Serie A, 25. forduló: visszatekintés

 Bőven van miről beszélni a Campionato 25. fordulója után, egy olyan hétvégét követően, ahol tulajdonképpen a legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem esett meglepetés. A tabella első hat helyét elfoglaló csapatok mindegyike hozni tudta a sokszor ugyan keservesen, de végül valahogyan mégiscsak begyűjtött 3 pontot, a tabella alsó felének legnagyobb változása pedig a Torino eltávolodása volt a közvetlen kieső zónából.

Kezdjük rögtön szombat délutánnal a hétvége értékelését, ahol egy ismét feltartózhatatlannak tűnő Inter hozta újabb győzelmét egy nagy csatát hozó mérkőzésen. Na nem azért aggadtam e jelzőt az Interre, mert olyan meggyőző játékot produkált volna, de aki ilyen döntetlen szagú mérkőzéseket is a maga javára tud billenteni, az méltán nyeri meg idén is a Scudettót. A találkozó talán legfontosabb történése Balotelli találata volt, a fiatal játékos vesszőfutásának talán végét jelenti majd e szerencsés szabadrúgásgól, a keddi BL találkozó előtt legalábbis remek előjel, hogy Mario is újra bevethető formában állhat majd Mourinho rendelkezésére. S, ha már keddnél tartunk, említsük meg, hogy a portugál edző végül mégsem pihentette sztárjait a közelgő Manchester elleni derbyre, ami a sérüléseket tekintve végül nem bosszulta meg önmagát, viszont, hogy e téren ne legyen minden a legnagyobb rendben, arról Walter Samuel gondoskodott, akit előzetesen a kezdő csapatba várt mindenki, azonban a bemelegítés alatt jelezte az argentín, hogy fájdalmat érez vádlijában, s a vizsgálatok alapján az várható, hogy a nerazzurrók nem számíthatnak a játékos szolgálataira a Manchester elleni összecsapáson.

Mourinho nyilatkozata a találkozó után szerencséről, Balotelliről és a csapat értékelése

A Roma bár szenvedve, de hozta a győzelmet a Siena ellen, köszönhetően Taddei fantasztikus csavarásának, mely a játékos idei első gólját jelentette. Spalletti beismerte, hogy nem játszottak fiai éppen feltartóztathatatlanul, ennek ellenére elégedett a mester a mutatott játékkal, mint mondta, remek csapatot győztek le fiai a Siena személyében. Nem szívesen értékelném az edző szavainak feltétlen igazságát, maradjunk annyiban, hogy sokunk véleménye nem feltétlenül csengene Spalletti szavaiaval össze. A találkozó kapcsán mindenképp meg kell jegyezni Juan sérülését, akinek játéka így erősen kétségessé vált az Arsenal elleni találkozón, a legfrisebb hírek szerint a keretben biztosan szerepel majd a brazil, de az csak a kezdés előtt derül majd ki, hogy kezdőként, vagy a kispadon kap-e helyet, egyenlőre utóbbi tűnik valószínűbbnek.

A Palermo - Juve kapcsán talán Ballardini, a hazaiak edzője mondta ki a legnagyobb igazságot; "A Palermónak egészen remekül kell játszania, hogy hozzon egy ilyen szintű találkozót, míg a nagy csapatoknak elég csak nem játszania rosszul, mert vannak olyan játékosaik, akik képesek egy-egy villanásukkal eldönteni azt." És valóban ez is történt, az összkép alapján a Juve messze nem érdemelt volna kétgólos győzelmet, de Sissoko remek és Trezeguet szerencsés megoldása egy magabiztos diadalt eredményezett, míg a Palermo hiába támadott sokat, képtelenek voltak betalálni a Zebrák kapujába, ráadásul a játékvezető is adós maradt a hazaiaknak egy tizenegyessel Legrottaglie kezezése után. Ezzel szemben Ranierit teljesen más dolgok foglalkoztatták az összecsapás után, a mester először kitért Camoranesire, akinek, mint mondta még időre van szüksége, hogy újra régi önmagát idézhesse, miután még csak most tért vissza hosszú sérülése után, tehát türelemre int mindenkit a játékos kapcsán, ellenben örömmel konstatálta az Öreg Hölgy trénere, hogy Amauri és Trezeguet kiválóan megfér egymás mellett a Juve támadószekciójában, ami így tovább szélesíti a lehetőségeket a bevethető taktikák tekintetében.

A Genoa újabb bravúros győzelemmel büszkélkedhet a teljesen padlót fogot Napoli legyőzésével, mely találkozó után hazai szurkolók százai tüntettek a Stadio San Paolo előtt, kifejezvén csalódásukat az Azzurrók utóbbi hetek beli borzalmas eredményei kapcsán. A mérkőzés után a Napoli elnöksége is összeült, afféle válságtanácskozást tartva, mely során állítólag felmerült, hogy amennyiben a csapat játéka nagyon rövid időn belül nem mutat jelentős javulást, úgy Reja nélül folytatja tovább szezonját a Dél-olasz együttes. A vendégek edzője Gasperrini ezzel szemben elégedetten nyilatkozott a találkozó után, mint mondta két olyan találkozón vannak túl, melyen a megszerzett 1 pontnál többet érdemeltek volna, de ez idegebeli bravúros győzelem után nincs más dolguk, mint tovább folytatni megkezdett útjukat és bár még messze a bajnokság vége ahhoz, hogy máris mérleget készítsenek, ha idegenben is képesek lesznek ehhez hasonlók eredmények elérésére, elképzelhető, hogy nem csak álom marad a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyezés kiharcolása.

