Kétfrontos Róma-Milánó ütközet - a 12.forduló beharangozója

 A főváros és a divat-főváros csapatai egymáshoz utaznak ezen a hétvégén, ugyanis az Olimpicóban a Lazio fogadja a Milant, míg a San Siróban a Roma teszi tiszteletét az Inter vendégeként. Lesz még szicíliai derbi, sárga-kék randevú, a Debrecen kitöméséért pedig Di Natale és díszes kompániája készül bosszút állni a firenzeieken. A Juvénál Trezeguet csak kívárta, hogy az összes rivális támadó kidőljön előle a sorból, így a Zebrák a hórihorgas franciát egy szem ékként bevetve kívánják elhozni a három pontot az influenza tizedelte Atalanta otthonából.

A hétvégi futballőrület Dél-Itáliában veszi kezdetét, és nem is túlzás az őrület szó használata, hiszen két, meglehetősen heves vérmérsékletű drukkerek által támogatott gárda, a Catania és a Napoli méri össze az erejét. A piros-kékek meglehetősen gyengének tűnnek idén, hiszen az eddigi tizenegy meccsen mindössze hét pontot szereztek, éppen tízzel kevesebbet, mint a vendég nápolyiak. Hamsíkékkal leginkább Mazzarri érkezését követően indult be a szekér, és jelenlegi állás szerint a cataniai mérkőzés már a kötelezően behúzandó kategóriába tartozik számukra. Hiányzókban is a hazaiak állnak rosszabbul, Capuano és Silvestre eltiltás, Delvecchio és Martinez pedig sérülés miatt nem játszhat, míg a nápolyiak csak Santacrocét és Campagnarót kénytelenek nélkülözni a fontosabb emberek közül.

Maródiakban igen rosszul áll az Atalanta is, amely a Juventust fogadja szombat este, de a bergamóiak dolgát elsősorban nem sérülések, hanem az influenza nehezíti. A lista alighanem nem végleges, de jelen állás szerint Acquafresca, Ferreira Pinto, Manfredini, De Ascentis és Barreto is párnák közül, a tévén keresztül nézi a meccset, a gólerős Tiribocchi és a vezér, Doni viszont egyelőre még egészségesek. A Juventus persze szintén nem az a csapat, amelynél ne hiányozna rendre legalább ugyanannyi ember, mint ahány hadra fogható, Del Piero, Marchisio, Salihamidzics, Iaquinta, Zebina és Sissoko sérült, Amauri piros lap miatt pihen. A Zebrák így valószínűleg a Diego – Trezeguet – Giovinco háromszöggel támadnak majd, és nem is árt iparkodniuk, ugyanis a hírek szerint a vezérkar abszolút nem nézi jó szemmel, hogy a bajnokság negyedénél már hét pont a hátrányuk az Interrel szemben.

A Laziónak nem nagyon megy mostanában, és le is vannak törve, mint a bili füle. A mostani ellenfél, a Milan dolgát ráadásul igen régen tudták megnehezíteni a bajnokságban, az utóbbi időkben inkább csúnya vereségekbe szaladtak bele a Rossoneri ellen. Gattuso minden bizonnyal még nem vállalhatja a játékot a hétvégén, de egyébként mindkét klub a legerősebb alakulatával állhat ki. A milánóiaknál az elmúlt hetekben egész biztató formát mutatott Ronaldinho, kíváncsiak vagyunk, hogy tudja-e ezt tartani hosszabb távon. A Laziónál leginkább Zaraténak kellene csipkednie magát, a tavalyi remek idénye után egy rakás pénzért megvett argentin egyelőre csak két gólnál jár a szezonban, ennél pedig mindenképp többet várnak tőle a lazialék.

A vasárnap délután másik csemegéjének az Udinese és a Fiorentina párharca ígérkezik. Az udineiek nem állnak valami előkelő helyen a táblázaton, de ha valakiről, akkor róluk elmondható, hogy bárkire veszélyesek lehetnek. Di Natale élete formájában kezdte az idényt, és igen szép megmozdulásokat láthattunk Floro Florestől is, de ő ezúttal nem bevethető, csakúgy, mint a másik oldalon Frey, Gamberini, Jovetics és a térdével valószínűleg kés alá kényszerülő Mutu. A felsorolt négy játékos kiesése jelentős érvágás a firenzeieknek, így a jelenlegi körülmények között esélyesebbnek érezzük friuli rabmezeseket.

A Genoa idén mintha még keresgélné a legjobb csapatát, a sok érkezőből még össze kell gyúrnia Gasperininek a legerősebb tizenegyet, de az utolsó helyezett Siena ellen semmi mentsége nem lenne a Griffoninak a pontvesztésre. A hétközi, Lille elleni Európa Liga-találkozón Palacio, Crespo és Sculli szerezte a piros-kékek góljait, ezért nem lennénk meglepve, ha ez a hármas alkotná a csatársort hétvégén.

A Bari – Livorno a hazaiak jelenlegi jónak mondható helyezése ellenére is valójában kiesési rangadó, és, mint ilyeneken általában, jó sansz mutatkozik egy nem túl érdekfeszítő döntetlenre. A Parma az alapjáraton szintén sárga-kékben nyomuló Chievót fogadja, és az iksz itt sem tűnik túlságosan földtől elrugaszkodott elképzelésnek. A Sampdoria jó szereplése sokaknak feltűnt, az azonban már kevésbé, hogy a Cagliari csak két ponttal gyűjtött kevesebbet náluk, szóval a Szardínián rendezendő mérkőzés kapcsán sem túl egyértelmű a leányzó fekvése. A Palermót viszont lényegesen jobb csapatnak érezzük, mint a Bolognát, és mivel nem szívesen jósolnánk még egy döntetlent, a Rózsaszín Párducok csak behúzzák már a három pontot idegenben is. Vagy nem, ugye.

Vasárnap este Inter – Roma. Ez a párosítás két éve még a legnagyobb ínyencségnek számított az olasz futballt kedvelők számára, de igazság szerint, az azóta eltelt időben igencsak messze került egymástól a két gárda. A Roma idei szezonja egyelőre ugyanúgy csalódás, mint a tavalyi, az Inter ellenben jó úton halad afelé, hogy zsinórban ötödik bajnoki címét is begyűjtse. A kék-feketéknek ráadásul még csak hiányzójuk sincs ezúttal, míg a Farkasoknál Totti, Juan és Taddei is partvonalon kívülre kényszerül, és halkan megjegyezzük, hogy az a tény sem növeli túlságosan a bordó-sárgák esélyeit, hogy a finoman szólva sem a bevállalós húzásairól ismert Ranieri ül a kispadjukon…     

szerző: Totó   

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr671507249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.11.08. 18:21:32

Tegnap este Bergamoban kisütött a nap! :)
Ma este pedig remélem a Farkasok a Zebrák mellett lesznek :)

Asidotus 2009.11.09. 09:59:33

@Unimuck:
Az 1:1-es Inter -Roma eredményt látatlanban is aláírtam volna. Győzelemben nem reménykedtem, de a 7 pont helyett az 5 pont előny nagyon más. 2 győzelmen belül van az inter.