Juventus - Chelsea 2:2

 Nem sikerült a továbbjutás sajnos a Juventusnak, miután 2-2-es döntetlenre végeztek londoni riválisukkal szemben. Pedig jól indult a találkozó, lendületesen kezdtek a bianconerik, s a Trezeguet fantasztikus passzát követő Iaquinta gól után úgy tűnt tökéletesen kézben tartják a mérkőzést. Jött azonban egy perc kihagyás, mely alatt előbb egy érdemtelenül a Chelsea javára befújt szabadrúgás után egy szabályosnak tűnt gólt szereztek a vendégek, melyet a játékvezető Buffon védése után nem látott bent, viszont néhány másodpercre rá Lampard lövése csattant a lécen, a kipattanóra pedig Essien érkezett elsőként és kotorta a labdát Buffon alatt a hazaiak kapujába, így nem maradt el a londoniak egyenlítése.

A második félidőben aztán jó húsz percbe telt, mire újra magukhoz tértek a bianconerók, s Trezeguet fejesével majdnem újra meg is szerezték a vezetést, ekkor jött azonban Chiellini jogos kiállítása (a védő második sárgája után kellett elhagyja pályát), s úgy tűnt végleg szertefoszlottak a hazai remények. Rá néhány percre azonban tizenegyeshez jutott az emberhátrányban játszó Juventus, Del Piero szabadrúgásába ütött bele Belletti, s a büntetőt maga a sértett értékesítette magabiztosan. Ekkor már csak egy apró gól kellett volna a továbbjutáshoz az Öreg Hölgynek, mentek is előre tíz emberrel Del Pieróék becsülettel, a túlzott kitámadást, azonban megbosszulták a vendégek, jött a 83.percben Drogba és eldöntötte a továbbjutást a kékek javára.

Az első párharc után, tehát az angolok 1-0-ra vezetnek a két ország ez évi derbyén és azt hiszem mindenkinek joggal fáj a szíve e kiesés után, mert, ha a Juve egy kicsit jobban koncentrál, ha egy kicsivel nagyobb szerencséje lett volna, akár ő is könnyen lehetne most a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közt. Mindenesetre, sokkal inkább így búcsúzzon egy klub a kűzdelmektől, mint ahogy a Real Madrid, vagy éppen a Sporting tette, jövőre ez a Juventus még egy vagy két sztár leigazolásával legalább a legjobb négy közé jutásra bizton eséllyel pályázhat

Végeredmény:

Juventus - Chelsea 2-2 (1-1)

G.: Iaquinta 19., Del Piero 74. – tizenegyesből, illetve Essien 46., Drogba 83.

Iaquinta gólja (amíg le nem szedik a youtuberól);

 

A mérkőzés összes gólját megtaláljátok erre kattintva.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma este 20.45-től kezdetét veszi a nyolcaddöntők egyik legnagyobb rangadójának számító Juventus - Chelsea mérkőzés, a hazaiaknak a két héttel ezelőtt összeszedett egy gólos hátrányukat kellene e torinói összecsapás 90 perce alatt ledolgozniuk. Nem minden alakult azonban a Zebrák kénye-kedve szerint az utóbbi napokban, ugyanis az odavágón újra megsérült Camoranesin kívül nem lehet majd a mai találkozón a keret tagja a három hónapra kidőlt Sissoko mellett Legrottaglie és Marchionni sem, a már standard hiányzónak számító Andradét már nem is említve, ráadásul igen kétséges De Ceglie és Zanetti játéka is, valószínüsíthető, hogy ők is kénytelenek lesznek majd kihagyni a találkozót.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a sérültek pótlását Ranieri a védelem bal oldalán Molinaróval, jobb hátvéd poszton Grygerával képzeli, míg a két középső védő ezúttal Chiellini és Mellberg lesz majd, a középpályán pedig Camoranesi helyén Salihamidzic bizonyíthat, mellette a két középső középpályás poszton Tiago és Marchisio, bal oldalon pedig Nedved kap ezúttal is helyet. A támadósorban jöhet a korábban évekig már jól bevált recept, miszerint Trezeguet lesz majd ezúttal Del Piero párja, az utóbbi időben kicsit megfáradt Amaurit kiszorítva a kezdőcsapatból.

Del Pierót egyből újságírók hada fagatta mit szól régi-új társához a támadósorban, Sandro erre mindenkit megnyugtatva annyit mondott; "Nem lesz idegen természetesen számomra David társasága, hiszen évekig a mi nevünkkel végződött a csapat kezdő tizenegyének összeállítása. Remekül megértjük egymást, s azt megígérhetem; az utolsó pillanatig kűzdeni fogunk, hogy tovább vigyük a csapatot góljainkkal."