A Milan szó szerint kiszenvedte a győzelmet vasárnap délután, borzasztó szoros mérkőzésen múlták felül a rossonerók minimális különbséggel a vendég Cagliari csapatát, Ancelotti is nyilatkozatában kiemelte csapatának milyen nehéz dolga volt, hozzátéve, hogy nem is történhetett mindez másként, hiszen a sérülések következtében roppant szűk variációs lehetősége volt a támadószekció összeállításánál. Ezzel szemben Allegri koránt sem volt ilyen elégedett, az edző elsősorban a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott, úgy értékelvén, csapata talán pontot érdemelt volna, ehhez azonban nem lehet a kapu előtt ennyit hibázni.

A Lazio újra jobbik arcát mutatta és könnyedén verte a Lecce csapatát, Delio Rossi így fellélegezhet, egyenlőre e didallal megúszta menesztését. Az edző ennek ellenére nem volt különösebben elégedett, értékelése szerint csapata játékában nem következett be a győzelem ellenére sem különösebb javulás, ennél jóval nagyobb a potenciál a játékosokban. Jövő héten egyébként az egész vezetőség összeül majd, ahol rövid értékelést követően kitűzik majd a megcélzandó pozíciót pillanatnyi helyezésük tükrében a fővárosiak, előreláthatólag az UEFA kupa helyezést próbálják majd belőni, mint teljesíthető minimumot a kék-fehérek.

A Fiorentina úgy tűnik már máshogy az utóbbi időben nem is hajlandó pontokat szerezni, minthogy a 94. percben Mutu beállítja a végeredményt, ami a szempontból felettébb nagy meglátás, hogy az ellenfélnek már esélye sincs válaszolni. Valószinüleg erre játszhatnak egyébként az Ajax ellen is, ahol gondolom 1-1-es állást követően szeretnék majd megismételni utóbbi két hétben produkált bravúrjukat. A violák játékosait egyébként majdnem meglincselték a vendégek a győztes góljuk megszerzése után, ugyanis Mandelli sérülése miatt (a hátvéd a pályán fetrengett ápolásért könyörögve) a kék-sárgák szerint illett volna kirúgni a labdát, ezzel szemben Mutuék mit sem törődtek ezzel és az akcióból végül a román csatár révén megszerezték a mindent eldöntő találatot. Prandelli erre bölcsen annyit reagált, hogyha a bíró nem fújt, mikor a játékos a földre került, úgy nyilván nem is történt szabálytalanság, ergo nem érti miért is kellett volna szimulálás miatt megszakítaniuk a játékot. Azért én jól emlékszem még egy néhány hónappal ezelőtti esetre, amikor a Lyon szerzett hasonló körülmények között gólt a firenzeiek ellen, akkor Prandelli azért nem volt ennyire megértő.

A Torino győzelmével végre elmozdult a kieső zónából, van is nagy örömködés Novellinóéknál, aki borzasztó elégedett csapata hozzáállásával, kiemelve azt, hogy náluk nincsenek olyan képességű játékosok, akik képesek egy-egy jobb napot kifogva találkozókat megnyerni a csapatnak, viszont, ha mindenki így kűzd a továbbiakban és képesek lesznek jól funkcionálni, mint csapat, akkor nem lehet gond a kiesés elkerülésével, de ehhez még rengeteget kell dolgozzanak.

A Samp képes volt javítani hétközi csúfos kudarca után,  a genovaiak áldozatául az Atalanta esett vasárnap délután. A mérkőzés hőse ezúttal is a remek igazolásnak bizonyult Pazzini volt, aki megköszönte a klub és csapattársai belé vetett bizalmát, mint mondta, elsősorban ennek köszönhető, hogy újra képes az ellenfelek kapuját bevenni. A vendégek tovább folytatták hullámzó teljesítményüket, hiszen a Roma kiütése után nem kis visszalépés a Samp elleni kudarcuk, de Del Neri szerint ez idén még nem nagy probléma, miután céljuk nem változott, továbbra is a biztos bennmaradás az elsődleges célkitűzés Bergamóban.

A Catania - Reggina derby a vártnak megfelelő eredményt hozott, a vendégek kezdenek így lassan egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülni. Edzőjük, Orlandi szerint, amíg matematikai esélyük van, ők küzdeni fognak, semmi sincs még veszve e kérdésben, túl sok jót azonban nem ígér a reggióiak számára, hogy jövő héten a Fiorntina csapatát fogadják, így könnyen tovább folytatódhat vesszőfutásuk.

Emlékeztetőül;

Milan - Cagliari 1-0 (0-0)

G.: Seedorf 65.

Napoli - Genoa 0-1 (0-0)

G.: Jankovic 69.

Fiorentina - Chievo 2-1 (0-1)

G.: Gilardino 74., Mutu 94., illetve Morero 13.

Lecce - Lazio 0-2 (0-1)

G.:Foggia 10., Kolarov 51.

Torino - Udinese 1-0 (1-0)

G.: Dellafiore 80.

Sampdoria - Atalanta 1-0 (0-0)

G.: Pazzini 61.

Catania - Reggina 2-0 (1-0)

G.: Capuano 35., Potenza 74.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr20960123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 22:23:11

Na szépen alakul a csapat, se Juan, se Cicinho, se Vucsinics, se Totti. Bár az utóbbi inkább parasztvakításnak tűnik.

Calogero 2009.02.23. 22:39:49

Cicinho, Vucinic még kérdéses,Totti tényleg csak kamunak tűnik, de ami az igazi baj, az az, hogy Spalletti állítólag Loriát fogja kezdetni, ha ez igaz lehet megkímélem magam a szenvedéstől és meg se nézem a meccset

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:28:58

@Calogero: Ilyenkor én hátra raknám DDR-t középhátvédnek, öregkorára úgyis az lesz. Szerintem klasszis teljesítményre lenne képes ott is, a középpályán meg elég jól állunk amúgyis.