Coppa Italia : Juventus - Lazio

 A Lazio jutott elsőként a Coppa Italia döntőjébe, miután az első mérkőzés után a visszavágón is 2-1-re diadalmaskodott a Juventus ellen. A hazaiak edzőjének, Ranierinek a sorsa ezzel valószínüleg meg is pecsételődött, a legnagyobb esélyes a nyáron esedékes  edzőváltásra a klub korábbi legendája, a jelenleg a Barival a Serie B-t vezető Antonio Conte lehet. A mérkőzéshez még hozzátartozik, hogy a találkozó végén a Curva Nord ultrái az arany tribünre is megpróbáltak betörni, hogy személyesen is a klubvezetés tudtára adhassák csalódottságukat, miközben a stadion egésze Ranieri távozásáért tüntetett az újabb nyeretlenül végződő szezon után.

Juventus - Lazio 1-2 (0-1)

G.: Del Piero 64., illetve Zarate 38., Kolarov 52.

Kiállítva: Camoranesi 81.

Juventus: Buffon - Grygera, Mellberg, Ariaudo, De Ceglie - Marchionni (Camoranesi), Tiago, Marchisio, Giovinco (Nedved) - Iaquinta (Del Piero), Trezeguet

Lazio: Mulsera - Lichtsteiner, Siviglia , Rozenhal, Kolarov - Brocchi (De Silvestri), Ledesma, Matuzalem (Dabo) , Foggia (Mauri) - Rocchi, Zarate


Itt pedig jöjjön a két edző nyilatkozata, háttérben a Torinóba látogató 3000 laziale ünneplésével;

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Míg a Milan ma este Budapesten lép pályára (RTL Klub 19.05-től), addig Olaszországban sem áll meg az élet, a következő két este ugyanis a Coppa Italia fináléjába való bekerülésről lesz hivatott dönteni. Első felvonásként ma este 20.45-től Torinóban csap össze a Juventus és a Lazio csapata, hogy az első mérkőzésen elért 2-1-es fővárosi győzelem után dűlőre jussanak a párharc végső kimenetelét illetően.

A hazaiak önmagukhoz képest borzalmas formában várják az esti mérkőzést, amit mi sem mutat jobban, mint utolsó 3 mérkőzésükön elért 2 döntetlenjük és 1 vereségük, ami ráadásul a Scudettóért folytatott versenyfutásból való idő előtti búcsújukat is eredményezte. Egy csalódott és formahanyatlással kűzdő bianconerinek kellene hát megfordítania első mérkőzésen begyűjtött egy gólos hátrányát, ami azért mindezen rossz ómenek ellenére sem tűnik lehetetlennek, már csak azért sem, mert a játékosok egészen biztosan a szívüket teszik majd ki a pályára szurkolóikat kárpótlandó az elúszott álmaikért.

Ráadásul hét közben José Mourinho is alaposan odapörkölt a torinóiaknak, mint az olvasható volt a goal.com-on;

" Felemelő érzés volt látni, ahogy a méltán híres és dicső Juventus arénájában játékosok és szurkolók egy emberként ünnepelték a lefújást követően csapatom ellen elért döntetlenjüket, miközben még mindig 10 pont hátrányban vannak a táblázaton hozzánk képest..."

Irónikus szavaira reagált aztán a Corriere dello Sport hasábjain Giorgio Chiellini;

"Hogy szeretnénk-e megnyerni a Coppa Italiát, hogy ne mondhassa Mourinho, hogy idén sem nyertünk semmit? Nem, abszolút nem foglalkozunk a portugál nyilatkozataival. Azért szeretnénk magasba emelni az olasz kupát, mert éhesek vagyunk a sikerre és szeretnénk elhódításával bizonyítani magunknak és szurkolóinknak is."

A hazaiak elszántságából tehát bizton nem lesz hiány, viszont nem kevésbé lesz motivált ellenfelük sem, akiknek táblázaton elfoglalt szerény helyezésük eredményeképpen nem kevesebb, mint a jövő évi nemzetközi kupaszereplésük múlhat e találkozón.

