Hihetetlen végjáték Kijevben, a továbbjutás szélén a Fiorentina is

Az utolsó 5 percben fordítva mentette meg becsületét, s ezzel továbbjutási reményeit  az Inter, aki e három ponttal csoportja élére állt 4 fordulót követően. A Kijev némi meglepetésre az exmilanista Shevchenko Cambiassón megpattant lövésével már a találkozó 21.percében vezetést szerzett, s ezzel hosszú időre úgy tűnt meg is pecsételte a már több, mint egy éve az európai porondon nyeretlen Inter Bajnokok Ligájában szőtt merész álmait. A második félidőben azonban a nerazzurri hozta Olaszországban már megszokott játékát és szép, taktikus játékkal bedarálta ellenfelét, Milito és a végül sérülése ellenére mégiscsak pályára lépő Sneijder találataival teljesen megérdemelten megfordítva az eredményt. A nerazzurri a hátralévő két fordulóban előbb három hét múlva Barcelónába látogat, majd otthon fogadja a Rubin Kazany együttesét, s előzetesen úgy tűnik utóbbi legyőzése elég is lehet a legjobb 16 közé jutáshoz.

A ma este pályára lépő másik olasz együttes, a Fiorentina ismét gólparádét rendezett a Debrecen ellen, 1-1-es félidő után 5-2-re alakítva a találkozó végeredményét. A violák győzelme egy másodpercig sem forgott veszélyben és bár mezőnyben a Debrecen elsősorban az első félidőben felvette a harcot a firenzeiekkel, Mutuék kegyetlenül kihasználták a vendég védelem megingásait és könnyedén hozták a győzelmet, ezzel 5 ponttal megelőzve a harmadik Liverpoolt menthetetlenül haladnak bravúros továbbjutásuk kiharcolása felé.

 

Fiorentina – Debrecen 5-2 (1-1)

gól: Mutu (14.), Dainelli (52.), Montolivo (59.), Marchionni (61.), Gilardino (74.), illetve Rudolf (38.), Coulibaly (70.)

Fiorentina: Avramov - Comotto, Dainelli, Gamberini (Kröldrup, 33.), Pasqual - Marchionni, Zanetti (Montolivo, 46.), Donadel, Vargas (Santana, 77.) - Mutu - Gilardino
Debrecen:
Pantic - Bodnár, Komlósi (Kiss Z., 12.), Szélesi, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Ramos (Coulibaly, 53.), Leandro - Rudolf, Laczkó (Szakály, 65.)

 

 

Dinamo Kijev – Inter 1-2 (1-0)

G.: Shevchenko 21., ill. D. Milito 86., Sneijder 89

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr291501714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.11.05. 19:37:12

Sheva beköszönt az Internek ;)

Asidotus 2009.11.06. 19:48:57

Drukkoltam a Fiorentinának. A Debrecen legyen szíves, és az angolokat ejtse ki!