Szenzációs Milan diadal Madridban, megszerezte első győzelmét csoportjában a Juventus

  Nem várt sikerrel örvendeztette meg szurkolóit a Milan, félidei egygólos hátrányából fordítva 3-2-re verte idegenben a nyáron eurószázmilliókból megerősített Real Madrid csapatát. A mérkőzés főszereplője a két együttes hálóit  védő kapusok voltak, az első félidőben Dida, a másodikban Iker Casillas nyúlt bele kapitális hibájával a mérkőzés kimenetelébe. Az első játékrészben jórészt a Madridiak akarata érvényesült, s a 19.percben Dida, pályafutása korábbi bakijait a végletekig überelve szerencsétlenkedett ki kezei közül egy már megfogott a labdát, a lehetőségre pedig nyomban lecsapott Raul, aki higgadtan gurított a rossoneri hálójába. A második negyvenöt perc hozta el aztán az igazi izgalmakat, előbb a Real gyújtotta be rakétáit, s szögezte hosszú percekre kapuja elé a Milant, majd szinte a semmiből jött Andrea Pirlo és jó 30 méterről fantasztikus gólt ragasztott Casillas hálójába. Lendületben maradt ezután is a vendég együttes, előbb Zambrotta lőtt centikkel mellé,majd a 66.percben Ambrosini gyönyörű indítására rosszul mozdult ki kapujából a spanyol hálóőr, az érkező Patonak már csak annyi dolga maradt, hogy az üresen maradt kapuba helyezze a labdát. Drenthe beállításával ismét megélénkült a hazaiak játéka, s a csereként beállt holland gyönyörű lövésével úgy tűnt pontot ment végül a királyi együttes, de a Milan rácáfolva a fanyalgókra ismét megrázta magát,s fantasztikus hajrát produkált. Előbb jött Thiago Silva, aki egy baloldali szögletrúgást követően fejjel volt eredményes, de a játékvezető érthetetlen okokból érvénytelenítette a találatot, majd hogy ne e jeleneten kelljen vitatkozzunk hosszú hónapokig érkezett hát ismét Pato, aki Seedorf briliáns passzából lőtte ki kapásból a hazai kapu felső sarkát, ezzel el is döntve a három pont sorsát.

Nem várt győzelmet aratott tehát a Milan, s ha még egy teljes mérkőzésen át nem is képesek a tőlük elvártak szerint teljesíteni, egy-egy félidő erejéig már néha a klub legszebb korszakait idézik, legalábbis ami az eredményességet illeti. Leonardo pedig úgy tűnik megnyugodhat, a klubtól kapott kétmeccses ultimátumot bőven túlteljesítve elindította csapatát egy, a szurkolók számára is valószínüleg még sok-sok örömöt tartogató úton.

A nap másik mérkőzésén hozta a kötelezőt a Juventus, s megszerezte első győzelmét csoportjában. A győztes találatot a második félidő 2. percében Giorgio Chiellini szerezte, a hátvéd Diego szabadrúgása után talált izraeli ellenfele hálójába. A Zebrák előtt még bőven adódott ezután is lehetőség, de az eredmény már nem változott, ezzel a bianconeri feljött csoportja második helyére, megelőzve a Bayern Müchent és a tegnap legyőzött Maccabi Haifát.

Real Madrid- AC Milan 2-3 (1-0)

G.: Raul 19., Drenthe 76., ill. Pirlo 62., Pato 66., 88.

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, Diarra, Xabi Alonso, Kakà, Granero (st Drenthe), Benzema, Raul

Milan: Dida, Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, Pato, Ronaldinho (st Flamini), Inzaghi (Borriello)

 

Juventus – Maccabi Haifa 1-0 (0-0)

G.: Chiellini 47.

Juventus: Buffon, Zebina (Caceres), Cannavaro, Chiellini, Grosso, Melo (Poulsen), Sissoko, Giovinco, Diego, Camoranesi, Trezeguet (Amauri)

Maccabi Haifa: Davidovitch, Meshumar, Keinan, Teixeira, Masilela, (Zaguri) Boccoli, Osman, Culma, Rafaelov (Dutra), Arbeitman (Ghadir), Dvalishvili



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr621467449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.10.25. 21:07:57

Az a baj a Milan győzelmével, hogy elhitetik mindenkivel, de legfőképpen magukkal, hogy minden rendben, holott nagyon nincs.