Ráadásul a hazaiakkal ellentétben remek formában is várhatják a találkozót, hiszen két legutóbbi mérkőzésük során egyrészről megnyerték az év mindig legkiemelkedőbb találkozójának számító fővárosi derbyt, ráadásul rá egy hétre az idény meglepetéscsapatának számító Genoa otthonából is bravúrnak számító 3 ponttal távoztak. Nincs is híján optimizmusnak a vendég gárda, Tommaso Rocchi már egyenesen a kupa megnyerésének lehetőségéről beszélt a Tuttosportnak nyilatkozva;

"A célunk erre az idényre az volt, hogy kiharcoljuk a jövő évi nemzetközi kupaszereplést. Ennek elérése a Coppa Italia megnyerésével fantasztikus siker lenne és egyértelmű előrelépés az utóbbi évek szerényebb produkciói után."

Minden adott tehát egy izgalmakkal teli, jó iramú és szinvonalú kupacsatához, lesz tehát miért a tv-re tapadni ma este a Milan gála után / helyett is.

Várható kezdőcsapatok:

Rossz hír a juventínóknak, hogy Chiellini hétvégén összeszedett sérülése miatt úgy tűnik nem tudja vállalni a játékot a ma esti találkozón, míg Amauri ugyan már hét közben a kerettel edzett, de egyenlőre még nem nevezte a csapat keretébe sem Claudio Ranieri.

Juventus: Buffon - Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro - Camoranesi, Poulsen, Tiago, Giovinco - Trezeguet, Del Piero

Lazio: Muslera - De Silvestri, Siviglia, Rozenhal, Kolarov - Lichtsteiner, Ledesma, Matuzalem, Brocchi - Zarate, Rocchi

Kezdés: 20.45, Stadio Olimpico, Torino               Közvetítés: Sportklub (élő)

Az elődöntő első mérkőzésének összefoglalója; 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr251080049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.04.22. 15:42:46

jaj, sportklubos meccs.
Majd lehalkítom és hallgatok közben zenét.

Calogero 2009.04.22. 16:01:11

www.footballstreaming.info/ - én is itt nézem, van benne Rai Uno-s link, mert a SportKlub tényleg embertelen :-)

Calogero 2009.04.22. 16:09:14

www.nemzetisport.hu/galeria/?element=1&gid=825 - a Milan érkezéséről néhány nagyon jó kép

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 19:18:43

Remélem a bajnokságot nem nyúlja le a Sport Klub.

Én a zömében meccseket közvetítő Fülöp Lacival és Szaniszló Csabival meg vagyok elégedve (főleg, hogy az utóbbi romanista). Ha Faragó (ő meg fölismerte a Taddei-cselt ;-) vagy Méhes ugrik be, az is rendben van. Ellenben Petúr András vagy Tóth Csaba már necces.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 21:34:35

Szarban a Juve! Zarate góljával a kékeknél az előny.

Calogero 2009.04.22. 22:21:41

Arrivederci Ranieri! Jöhet Conte a nyártól..!

ulver 2009.04.22. 22:34:46

Ez a Juve valami hihetetlenül rossz. Nem tudja nyomás alatt tartani a Laziot, mit akartak akkor a Chelsea ellen. Ranierinek küldeném a Dolly Rolltól az Arrivederci amoret, és mindenkinek, aki szereti :)

Lazio-Samp döntő - erre se fogadtak sokan tavaly augusztusban - se Inter, se Roma, se Juve, se Milan, de még Fiorentina se.... totógyilkos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 22:35:20

Conte hasonló választás volna, mint Guardiola a Barcánál. Egy kis rutintalnsági rizikó ugyan van, de egy klubhoz elkötelezett fiatal edző lenne, aki átlag fölötti játékinteligenciával rakta aktívként.

Calogero 2009.04.22. 22:43:32

@ulver: úgy se hiszed el, de pont ezt akartam berakni múltkor egy Juvés írásnál :-)
www.youtube.com/watch?v=BfV39ItPWAg -kijár neki

Arrivedrcio gioia

Unimuck 2009.04.22. 22:46:58

SZÁNALOM!
@ulver: Kb a Chelsea meccs után rogyott össze a csapat. Nem tudom, h nézted-e a visszavágót, de ott a kékeknek mákjuk volt vagy profik voltak, melyik oldalról nézzük. Kb 3-4 helyzetükből 2-t belőttek, a Juve meg nem előre, de nem jött össze. Azóta lelketlen és szar a játékuk. Félelmetese és érthetetlen...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 23:16:27

Ismét bizonyítva a tétel, miszerint a derby győztes római csapat megtáltosodik. Idegenbeli győzelem az acélos Genoa, majd a nagy Juve ellen és kupadöntő. Remélem, hogy a Samppal játszanak majd és Cassanoék megalázzák őket.