A kék-feketék álmai szerint alakult a rangadók fordulója

  Ismét a kék-feketék szájíze szerint alakultak a forduló eredményei, az élen álló együttesek közül ugyanis egyedül a nerazzurri tudta begyűjteni  mindhárom pontot, ezzel meg is kezdve immáron hagyományosnak mondható év eleji elszakadását a mezőny többi tagjától. Pedig Mourinhóék nem a legkedvezőbb előjelekkel várhatták genovai kiruccanásukat, az előző fordulóban kidőlt Milito mellé csatlakozott Samuel Eto’o is a sérültek listáján, így vészmegoldásként maradt Balotelli egy szem éket játszva a Griffone védőinek tengerében, a mellé két oldalról felzárkozó Sneijder, illetve Sztankovics támogatásával. S, hogy mennyire nem tűnt e formáció mégsem vészmegoldásnak, arról már röpke fél óra után megbizonyosodhattunk, a vendégeknek ugyanis mindössze ennyi időre volt szükségük, hogy előbb a végig nagy kedvvel játszó Cambiasso, majd az imént már említett Balotelli góljaival biztos előnyre tegyenek szert. A Genova igyekezete ellenére sem talált fogást a milánóiakon, s hiába próbálkoztak szünetig legalább a szépítő gól megszerzésével, nem volt elég erő játékukban ahhoz, hogy igazán zavarba tudják hozni a vendégek védelmét. S ha már nem jött a szépítő találat az egyik oldalon, jött egy szépségdíjas gól a másikon, Amelia rosszul sikerült előreívelését Sztankovics kapásból, gyönyörű meglátással váltotta gólra, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntve a találkozó kimenetelének sorsát. Nehezen viselték a hátrányt a hazai játékosok, a cserekapus Scarpi a szünetben kapott piros lapot, miután összekülönbözött a Lucio-Maicon brazil védőpárossal. A második félidő aztán különösebb izgalmakat már az eredményből következően nem is tartogatott, az Inter biztosan állta az ezúttal vérszegény hazai rohamokat, sőt Vieira és Maicon találataival igazi kiütéssé fokozta könnyed győzelmét, remekül hangolva ezzel keddi BL mérkőzésére.

A nap másik rangadóján a kissé lendületét vesztett Juventus fogadta a Liverpool legyőzése révén szárnyaló Fiorentinát, s a formakülönbség végül meglepetésre a pályán is éreztette hatását, a Zebrák nem tudtak ellenfelük fölé nőni a 90 perc alatt. Bár a találkozó végül 1-1-es döntetlennel végződött (Amauri 8 hónap után talált be ismét tétmérkőzésen), mindkét csapat előtt adódott bőven lehetőség a győzelem megszerzésére, de mind Buffon, mind Frey bizonyította mitől is tartoznak a világ legjobb kapusai közé. Sissoko hosszú sérülése után ismét bejátszotta a Juve középpályáját,mellyel összeállhatott végre a szezon kezdete óta várt Melo-Sissoko páros, Jovetic pedig gyönyörű gólpasszával bizonyította ismét, hogy méltán szolgált rá Európa elitklubjainak figyelmére.

A vasárnap délután leginkább várt mérkőzése a Lazio – Sampdoria összecsapás volt, az idényt remekül kezdő blucerchiati a két győztes mérkőzés után beragadt Lazio otthonában szerzett pontot. A Pazzini-Cassano duó ismét remekül muzsikált, előbbi újra bevette aktuális ellenfele kapuját, a mérkőzés mégis leginkább a találkozót vezető Orsato tévedéseiről marad igazán emlékezetes, mindkét kiállításnál úgy tűnt hibázott a játékvezető.