A vendég együttes képviseletében elsősorban Hiddink hallatta hangját, aki először is kitért három kulcsfontosságú játékosa Essien, Anelka és Deco sérülésére, megemlítve, hogy míg utóbbi egyenlőre kissé távol van attól, hogy újra bevethető legyen, Essient máris a csapat 18-as keretébe nevezte a bianconerók elleni találkozón, s mint mondta hatalmas segítség lehet majd a játékos személye a továbbjutás kiharcolásában. Anelka szerepe továbbra is kétséges, valószinüleg kezdőként Malouda vagy Kalou jut lehetőséghez, a francia sztár maximum a kispadon kap majd csak helyet ezúttal.

A mérkőzés kapcsán a tréner még kifejtette, hogy nem áll szándékukban idegenben sem beállni védekezni, hiszen azzal könnyen a kiesést kockáztatnák meg a Juventust túlságosan magukra húzva, amikor csak lehetőségük nyílik rá támadni fognak, mindenképpen szeretnének legalább egyszer betalálni a Stadio Olimpicóban is.

Várható kezdőcsapatok:

Juventus: Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Salihamidzic, Marchisio (Poulsen), Tiago, Nedved - Del Piero, Trezeguet

Chelsea: Cech - A Cole, Carvalho, Terry, Bosingwa - Mikel, Lampard, Ballack, Essien - Kalou, Drogba

Kezdés: 20.45, Stadio Olimpico,Torino                         Közvetítés: 22.50 TV6

                                      online streamek: link link1 link2



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr15993941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.03.10. 18:10:14

Ahogy Ranierit ismerem Salihamidzic helyett Marchionnit teszi majd be utolsó pillanatba a kezdőbe, nagyon majmolja... Tekernie kell a Juvénak, nincs mese. Ma este Trezeguetnek is úgy kell játszania, mintha nem is lett volna sérült. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania, aztán majd meglátjuk mire lesz elég.
Nagyon bízom abba a bizonyos 2-0-ba. :)

Calogero 2009.03.11. 00:56:19

Ez van basszus, az első meccsen nem kellett volna boldogan beérni egy 1-0-lal,ha ott így harcolt volna a Juve az elejétől, most simán továbbjuthattak volna. Mindenesetre tőlük senki nem várta, hogy idén BL-t nyerjenek, de ez a Chelsea talán a nemzetközi szinten leggyengébb angol sztárcsapat.
Marad a mai nap, daje Roma!

ulver 2009.03.11. 10:09:39

Elkezdték a csapatok megfizetni az előző kör gólképtelenségének árát. A Juve kezdte.
Aki este gólt kap, kiesik (Roma, Inter).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.11. 14:08:17

@ulver: Ha az Inter rúg egyet nagy esélye lesz.

A két meccs alapján egyáltalán nem volt rosszabb Juve, azért estek ki, mert mindig nekik kellett rohanni az eredmény után.

ulver 2009.03.11. 14:13:31

@popp: Igaz, nem volt jobb a Chelsea. De kit vigasztal?

Amúgy meg most már végképp nem tudom, hogy állunk fel este:

Doni(?) - Riise, Mexes(?), Juan(?), Motta - Brighi, Aquilani(?), Baptista, Taddei, Vucsinics, Totti(?).
A kérdőjelesek mind problémások. Ez a baj, nem a -1 gól.

Calogero 2009.03.11. 14:17:05

Hát, ha Mexés is kiesik, lőttek a továbbjutásnak, Pizarro viszont lehet vállalja, Aquilani pedig azt mondta, ő mostmár törött bokával játszana.. Totti úgy néz ki ok és Donival sem lesz baj

ulver 2009.03.11. 14:21:35

Az egy dolog, hogy játszanak, de milyen állapotban. Se Aquilani, se Juan, se Totti nem játszott az elmúlt időszakban. Mexes lázas, Tottiról még nem rég azt írták, hogy "forse". Nem ez lesz minden idők legerősebb Romája, attól tartok, de kis (nagy) szerencsével meg lehet. A yahoo szerint 55% esély van az Arsenal továbbjutásra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.11. 14:40:09

Igen, megen tele vagyunk sérülttel, de szerintem mindenki játszani fog, mert ilyenkor ugrani kell a halottnak.

Calogero 2009.03.11. 14:49:54

Négyre kész az új poszt a meccsekről, remélem addigra kiderül valami konkrétum is

ulver 2009.03.11. 15:48:12

@Calogero: Mexes nem lesz. Aquilani kérdéses, Pizarro csak padra, hogy meglegyen a létszám. Jön Diamoutene meg Tonetto. (corriere)FUCK

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.11. 15:57:18

Nehogy má' Mexes ne játszon.