Serie A 26. forduló: Inter - Roma /videóval frissítve/

 Ma este a brit seregekkel megütközött két, talán kissé fáradt, de a harctól borzasztó mód felspanolt együttes szuperrangadójával záródik a Campionato 26. fordulója. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy e párosítás kapcsán a nép bajnoki döntőt kiált és bár idén eme jelzők -köszönhetően a fővárosiak idény elei mélyrepülésének- nem kísérik a két gárda találkozóját, a korábbi összecsapásaikon megszokott színvonal azért biztosan garantált.

És, ha már visszatekintünk, láthatjuk miért is lesz mindenképp komoly tétje e ma esti derbynek. A Roma immáron két és fél éve üldözi hiába Milánó kék-fekete felének Scudetto gyűjtögető csapatát és bár az Olasz Kupában sikerült többször is megviccelni Zanettiéket, azért a bajnokság lássuk be, az mégis más.

Ráadásul ott van az a fene nagy őszi 4-0-ás verés is, ahol a bajnoki rajt után egyből padlót fogott giallorossit taposta a földbe Mourinho csapata, a januári Coppa Italia beli kék-fekete továbbjutásról már nem is beszélve.

A hazaiaknak különösebb motiváció talán nem is kell. Vezetik a tabellát és, ha kissé leszakadva is, de még valahol a távolban néha meg-megjelenve kitartóan lohol utánuk a Juventus hibázásra váró csapata, a nerazzurrók tehát nem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak. Ráadásul azért illik nekik időről-időre bizonyítani a tavaly rájuk aggatott vádakat (feltűnően sok játékvezetői tévedés a kék-feketék javára) kétségbe vonandó, hogy menyire megérdemelték ők az előző év bajnoki címét is, erre pedig jobb érv annál, minthogy a Rómát egy szezonon belül háromszor is lenullázták nem létezik.

Hiányzók, visszatérők:

A Gazzetta információi szerint Mourinho ezúttal nem jelölte a keretbe sem Chivut és Cruzt, míg Samuel továbbra is sérüléssel küszködik, visszatért viszont a bevethető játékosok közé Materazzi és Vieira is.

A vendégeknél a Bl meccs mellett a hét szenzációja természetesen Panucci világba  kiáltott esdeklése volt, a hátvéd megkövetett immáron edzőt, csapattársat, szurkolót, szertárost mindenkit, a vele szinte egykorú, ám annál szigorúbb Signore Spalletti szíve pedig megenyhült és belátván, hogy jobb ma egy hetek óta nem játszott Panucci, mint egy bármely mérkőzést izgalmassá tenni képes Loria, sebtében a kezdőbe is nevezte a visszatérését legalább egy fejes góllal ünnepelni óhajtó Panuccit. Rajta kívül újra üdvözölhetjük még a bevethető játékosok keretében Vucinicet, aki jó szokásához híven a rangadókon mutatott teljesítményei alapján a fővárosiak hőse lehet és a sérülése előtt már igazi önmagát adó, francia szupertehetséget, Menezt is.

A hiányzókat tekintve több, mint rossz hír a romanistáknak, hogy Perrotta a hétközi tréningen összeszedett sérülése jó két hónapos pihenőt jelent a középpályásnak, rajta kívül továbbra is sérült még Juan, Cassetti, Tonetto és Aquilani is.

Várható kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Burdisso, Santon - Vieira, Cambiasso, Zanetti - Stankovic - Adriano, Ibrahimovic

Roma: Doni - Motta, Mexes, Panucci, Tonetto - Brighi, De Rossi, Taddei - Pizarro - Totti, Vucinic

Kezdés: Stadio Giuseppe Meazza, 20.30     Játékvezető: Rizzoli      Közvetítés: Sport2

Stream: link

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Végeredmény:

Kétgólos hátrányból felállva egyenlített az Inter a szezon egyik legjobb mérkőzésén. "Apróbb" szépséghiba, hogy e bravúrhoz ismét a játékvezető segítsége is kellett, aki megette Balotelli műesését, bár Rizzoli mentségére szóljon, a játékos remekül adta elő performanszát. A találkozót végig hatalmas iram és rengeteg helyzet jellemezte, remek rekláma volt ez a hétközi BL körben gólképtelen, de ma lenyűgöző teljesítményt nyújtó csapatoknak.

