Galliani szerint a Milan játsza a legszebb focit Olaszországban, az Inter pedig idei Scudettóját csak Kaká sérülésének köszönheti

 Adiano Galliani a Catanai elleni győztes mérkőzés utáni nyilatkozatában beszélt a klub idei szezonjáról a Sky Sportsnak nyilatkozva, s kijelentette; szerinte kétség nem fér hozzá, hogy az idei idényben csapata játszotta a legszebb játékot a Serie A-ban. Mint mondta fiai idén megérdemelték volna a Scudetto elhódítását, de a csapat legjobbja, Kaká több hetes kiesése végül döntőnek bizonyult, s mivel az Internek nem kellett szembenéznie hasonló problémával (gondolva itt elsősorban Ibrahimovicsra, akire egész idény során építhetett Mourinho), így ez jelentette végül a különbséget a kék-feketék javára.

S valóban Kaká visszatérte óta újra szárnyal a Milan, a brazil Siena elleni újboli pályára lépése óta 6 győzelem, 1 döntetlen a rossoneri mérlege, impozáns 18-2-es gólkülönbséget produkálva, míg hiányzása alatt 6 mérkőzésen mindössze 2 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség volt a csapat statisztikája, 9-7-es gólkülönbség mellett. Ráadásul mindez olyan kudarcokkal fűszerezve, mint az Inter elleni városi derby elvesztése és a Werder Bremen elleni UEFA kupa búcsú. Persze nem lehet mindent a brazil hiányzására fogni, hiszen előfordultak csalódást keltő eredmények Kaká pályáralépése mellet is, mint például a Genoa elleni idegenbeli 2 gólos vereség, vagy sok apró, de annál bosszantóbb elszórt pont olyan csapatok ellen, mint például a a Torino, a Lecce vagy az akkor még iszonyú gyatra formában lévő Cagliari. Mindenesetre az viszont tény, hogy az idei bajnokságban a Milan által elszenvedett 6 vereség során Kaká 5-ször (!) nem volt az éppen a találkozón pályára lépő csapat tagja, így talán valóban, ha a brazil az idény során kevesebb sérüléssel bajlódott volna, a Milan a mostani pillanatig is versenyben lehetne a Scudetto megszerzéséért. Felmerül azonban a kérdés, hogy egy, a világ legjobb klubjaként emlegetett csapatnál hogyan lehetséges, hogy ennyire megsínyli az egész együttes egyetlen játékos hiányát, amikor pótlásáról olyan játékosok lennének hivatottak gondoskodni, mint például a korábbi aranylabdás Ronaldinho, vagy a posztján szintén szerepltethető többszörös BL győztes Seedorf, de Ancelotti felelősségét is érdemes lenne talán vizsgálni, hiszen egy csapatnak nem feltétlenül lenne kötelező ugyanolyan felállás szerint pályára lépnie minden áron..

Bízzunk benne azonban, amellett, hogy elismerjük Kaká klasszisát, hogy a Milan tanul ebbéli túlságosan a brazilra utaltságából és jövőre, immáron újra a BL-ben is pályára lépve sikerül egy, az ideinél emlékezetesebb szezont produkálnia.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr21105766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.05.06. 11:37:04

1 kis elgépelés: "úlboli" helyett újboli

*Fata* 2009.05.06. 13:31:07

Nem szoktam mindenben igazat adni Gallianinak, de ebben spec van igazság.
A Milan köztudottan a legszebb focit játssza-ha hagyják. Kaka szerepe pedig szerintem nagyban pszichés is, lévén egy irányítóról beszélünk, a csapat ikonjáról. A Scudettot most én is azt mondom, hogy megérdemelnénk, de az Inter mellett szól a folytonosság, nekünk pedig voltak rossz időszakaink, ugyanakkor nem lehet elmenni Ibra góljainak száma mellett, aki egymaga többet lőtt, mint 4másik legeredményesebb társa együttvéve. Nagyon is megnéztem volna, mire mennek nélküle...
Nálunk kulcsjátékosok estek ki és hosszú időre.
Ancelottiról most nem szólnék, de mentsége, hogy egy Kakat pótolni lehetetlen kategória.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.06. 17:28:22

Amúgy nem vagyok oda a Milanért, de szerintem, amit motsanában csináltak az nagyon szép volt. Hazai pályán például a Torinót úgy letámadták, hogy a Ravanelli, Vialli, Baggio (Del Piero)-féle Juve jutott eszembe.
A Catania ellen meg úgy passzoltak, hogy az már maga a Barca volt. Kár, hogy a végére jöttek bele!

madbalee 2009.05.06. 20:19:21

Az a legnagyobb probléma, hogy a számok magukért beszélnek. Kakának nincs helyettese. A védelem mellett ezt kellene megoldani hogy legyen 1 olyan játékosunk, akivel egyszerre a pályán is tudjuk őt játszatni, és hiányban pedig tudja helyettesíteni. Tudom ez szinte lehetetlen.

Gufri ha visszajönne talán tudna valahogy ilyet játszani, de ketten akkor sem lehetnének egyszerre a pályán.