A délután többi eredménye közül kiemelkedett az Atalanta udinei győzelme, a bergamóiak az idei szezonban első három pontjukat szerezték, nem kis szenzációt keltve ezzel. A két remekül startoló kiscsapat három elmaradt büntetőt hozó összecsapásán némi meglepetésre a Bari harcolta ki a győzelmet a Chievo otthonában, érdekesség, hogy mindhárom gól egy-egy szépen helyezett fejesből született. Ismét győzni tudott az évet impozánsan kezdő Parma, az Angliából Itáliába nyáron visszatért Bojinov korai találatával, s megszerezte első győzelmét a Catania, déli vetélytársát, a Cagliarit fektetve két vállra. Nem sikerült ugyanez a bravúr a Livorno együttesének, a Juve legyőzésével lendületbe jött Palermo 1-0-ról fordítva győztesként hagyhatta el ellenfele pályáját. Végül pedig a délután utolsó, eddig nem említett mérkőzésén sikeresen mutatkozott be a Napoli új edzője Walter Mazzarri, az azzurri Maggio utolsó utáni pillanatban szerzett góljának köszönhetően otthon tartották a három pontot a 72. percig vezető Bologna ellen.

 A fordulót a nevek alapján előzetesen legnagyobb derbyként kalibrált Milan–Roma találkozó zárta, a vendégek  gólgyárosuk, Francesco Totti nélkül látogattak a vörös-feketékhez, akik szintén nélkülözték egyik ikonjukat, Gennaro Gattuso ugyanis sérülése okán csak a lelátóról figyelhette társai játékát. A farkasok remekül kezdték a találkozót, s Thiago Silva hatalmas hibáját kihasználva már a 3.percben vezetést szereztek Menez révén. A francia maradt a főszereplő továbbra is az első játékrészben, előbb pár perccel később kis híján újabb gólt szerzett, majd nagy helyzetben a büntetőterületen belül már csak szabálytalanul tudták szerelni, a végig gyatrán fújó Rosetti sípja azonban néma maradt. A második félidőben aztán kicsit összeszedte magát az azodáig borzasztó indiszponáltan játszó rossoneri (egy Seedorf révén lőtt kapufa volt első félidei egyetlen  lehetőségük), s többször is veszélyeztették a sérüléséből visszatért Doni kapuját. Az egyenlítés azonban még váratott magára bár már csak az 56.percig, amikoris Burdisso szabályos szerelését „jutalmazta” büntetővel a játékvezető. Hiába a reklamáló teljes római csapat és kispad, Rosetti hajthatatlannak bizonyult, Ronaldinhót pedig természetesen nem hatották meg a történtek és biztosan helyezett honfitársa hálójába. Ettől aztán lendületbe jött mind a brazil karmester, mind a hazai együttes és a korábbi aranylabdás fantasztikus indításából Pato fordította meg az eredményt, a sokadik gyönyörű milánói kontrát gólra váltva ezzel. A hajrát Ambrosini kiállítása tette még izgalmasabbá, a fővárosiak azonban hiába próbálkoztak már, a San Siróban hagyták ezúttal mind a három bajnoki pontot.

Genoa–Internazionale 0–5 (Cambiasso 6., Balotelli 31., Sztankovics 49., Vieira 66., Maicon 71.)

Juventus–Fiorentina 1–1 (Amauri 19., ill. Vargas 5.)

Lazio–Sampdoria 1–1 (Matuzalem 42., ill. Pazzini 40.)

Catania–Cagliari 2–1 (Ricchiuti 35., Martínez 88. ill. Dessena 43.)

Chievo–Bari 1–2 (Bogdani 82., ill. Almiron 3., Ranocchia 65.)

Livorno–Palermo 1–2 (Danilevicius 54., ill. Miccoli 56., Balzaretti 81.)

Parma–Siena 1–0 (Bozsinov 5.)

Udinese–Atalanta 1–3 (Lodi 7.,ill. Tiribocchi 3., Valdes 70., Ascentis 73.)

Napoli–Bologna 2–1 (Quagliarella 72., Maggio 90., ill. Adailton 16.)

Milan - Roma 2-1 (Ronaldinho 56. 11-esből, Pato 67., ill. Menez 3.)



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr741461367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.10.19. 20:17:30

Orsato sem volt semmi a Lazio-Samp-on. Kiállított 1-1 játékost, aztán az utolsó 10 percben meg mintha köze sem lett volna a történésekhez. Szinte elszabadult a pokol.