Bajnokok Ligája: a nemzetközi helyzet fokozódik

 A hűtőből végre előkerül a december óta odakészített sör, a lakást újra otthonról kivert barátok hada lepi el, a barátnők pedig nem értik miért hívnak hiába újra kéthetente esténként minket, pedig a válasz olyan egyszerű, kedd este ismét kezdetét veszik a Bajnokok Ligája hetek óta várt küzdelmei. És micsoda küzdelmei! Részletezhetném itt most, hogy milyen izgalmakat tartogat majd a Barcelona lyoni vagy a Real Madrid liverpooli vendégjátéka, de mindez a kutyát sem érdekli, amikor háromfrontos olasz- angol háború veszi kezdetét. A '90-es évek királyai az új évezred trónbitorlóival szemben, a nagyképű, de zseniális Ronaldo a még nagyképűbb és lassan talán még zseniálisabb Ibrahimovic ellen. A földkerekség legjobb edzője a földkeregség leendő legjobbja ellenében, míg az európai foci két legstílusosabb, legszebb focit játszó csapatának élet-halál harca, Londontól Rómáig, Manchestertől Milánóig.

Mert alakulhattak akárhogyan az utóbbi évek történései, amelyik ország csapatai e párharcokban dominálnak, kétségkívül pontvadászatukat a világ trónjára emelik. Ma este hivatalosan is véget ér a hetek óta tartó szájkarate, a találkozók győztesei igazi hősökké válnak, míg a veszteseknek nem lesz mit magyarázni, fejlehajtva kulloghatnak legeslegalább egy teljes éven át, mint Európa papírkutyái. Egyik barátom mondta szombat esti szokásos kocsmarapportunk alatt két gyönyörű nő oltogatása közben, hogy szégyen nem szégyen, neki bizony már napok óta nem az épp aktuális barátnője látványától, hanem a közelgő Inter - Manchestertől áll fel és ezzel nyilván nem CéRonaldó bodros kis fürtjeire célzott, ami még NDK-s pornófilmeket is meghazudtoló módon hozza ki belőle az állatot, hanem a világ jelenlegi talán két legjobb csapatáról, akik ma este végre egymásnak feszülnek.

Van mit törleszteniük persze bőven a feleknek. Az angolok még mindig gyerekesen frusztráltak az olaszok hosszú-hosszú éveken át tartó egyeduralkodása miatt, míg Itália fiai olyan pofonokba szaladtak bele az utóbbi időkben irigykedve nézett, de mélyen lesajnált mozarella bőrű angol riválisaikkal szemben, hogy az már minden igaz talján hazafinál kiverte ama legendás, hosszú órák hangos üvöltözését eredményező biztosítékát. Mert, hát lássuk be, ki a szent szar tudta ki az a Pennant, míg nem lőtt a Milánnak 600-ról egy fantasztikus gólt, vagy, hogy honnan az Istenből szalasztották Carricket, aki nevetve alázott még egy utolsót a padlón fetrengő Rómán, amíg nem sorsoltak össze angol gigászt egy-egy olasz óriással, s nem vehette kezdetét az európai futball királyainak trónfosztása.

Két év brit uralkodáson vagyunk immáron túl. Az új király büszke, udvartartása és külföldi uzsorásai boldogok, de a régi uralkodó újra harcra kész. Két borzalmas éven van túl. Előbb egyébként is egyre fogyó dicsőségét a királyi család botrányai tépázták tovább, majd próbálkozásait a trón visszaszerzésére néhány egészen nagy pofonnal rakta helyre ködös albion büszke hada, de tanulva hibáiból a régen oly dicsőséges talján sereg most úgy érzi készen áll a végső csatára.

A sereg újra visszatért, élükön új hadvezérrel és messze földön híres vitézekkel, melyek elhozták az ígéretet, minden újra a régi fényében csillog majd.