FC Internazionale - AS Roma 3-3 (0-2)

G.: Balotelli 50., 63., Crespo 78., illetve De Rossi 23., Riise 29., Brighi 57.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr23973559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.03.01. 21:03:11

Ez hihetetlen 2-0 !!!!!! De Rossi, Riise mekkora meccs!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.01. 21:23:14

A legrosszabb nem Balotelli, hanem szerintem........................................... Várhídi.
Riise, mindig mondtam, hogy képes a trükkre.
De Rossi, ilyen gólt csak centerek fejelnek!!

Calogero 2009.03.02. 00:35:16

Mourinhónak igaza volt, két gól Balotellitól ide vagy oda, egy óriás gyökér a srác. Van még mit tanulnia

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 08:52:33

Valóban úgy tűnik, hogy nem a technikáján kell csiszolni.

ulver 2009.03.02. 10:09:59

Ma reggelre lenyugodtam egy kicsit, így most írom a megjegyzést:
1. Nagyon jól kezdtünk, valahogy így kell majd az Arsenal ellen is. Motta kiemelkedő volt az első félidőben. Kicsit gyanús is volt, hogy szinte minden bejött (lásd Riise gól).
2. Ha az Inter így védekezik a MU ellen, akkor idén sem jut messzebbre, mint tavaly.
3. A Roma védekezése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után. Miért van az, hogy Mourinho felállást vált félidőben (Balotelli és Figo a két szélen), ezzel nem tudunk mit kezdeni, 4 perc alatt gólt kapunk belőle). Akkor azt mondtam elment a meccs, bár tudom 1-2-nél ez furcsa. A harmadik bekapott gólnál megint mi volt? Bejött Crespo, természetesen a védők nem tudják lekövetni, 2 perc alatt gól. Gyorsabban kell tudni váltani.
4. Egyszerűen fantasztikus érzés volt, hogy 3-3-nél, az Inter ellen idegenben beszorítjuk az Intert, ezt méd néztem volna, Menezben benn maradt a gól.
5. A tizenegyes jogosságát nem kommentálnám.
6. Összességében talán igazságos eredmény született, a látott tempó pedig bizakodásra ad okot.

ulver 2009.03.02. 10:11:28

OFF
Úgy tűnik Guardiola formaidőzítése nem sikerült éppen a legjobban, nem lesz itt Barca-MU döntő a BL-ben.

Calogero 2009.03.02. 11:28:58

@ulver: asszem remekül összefoglaltad, ehhez kábé nem is tudok mást hozzátenni. Ilyen attraktív játékkal simán meg kell legyen a BL továbbjutás is,itt is látszik Vucinic játéka mennyire sokat számít csapatnak, nélküle szenvedtünk szerdán és ne feledjük, azért ő nem mást, mint Tottit helyettesítette tegnap este.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 23:57:47

@Calogero: Totti viszont 2-3-nák hiányzott, de nagyon, ő megtud tartani kósza előre vágott labdákat is.

A védekezésünkből meg annyira hiányzik Juan, hogy az elmondhatatlan. Ha ott a brazil, akkor Mexi is sokkal magabiztosabb.

Calogero 2009.03.03. 07:53:59

Juan az utóbbi évek legjobb római védője, már-már olyan magasságokban, mint amilyenen Samuel volt, mielőtt Madridba igazolt. Az egyetlen gond vele, hogy borzasztó sűrűn sérül, Mexes pedig egyedül tényleg sokkal bizonytalanabb, mint a brazillal az oldalán, sajnos egyedül nem tudja jól vinni a védelmet. Andreollira azért kíváncsi lennék egyszer, nem tudom mi értelme volt bevonni anno a bizniszbe, ha egyből kölcsönadtuk és állítólag ráadásul már vissza sem akar jönni

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.03. 11:45:35

@Calogero: Nekem Aldair az etalon, több mint tíz évet lehúzott nálunk nagyszerűen játszva és mikor már nem volt rá szükségünk Serie A-s ajánlatai ellenére inkább a B-be ment, hogy ne kelljen ellenünk játszania.

Ez a Loria totál mellé volt, de Dimutene csere opciónak azért megfelelhet. Állítólag egyébként Motta is eljátszik a középhátvéd posztján, ha úgy adódik.