35. születésnapját visszatérésével ünnepelheti Alessandro Del Piero

   Ma tölti be 35. születésnapját Olaszország utóbbi két évtizedének egyik legmeghatározóbb játékosa, a Juventus már pályafutása során legendává vált ikonja, Alessandro Del Piero. Kevés olyan játékost ismerhetünk a mai viszonyok között, aki ilyen klubhűség mellett ily emlékezetes pályafutással büszkélkedhet, Alex nem kevesebb, mint 16 éve boldogítja Olaszország, s a világ Juventusért szorító millióit, megnyert kupáit és elismeréseit pedig számontartani is a kifejezetten embertpróbáló feladatok közé tartozik. Legyen annyi elég kvalitásai jellemzésére, hogy a Fifa a valaha volt 100 legjobb futballista között tartja számon, s legyen az ember akár a legelvakultabb Torino vagy Fiorentina szurkoló, e kitüntetés jogosságával valószínüleg még ez esetben sem szállna vitába. Nem is meglepő, hogy ’Sandrót e jeles nap alkalmából a fél világ jó kívánságaival örvendeztette meg, többek között az excsapattárs Zinedine Zidane, vagy a korábbi olasz szépségkirálynő Cristina Chiabotto, de ünneplésének kiemelt teret szánt a Corriere dello Sport, a Tuttosport és a La Gazzetta dello Sport is, nem is beszélve számos, a világ legnépszerűbbjei közé tartozó internetes sportportálról.

Az igazi ajándékot azonban Del Piero számára saját bevallása szerint nem az őt e napon elhalmozó ezernyi tiszteletadás jelenti, hanem az utóbbi hónapokban őt súlytó sérüléshullámból való kievickélés, a világbajnok támadó hosszú kihagyás után újra, a következő fordulóban az Udinesét fogadó bianconeri kezdőcsapatában kaphat lehetőséget, miután az orvosi stáb is megerősítette, Alessandro újra teljes értékű játékosa a klub keretének.

Részünkről pedig ezúton is „Tanti Auguri” sokunk egyik legnagyobb kedvencének, reméljük még sok hozzá hasonló játékost láthatunk a jövőben Olaszország stadionjaiban.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr871512619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.11.09. 19:25:22

Sanyi a király! Ez nem vitás :)
Kár, hogy lassan kifut ez a generáció.(Del Piero, Totti, Cannavero, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Pippo, Buffon, Maldinit már nem is említem itt meg) Szép volt az a 2006-os VB győzelem! 2000-es EB-n jött össze nagyon szépen az a gárda! Jó visszaemlékezni rájuk :)

Unimuck 2009.11.09. 19:29:18

Jaj, Nesta! :) Kit hagytam még ki, aki ma is játszik? Óriási játékosok voltak és még páran(mind Sanyi:) még mindig azok!

madbalee 2009.11.10. 20:39:03

@Unimuck: Toldo! Nekem ő is klasszis. Mégha Buffon miatt 2. számúvá vált is.Valamint Panucci!

Unimuck 2009.11.11. 18:24:51

@madbalee: Tényleg! Toldo, Panucci! Mekkorát alkotott Toldo a 2000es EB-n. Oroszlánrészt vállalt a döntőbejutásért.

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.09. 13:33:55

Ilyen "idős" lenne már? Még gimiben utánuk sóvárogtunk a lányokkal. :) Jah tényleg a gimi is már jó pár éve volt. Huh, de múlik az idő.