Ronaldo, Adriano, Rooney, Ibrahimovic, Del Piero, Lampard, Drogba, Trezeguet, Totti és Adebeyor, ily dicső nevek kísérik majd e csatát. A végeredmény megjósolhatatlan, de a hosszú és véres csata előtt, mintha már érződne a változás szele. Olaszország talán újra készen áll a világ trónjára lépni, vagy elbukik végleg. A háború kezdetét vette.

Inter - Manchester, Kedd 20.45 - Stadio Giuseppe Mezza

Arsenal- Roma, Kedd 20.45 - Emirates Stadium

Chelsea - Juventus, Szerda 20.45 - Stamford Bridge

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr90962196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 02:10:21

Szépen dramatizáltad a helyzetet, de ha két éve tart az brit urlaom , azért megnyugtató, hogy a Milan azéert az első évben elhalászta a trófeát.

Forza Grande AS Roma!

Calogero 2009.02.24. 07:17:03

Ott a Milan BL győzelmén kívül, azért nem sok szép emlék maradt. 3 angol a 4 között, 7-1-es manchesteri alázás... nem volt már az sem egy túl dicső esztendő

ulver 2009.02.24. 10:18:14

A rossz érzésem csak fokozódik. Ha Loria játszik, akkor az egy gól előny kapásból :(, szóval GÓLT KELL LŐNI, és max. kettőt kapni (sajnos a két kapott gólra nagyobb esélyt látok, mint a rúgott egyre).
De azért forza Roma.
Sőt, forza Inter és forza Juve!

tippek:
Arsenal-Roma 1-1
Inter-MU 2-1
Chelsea-Juve 0-0

Calogero 2009.02.24. 10:32:40

Egy tippelésbe én is benne vagyok, bár nagyon sok múlik azon, hogy Loria tényleg játszik-e, mindenesetre én bízom benne, hogy ez csak valami jó vicc volt Spallettitől. Akkor már tényleg inkább játszon középhátvédet De Rossi, ahogy Popp mondta, de tőlem akár Menez is bizonyíthat, nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne

tippek:
Arsenal - Roma 1-0
Inter - Man.Utd 2-0
Chelsea - Juve 1-1

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 11:48:24

@Calogero: Azért a mainál kissé jobb Lyont kivertünk akkor és Mancini biciklicseles gólját sem feledem el, szerzőjét annál inkább. Sőt szívesen emlékszem ahazai United elleni meccsre is,ahol 2-1-re nyertünk, de lehetett volna az 5-1 is.

Sajnos Menez sérült.

Unimuck 2009.02.24. 11:59:04

A várható kezdők nem lesznek fent Calogero?? :)
A Roma, hogy fog felállni? Mert a tegnap még igen sok sérültről számoltak be.. :S

Tipp: Inter 1-0 MU
Arsenal 2-1 AS Roma
Chelsea 2-2 Juve

Calogero 2009.02.24. 12:30:50

@popp: nem érzem missziómnak, hogy arról győzködjelek milyen szarok vagyunk az angolokhoz képest, nagyon remélem, hogy beigazolódik minden optimizmusod és odavágunk a szigetországi brigádnak. Az Arsenal - Roma meg tipikusan az a meccs, ahol a 4-0-tól a 0-4-ig minden lehet, az persze mindenképpen jót sejtet, hogy az idei messze a legrosszabb Arsenal az utóbbi évekből, csak még azért néha be-bevillan egy-egy kép a tavalyi Milan elleni nagyon sima továbbjutásukról

Calogero 2009.02.24. 12:32:46

@Unimuck: ne aggódj nem szenvedtél az e-maillel hiába :-) csak még 500 kérdőjel van az összeállításoknál, hülyeséget meg nem akarok írni. Addig is, készítsd be estére a zsebkendőt :-D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 12:47:36

Azért ha egy 180 perces párharc 170-edik percében lövik az első gólt, az nem olyan sima továbbjutás ám.

