180 cm magas, 87 kg és lassan minden jelentősebb összecsapás után sajnálkozik. Ki az?

 A megfejtés; igen, Carlo Ancelotti. Annak ellenére, hogy csapata a világ legszűkebb elitjének egyik prominens tagja,a mesterre bizony rájár a rúd. Ott van az a fránya tavalyi, korai búcsú a Bajnokok Ligájából az Arsenal csikócsapata ellen. Na, nem baj, ez még belefér, mondotta Csizmaország miniszterelnöke Signore Silvio, mégsem lehet azért minden évben BL-t nyerni.

Na, de teltek múltak a hónapok és annak ellenére, hogy a vörös-fekete játékosoknak a Campionato küzdelmein kívül nem maradt mire fókuszálniuk, bizony nem jött össze az a túl nagy kihívásnak bizonyult első négy hely valamelyike, megesett hát az a szégyen Milánó szebbik felével, hogy klubjuk a következő szezont a kiscsoportosok pankrációjában, az UEFA-ban volt kénytelen kezdeni.

De jött még a várva-várt nyár előtte és a parókás vezér úgy döntött, ezúttal bizony nem fukarkodik kiapadhatatlan kincstára játékosok szolgálatára váltható aranyaival és edzője, valamint kopasz segítője kezébe adta a Milan jövőjének szebbé tételét.

Érkeztek is a hétpróbás szerzemények szekérszám, a védelem megerősítésére például a legendásan kurva jó Senderos, illetve a csatárok-csatárának fenoménja, a Chelseaben a világot megváltó, s így csak borzasztó alkuk árán, sírva elengedett Andrij Sevchenko. De nem volt elég mindez, világsztár is kellett a csapatba, s mivel Ronaldo a nyáron elhagyta a klubot, kellett hát valaki, aki képes kitölteni kilókban is a támadó után keletkezett űrt, jött, hát az egy esztendő alatt értékéből 75 millió eurót vesztő Ronaldinho, hogy csatlakozzon korábbi nagy elődei; Rivaldo és Ronaldo sikertörténetéhez.

Boldog volt, hát edző, elnök, bérletárus, egyszóval mindenki, sőt olyan is akadt, akit annyira magukkal ragadtak az események, hogy állítólag valamilyen Scudettót és UEFA győzelmet is emlegetett.

6 hónapig sem tartottak azonban ez álmok. A korábbi siker-, mostmár inkább csak kudarcedző Carletto már a szezon elején kénytelen volt némi türelem kikönyörgésére, s ideiglenesen talán el is hitte a 40 éves átlagéletkort megcélzó csapata, hogy visszatértek a boldog 20-as éveik, de aztán szép lassan újra minden a helyére került.

A Scudetto elúszott, az UEFA-ban úgy csapta ki a Milant a Bundesliga 11.helyezettje, hogy a két találkozó összképe alapján kétség sem férhet annak jogosságához, az olasz kupa pedig ismét túl nagy falatnak bizonyult a milanistáknak, hiába játszottak hazai pályán az egymeccses körben az idén is botránygyenge Lazio ellen.

Lássuk be a Milan felett eljárt az idő. Hogy e padló közeli állapotot hosszú évek szenvedése, vagy egy gyors vérfrissítést követő magáhoztérés követ majd, az csak Berlusconin múlik. Ha képes lesz az eszére hallgatni és a korábbi fényes sikerek ellenére elküldeni Ancelottit és vele együtt olyan "sztároktól" megszabadulni végre, mint  például Favalli, Kaladze vagy éppen a 3 éve semmit sem mutató Emerson és helyükre fiatal, sikerre éhes, erejük teljében lévő játékosokat igazolni és egy őket kezelni tudó és akaró trénert nevezni ki a Milan kispadjára, mint például a korábbi aranykorszak két nagy sztárja Van Basten, vagy Rijkaard, meggyőződésem, hogy két éven belül a klub ismét felérhetne Európa legjobbjaihoz.

