Egyre jobb formában az Inter, komoly bajban Leonardo és Donadoni is

Parádés játékkal, simán verte az Inter a Donadoni munkájának gyümölcse révén teljesen megzuhant Napolit, míg a városi rivális ismét, talán már nem is meglepetésként szolgáló vereséget szenvedett, ezúttal a Di Natale által vezetett Udinese otthonában. A kék-feketék győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, miután öt perc alatt el is döntötték a találkozó sorsát, Eto'o és Milito (illetve a gólpasszt jegyző Maicon) villanásaival. Ezután már csak könnyed gálát rendeztek a milánóiak olykor kifejezetten tetszetős játékkal, s ha a második félidőre a közelgő hétvégére való tekintettel nem vettek volna vissza az iramból, valószínüleg egy sima ötössel küldték volna haza a Donadonival egyre vérszegényebbnek tűnő délieket. A Milan közel járt a döntetlenhez Udinében, de abszolút megérdemelt a hazai győzelem, Di Nataléék sokszor kedvükre csináltak bolondot a vendégek védeléből, ahonnét borzasztó mód hiányzott Nesta mellől Thiago Silva. A rossoneriről elmondható, hogy bár lelkesen futkosva próbáltak menni előre, ismét hiányzott az igazi elképzelés a csapat támadójátékából, ezen mindössze a csereként beállt Ronaldinho volt képes változtatni, aki pályára lépését követően kiosztott nem egy kiváló passzt, s kis híján az egyenlítő gólt is megszerezte.

Hatalmas mérkőzésen hat gólos döntetlen született a Roma vendégjátékán Palermóban, mindenesetre az a tény, hogy a fővárosiak Ranieri érkezte óta képesek idegenben is hátrányból talpra állni, mindenképp az edző munkásságát dícséri. Totti ismét betalált, ráadásul Brighinek adott gólpassza talán még a vasárnap esti Fiorentina elleni aszisztját is űbereli. Mindenképp megemlítendő még a palermói pálya borzasztó talaja, úgy tűnik Szicíliába tartósan beköszöntött a véget nem érő esős évszak.

Elbúcsúzott első helyétől a Sampdoria, akik talán a magyar válogatottat másolandó kikönyörögtek maguknak némi tiszavirág életű boldogságot a sorsolási bizottságnál, mindenesetre első komolyabb ellenfelük ellen egy másodpercnyi esélyük sem volt a pontszerzésre. Jovetic bombaformában, Gilardinóra pedig mindig lehet számítani egy szerényebb képességű ellenfél kivégzésénél.

A Lazio folytatta tavalyi hullámvasútját, egy hét alatt nagyot fordult a világ a gyermekeit szigorú arccal rendszabályozó Lotito fiaival, míg a Bari úgy megijedt a jó idénykezdettől, hogy hazai pályán bukott az eddig nyeretlen Cagliaritól.

Továbbra is bajban az Atalanta, akik innentől jó kérdés, hogy vajon egyáltalán ki ellen szándékoznak majd három pontot szerezni, ha az idegenben legendásan kurva jó Catania ellen sem, a Bologna viszont hozta a kötelezőt, esélyt sem hagyott az újoncnak. A Siena-Chievo 0-0-ja ne tévesszen meg senkit, jó pár helyzet maradt ki a találkozón, a döntetlen nagyjából megfelelt a játék képének.

Internazionale–Napoli 3–1 (Eto’o 3., Milito 5., Lúcio 32., ill. Lavezzi 37.)

Udinese–AC Milan 1–0 (Di Natale 22.)

Palermo–AS Roma 3–3 (Budan 40., Miccoli 46., Nocerino 56., ill. Brighi 20., Burdisso 46., Totti 88. – 11-esből)

Fiorentina–Sampdoria 2–0 (Jovetic 25., Gilardino 66.)

Lazio–Parma 1–2 (Zarate 42. – 11-esből, ill. Bozsinov 21., Amoruso 47. – 11-esből)

Bari–Cagliari 0–1 (Nene 77.)

Atalanta–Catania 0–0

Siena–Chievo 0–0

Bologna–Livorno 2–0 (Portanova 35., Di Vaio 53.)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr451403504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.