Calogero 2009.02.24. 12:54:02

Hát, lehet, hogy a gólok számában ez nem domborodott ki, de a két meccs összképe alapján legalább 2-3 góllal jobb volt az Arsenal. A Milánnak végig vérzett a háta Londonban, úgy a kapujuk elé voltak szorulva, a visszavágón meg egy Pato lüvésen kívül kb helyzetük sem volt és most az akkori BL címvédőről beszélünk. Nem véletlenül gratulált Adebayoréknak az egész csapat, ráadásul a közönség is percekig tapsolta őket a San Siróban(!).
Bennem ez ragadt meg tavalyról

Unimuck 2009.02.24. 12:56:31

Csak nem kell estére a zsepi, remélem az Inter és a Roma is kedvező eredménnyel zár ma este. Holnap pedig csak a JUVE!!!! :D

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.24. 17:13:07

Tippek:

Inter - MU 2-2
Arsenal - Roma 3-0 (Go Gunners!:)
Chelsea - Juventus 1-2

ulver 2009.02.24. 17:23:49

@VVega: az csúnya lenne...

A MU nem rúg két gólt az Internek idegenben, a Juve nem rúg kettőt idegenben.

A Roma sajnos hajlamos 3-0-ra kikapni "nem-Rómában", de az Arsenal hétvégi otthoni 0-0-ja reményt keltő számomra.

Calogero 2009.02.24. 19:57:33

@VVega: VVegát ezennel a Roma meccsre leadott tippje miatt hivatalosan kitiltjuk a kommentelők sorából. Viszlát 2027-ben! :-)

solmy 2009.02.24. 23:58:07

Hát kíváncsi leszek holnap a chelsea-juvéra..sztem a juve alázni fog.
Vagy ezt most csak azért mondom mert utálom a chelseat?:D

www.manutd.lapunk.hu

Calogero 2009.02.25. 00:11:34

@jokeer: ti viszont idén is iszonyat masszívak vagytok. Nem szeretem ezt az angolos erőfocit amit küld a Manchester, de, ha nem lenne ott Ronaldo, egyszer talán megpróbálnék egy egész félidőnyi Manchester Prem. League meccset is végignézni :-) persze nem lenne könnyű.. Egyébként, ha ez jobbá teszi az estéd, amíg Londonban éltem, legalább 30-szor annyi MU szurkolóval találkoztam, mint Chelsea fannal, nem vagytok egy súlycsoportban még a fővárosban sem. A Juve meccsben kiegyezhetünk, bár angol fanokban sosem bízom :-)

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.25. 10:27:53

@Calogero: na de ne tessék :)

Túl optimista voltam, messzemenőkig túlbecsültem a gólok számát, és most beírhatnám, hogy de hát mit várjunk az olaszoktól, de akkor már tényleg kitiltanál :DD

Calogero 2009.02.25. 12:10:24

@VVega: nem vártam mást egy megrögzött "rúgd és fuss foci" hívétől :-)

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.25. 13:12:32

@Calogero: mármint egy Arsenal fantól? :DD

Jó persze igaz, hogy ez a stílus még mindig jelen van a PL-ben, de a négy nagyra azért már abszolút nem jellemző :)

Calogero 2009.02.25. 13:20:18

Igazad van, a négy nagyra már nem jellemző, de mi a helyzet az Arsenallal? :-) furcsa lesz jövőre az UEFA-ban látni titeket, talán a klub rájön végre, hogy nem nevelőegyesület, hanem több pénze van, mint a világ csapatainak 99,9%-ának, kár, hogy későn

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.25. 16:49:00

@Calogero: azért az nem lefutott dolog még :)
hamarosan, de legalábbis a végjátékra visszatér Walcott, Rosicky, Eduardo és Fabregas is

ha meg nem lesz meg legalább a 4. hely, akkor megnyerjük a BL-t :DD