No Totti, No Party

 Érdekes statisztikára hívta fel a Corriere dello Sport tegnapi számában a figyelmet a Roma kapcsán, melynek tényét talán korábban is sejthettük már, de így  papírra vetve egészen döbbenetes. A számításokat Guido D'Ubaldo végezte, s az újságíró mindössze eredetileg csak arra volt kiváncsi, hogy az idei szezonban rengetegszer sérült Francesco Totti hiánya vajon milyen nyomokat hagyott a csapaton. Így hát vad számolgatásba kezdett, de amit végeredményként kapott, talán még őt is megdöbbentette; a Capitano pályára lépésekor nem kevesebb, mint kétszer annyi pontot szerzett a giallorossi, mint amikor más játékossal próbálták pótolni hiányát.

Mindez számokban egészen pontosan a következőt jelenti; 

  • Tottival a pályán 16 mérkőzésen 11 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség -> 2,12-es pontátlag
  •  Totti nélkül a pályán 14 mérkőzésen 3 győzelem 6 döntetlen 5 vereség -> 1,07-es átlag

 Mint látjuk tehát idei évben (is) két fajta Roma létezik, az egyik a Scudettóért kűzd szép játékkal, magabiztos teljesítménnyel, többek között 5 meccses győzelmi szériát produkálva, míg a másik a bennmaradásért harcol, csak elvétve nyer és a bajnokság bármely csapata ellen képes vereséget szenvedni.

Valóban döbbenetes a különbség, ami már csak egyetlen kérdést vet fel, -Totti vasárnapi nyilatkozata ellenére, mikoris kijelentette, hogy messze van még pályafutása vége, hiszen rengeteg erőt érez még magában- mégpedig, hogy mi lesz a Rómával így a következő idényekben, ha Er Pupone újból a szezon jó részét kénytelen lesz kihagyni, hiszen nem túl valószínű, hogy 33 évesen már sérülékenység szempontjából bármit is javulna állapota?! Idén Totti pótlásának elmaradása a farkasok jövő évi BL indulásába került, ami azt jelenti, hogy ha eddig nem volt pénze Sensiéknek a Capitano pótlásának biztosítására (nem mintha lehetne egyátalán...), akkor következő szezonra, a kiesett euró tízmilliók következtében még nyilván ennyire sem lesz. Ez pedig a lejegyzett statisztika szerint csak egyet jelenthet, a giallorossi hívei elbúcsúzhatnak jó időre a bajnoki címről és az emlékezetes európai szereplésről szövögetett álmaiktól, valószínüleg újabb 10-15 évig, amíg nem nő ki a Roma utánpótlásából egy újabb, hozzá fogható tehetség.

Vagy idén nyáron eljön, aminek talán végre jönnie kell és a Sensi család könnyes szemmel, de átadja helyét egy tehetősebb mecénásnak, amíg még nem késő és amíg még egyáltalán akad komolyabb érdeklődő a csapat szereplése és értékei okán.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr911053462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.08. 11:27:03

Ez kemény stat. De azért tavaly egész jók voltunk nélküle is, igaz akkor rajta és AA-n kívül alig volt sérültünk.

oleandro 2009.04.09. 00:04:30

Roma volt, Roma lesz, míg a földön ember lesz!

Calogero 2009.04.09. 00:19:13

@oleandro: holnaptól Popp révén derby különszám! Lazie? No, grazie! :-)