Merre tovább Juventus?

 A Tuttosport értesülései szerint amennyiben vasárnap este a Juventus csapata vereséget szenvedne a Milan elleni rangadón, az egyben Claudio Ranieri azonnali menesztését eredményezné, s ez esetben a Zebrák némi meglepetésre Ciro Ferrarát, a klub korábbi legendás hátvédjét, aki jelenleg a Squadra Azzurránál Lippi segédjeként, illetve a torinói klubnál utánpótlás igazgatóként ténykedik, neveznék ki a csapat vezetőedzőjének. Több olasz újság is megerősítette emellett azt a hírt, hogy ha Ranieri meg is ússza esetleg idény végéig menesztését, a nyáron akkor is mindenképpen változás várható a klub kispadján, itt egybehangzó források három nevet említenek; a már korábban szóba került Ciro Ferrarát, illetve az idény során töbször is a Zebrákkal összefüggésbe hozott korábbi Juve csillagot Antonio Contét, aki jelenleg a Serie B éllovasának, a Barinak a vezetőedzőjeként dolgozik, illetve a Serie A idei meglepetéscsapatának trénerét Gan Piero Gasperinit.

A bianconeri vezetősége tehát engedni látszik szurkolói nyomásának, akik immáron hetek óta követelik minden rendelkezésükre álló módon Ranieri menesztését, a kérdés már csak az lesz, vajon meghajolnak-e száz százalékban szurkolóik akarata előtt és a három említett név közül végül a tifosik által leginkább preferált Antonio Contét választják-e majd a tréner utódjának (ez esetben elképzelhető lenne Ferrara esetleges hétvégi kinevezése után, hogy az edző csak Conte nyári érkeztéig irányítaná a csapatot) vagy esetleg mindezt figyelmen kívül hagyva Gasperinire esik majd választásuk.

Mindhárom edzőnek meg van természetesen a maga elképzelése a csapat jövőjét illetően, íme egy remek ábra az egyik Juventusos szurkolói oldal jóvoltából a terveket összefoglalandó;

 

Mindezekből kitűnik, hogy egyedül Ferrara számolna Diego érkeztével, míg Conte és Gasperini is inkább a valenciai David Silva szerződtetését preferálná Nedved pótlására. Az udinei Asamoah érkeztére Ferrara és Conte is építene, míg Cannavaro (aki tegnap sikeresen túlesett a torinói orvosi vizsgálatokon és szerződtetésének bejelentése bármelyik órában megtörténhet) kezdőcsapatban való szerepeltetését Gasperini és Ferrara is szorgalmazná. Amennyiben a választás a Genoa edzőjére esne, úgy várhatóan Thiago Motta is jövőre a bianconeri mezét viselné, valamint visszakerülne a Zebrákhoz a Genovába kölcsönadott (a két klub által közösen birtokolt) Palladino és Criscito is. Érdekesség még a három tervezet kapcsán, hogy egyik tréner terveiben sem szerepel kezdőként Giovinco szerepeltetése, illetve a várt világsztár igazolások bekövetkeztének sincs semmi konkrétabb jele a rajzok alapján.

Az, hogy végül ki örökli a Juve kispadját a várhatóan leköszönő Ranieritől, a napokban még sok izgalmas találgatást hozhat, s természetesen nem zárható ki száz százalékig a tréner maradásam sem, legalábbis ezt támasztja alá a vasárnap délutáni Lecce elleni 2-2-re végződő mérkőzés utáni nyilatkozata, melyben kijelentette; márpedig ő megy tovább az eltervezett úton bármi történjék, s tovább folytatja megkezdett munkáját. Más kérdés, hogy a szurkolók pont ez utóbbi hetekben megkezdett kiábrándító széria után imádkoznak esténként a mielőbbi gyors edzőcseréért.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr521103746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.05.05. 10:25:39

Ha esetleg nem látjátok jól a képet;

Conte: Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Sissoko, Marchisio - Camoranesi, Silva - Iaquinta, Amauri

Ferrara: Buffon - Grygera, Cannavaro (Legrottaglie), Chiellini, Molinaro - Sissoko, Marchisio, Asamoah - Diego - Amauri, Del Piero (Iaquinta)

Gasperini: Buffon - Cannavaro (Grygera), Legrottaglie, Chiellini - Motta, Sissoko, Thiago, De Ceglie - Camoranesi, Silva - Iaquinta, Amauri, Silva (Palladino)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.05. 11:22:20

Szerintem mindhárom jó megoldás lehetne. Azért örülnék Cironak, mert akkor megtudhatnánk, mire megy Gasperini Genoája a nemzetközi kupában és Conte Barija a Serie A-ban.

Asidotus 2009.05.05. 17:36:11

Nehéz kérdés. Ferrara mellett szól, hogy Lippivel dolgozik, és talán Marcello szívesen segít a padavanjának. Meg talán pont a válogatottnál lévő munka mellett, jobb rálátása van a világszíntérre, mint az olasz másodosztályban lévő Conténak. És, én Diegot könnyebben megszerezhetőnek tartom, mint David Silvát (ne felrejtsük el, szerintem Florentino Perez úgyis bejelentkezik érte, és akkor irgalmatlan ára lesz).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.05. 19:35:45

Ferrara jó fej, hiszen nápolyi! De egyébként tényleg mind rokonszenves népek.
Valahogy az az érzésem, hogy Ferrara mellé kellene egy ostoros ember, mert szerintem nem az a kemény csávó, aki kioszt valakit, meg lesüvölti a soros zseni fejét.

madbalee 2009.05.05. 20:48:33

Conteben szerintem is több tűz illetve szigorúság van, mint Ciroban.