Vagy ez, vagy a lassú halál vár a vörös-feketékre. Megfelelőbb időpont sosem lesz a váltásra.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr80969645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.02.27. 15:38:30

Váltani kell, de nehéz lesz. Módosítani kell játékrendszert, posztra kell igazolni, nem név alapján (mint Sevát - most őszintén, ennek mi értelme volt), ki kell rakni a csapatból olyanokat, akik évek óta fix kezdők, ha jól játszanak, ha nem (most épp nem): Pirlo, Seedorf. Vannak, akik cserének még elmennek, de Kaladze, Senderos, Jankulovski jelenleg serie B szint. Sajnos Zambrotta, aki az egyik kedvenc játékosom volt Barcelona előtt, egyszerűen nem való ide. A jövőjét egy középcsapatban látom. Jelenleg a Milannal a legrosszabb, ami történhet, hogy elkezdenek nyerni, mondjuk 5-6 meccset zsinórban, nem szakadnak, maradnak a Juvéval 5-10 pontra az Intertől, mert akkor végig ott a mézes madzag, hogy meg lehet még a bajnoki cím, stb. Ez pedig megint azt fogja jelenteni, hogy fiatalítás nincs, Ancelotti marad.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 15:38:37

Jó írás, teljesen egyetértek. De azt hozzáteszem, hogy ha egyszer Spalletti lelép, akkor szívesen látnám Carlettot a farkasok kispadján.

Hefe 2009.02.27. 17:04:26

Mar kb. ket eve irom hogy el kellene kuldeni, mert egyre lejjebb megy a csapat. Valamiert ragaszkodik hozza a parokas. Szerintem a penz az oka. A Milan alig koltott jatekosokra az utobbi evekben, nyilvan ures a kassza. Nem akarnak edzot draga penzen szerzodtetni.

Calogero 2009.02.27. 17:37:38

Aquafresca, Montolivo, Aquilani (bár tőle el a kezekkel) -> ilyen játékosokba kellene feccölni, nem 33 éves sztárokat idecsábítgatni. De a többi olasz csapat is magába szállhatna, mert sajnos az idei év sem ígérkezik túl fényesnek Európában

ulver 2009.02.27. 18:38:43

@Calogero: bár valószínűbb, hogy - szokás szerint - reálosan próbálják megoldani a dolgot, jönnek a "sztárok", fogadjunk, hogy fel fog merülni legalább 10 nagy név (Deco, Gerrard, Cassano, persze Aquilani, esetleg Villa), edző meg mondjuk Rijkaard, Mancinit csak nem merik :)
Ancelotti meg kis pihenő után válthatja Spallettit.

Calogero 2009.02.27. 19:07:42

Hát ma meg is volt a nagy "krízistalálkozó", Galliani kontra Ancelotti és játékosok, ahol kikérte az elnök magának a klub nevében a tegnapi kiesést. Meg is született a nagy egyezség. Amennyiben a Milan nem végez az első négyben, valószinüleg elküldik Carlettót. No comment. Na nem azért, mert rossz edző vált volna hirtelen Ancelottiból, csak van, amikor eljön az az idő, amikor váltani kell.

@ulver: a kezemet rátenném,hogy igazad lesz sajnos. Érkezik nyár végén majd hosszú színjáték végén Drogba vagy esetleg Eto'o és mindenki várja majd, hogy ezzel minden megoldódjon. Talán igazolnak a védelembe is majd valakit, mert az már tényleg nagyon szembe tűnően szar, vagy esetleg rábeszélik Baresit a visszatérésre :-) Spallettit én is féltem, de sajnos úgyis ott köt ki előbb-utóbb

ulver 2009.02.28. 08:36:58

@Calogero: esetleg Maldini - Baresi - Costacurta három védős felállás :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.28. 09:06:21

Egyetértek többnyire, de azért nem érdemes elfelejteni, hogy a Milannál hagyománya van annak, hogy öreg játékosok viszik a csapatot. Azért Baresi, Costacurta 40-hez közel is nagyon jók voltak. Ha jól emlékszem Donadoni és Tassotti is Hogy Favalli és Emerson helyére miért nem lehetett fiatalokat venni, azt nem tudom.
Szerintem, ha Gattuso nem esik ki és Kaká nem a legrosszabbkor hiányzik, akkor Ancelottiról sem kell a keresztvizet levenni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.28. 09:09:45

Perrotta két hónapra kidőlt :((

ulver 2009.02.28. 13:19:20

@mbemba: Azzal semmi baj, ha egy védelemben vannak 30-34 éves játékosok, ott nem csak a tempó, de a helyezkedési rutin is sokat nyom a latba, de hogy kivétel nélkül mindenki csak a "rutint" képviseli, azt nem bírja a csapat.
Mellesleg most például miért kellett Favallival hosszabbítani, ahelyett, hogy elvitték volna Loriát :-)

Calogero 2009.02.28. 15:37:25

Loriát nem adjuk! Hosszú évek után végre megvan Zebina utódja és Te képes lennél elüldözni? Kit vernek majd a romanisták a következő években a reptereken? :-D