Serie A 12. forduló; összefoglaló

 Igazságos döntetlen született a Serie A 12.fordulójának zárómérkőzésén, mely jó iramot, rengeteg kialakított helyzetet és gyönyörű találatokat hozott. Mirko Vucinic már a 12.percben előnyhöz juttatta a vendégcsapatot (tíz perccel azután, hogy kihagyta a mérkőzés helyzetét), miután Marco Motta jó 40 méteres passzát fejelte át gyönyörű mozdulattal a tehetetlen Julio Cesar fölött. Igyekezett egyből magasabb fokozatba kapcsolni az Inter,  Milito hagyott ki hatalmas helyzetet, majd a szünet előtt még szabadrúgásból Riise, valamint egy távoli lövéssel Muntari veszélyeztetett. A szünetben aztán változtatott Mourinho, lejött Muntari és Vieira, helyükre pedig Sneijder és Balotelli érkezett, s  a cserék egyből éreztették hatásukat, Eto’o néhány perccel a középkezdés után gyönyörű lövéssel egyenlített. A mérkőzés további részében aztán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét együttes megszerezhette volna a győzelmet, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, így végül egy ponttal kellett beérjék az együttesek. Döntetlenjével az Inter öt ponttal vezet a második Juventus előtt, a bordó sárgák pedig „előreléptek” a tabella tizenharmadik helyére.

Inter – Roma 1-1 (0-1)

G.: Eto'o 48., ill. Vucsinics 13.

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti;  Muntari (Snejder), Vieira (Balotelli), Thiago Motta (Cambiasso); Stankovic; Eto'o, Milito

Roma: Julio Sergio; Motta, Mexes, Andreolli, Riise; Brighi, De Rossi (Faty), Pizarro, Perrotta; Menez (Tonetto), Vucinic (Okaka)

 Tovább folytatta remek sorozatát a Milan, Ronaldinhóék ezúttal a Laziót két vállra fektetve gyűjtötték be az újabb három bajnoki pontot, ezzel feljőve immáron a táblázat harmadik helyére. A vörös-feketék viszonylag gyorsan, már a 35.percben kétgólos előnyre tettek szert, előbb a 21.percben Thiago Silva talált be fejjel Pirlo szabadrúgása után, majd tizennégy perccel később Ronaldinho remek beadását követően Pato duplázta meg a vendégek előnyét a Lazio kapujának jobb oldalába csúsztatva a labdát. A hazai csapatról az első játékrész után túl sok bíztatót nem lehetett elmondani, Rocchiék abszolút fantázia nélkül, ötlettelen játékkal szenvedték végig a negyvenöt percet.

A szünet után aztán úgy tűnt az állásáért kűzdő Ballardini kellőképp feltüzelte fiait az öltözőben, hiszen egy teljesen más mentalitással pályára lépő biancocelestének örvendhettek a hazai szurkolók. Nem is kellett sokáig várni a szépítésre, egy többszörösen irányt változtatott lövés végül védhetetlenül kötött ki Dida hálójában, újra nyílttá téve a már lefutottnak hitt mérkőzést. Ment is előre a hátralévő percekben a Lazio, de az egyenlítés elmaradt, hiszen a vendégek gyorsan rendezték soraikat a bekapott gól után, s biztosan tartották győzelmet jelentő előnyüket. Ezzel zsinórban hetedik veretlen bajnoki mérkőzését vívva a tabella harmadik helyére lépett fel az immáron szurkolói elvárásai szerint szereplő Milan, meggyőzve ezzel minden korábbi kétkedőt Leonardo nyári kinevezésének sikerességét illetően.

Korántsem alakult ilyen jól a délután a Cagliariba látogató Sampdoria számára, akiknek sorsa tulajdonképpen már az első játékrész végén megpecsételődött, mikoris Stankevicius gyűjtött be jogos piros lapot, utolsó emberként elkövetett szabálytalanságáért. A második félidőt aztán becsülettel végig is támadta az emberelőnytől vérszagot érző hazai együttes, s végül a hajrában szerzett Conti és Matri találatokkal megérdemelten tartotta otthon a három pontot a kissé lendületét vesztett Sampdoria ellenében.

Fontos mérkőzést nyert a Fiorentina és a Genoa is, a violák győzelmét ráadásul tovább fényesíti, hogy idegenben fektették két vállra a remek erőkből álló Udinese csapatát. A mérkőzés hőse ezúttal is a remek formában lévő Vargas volt, aki a 85.percben kissé szerencsés (Pasqualén irányt változtatott) szabadrúgásgóljával segítette győzelemhez a firenzeieket, kinek szurkolóinak azért tartogatott rossz híreket is e délután, hiszen Comottót és De Silvestrit is kénytelen volt lecserélni Prandelli sérüléseik miatt. A Genoa többek között Crespo duplájának is köszönhetően magabiztosan verte a Siénát, bár a hétközi Lille elleni Európa Ligás mérkőzéshez hasonlóan most is engedték néhány pillanatra felállni már padlóra került ellenfelüket, de összességében nem férhetett kétség győzelmük jogosságához.

Némi meglepetésre a Bologna simán verte az eleddig jól teljesítő Palermót, míg tovább folytatta remek idei szereplését a Bari, ezúttal a Livorno csapatát legyőzve, Koman Vladimir ezúttal sajnos csak a kispadon kapott helyet. A kék-sárga csapatok rangadóját pedig biztosan hozta a Parma, Zaccardo és Lanzafame találatira nem érkezett válasz a verónaiak részéről.

 

Lazio–AC Milan 1–2 (0-2)

G.: Thiago Silva 65. – öngól, ill. Thiago Silva 21., Pato 35.

Lazio (4-3-1-2): Muslera; Lichtsteiner, Siviglia (Cribari), Radu, Kolarov; Brocchi, Baronio (Meghni) , Mauri (Cruz); Matuzalem; Rocchi, Zarate

Milan (4-3-3): Dida; Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Ambrosini, Pirlo, Seedorf (Flamini); Pato, Borriello (Inzaghi), Ronaldinho (Abate)

Bari–Livorno 1–0 (Allegretti 7.)

Bologna–Palermo 3–1 (Zalayeta 43., 50., Di Vaio 94., ill. Kjaer 45.)

Cagliari–Sampdoria 2–0 (Conti 86., Matri 90.)

Genoa–Siena 4–2 (Crespo 3., 19., Palladino 36., Floccari 91., ill. Paolucci 81., Maccarone 83.)

Parma–Chievo 2–0 (Zaccardo 42., Lanzafame 73.)

Udinese–Fiorentina 0–1 (Vargas 85.)

 Javítani tudott múlt heti botlásán a Juventus, miután néha kifejezetten tetszetősen játszva, idegenben öt gólt szerezve verte a kiesés elkerüléséért minden erejét mozgosító Atalanta csapatát. A mérkőzés hőse ismét a hétközi BL fellépésen már brillírozó Mauro Camoranesi volt, aki az első félidő hajrájában két perc alatt kétszer is bevette a hazaiak kapuját. És bár Valdes és Ceravolo találataival kétszer is visszajött egy gólos különbségig az Atalanta, Buffonék győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, tulajdonképpen kedvük szerint szerezték góljaikat a Zebrák. S ha hozzávesszük, hogy 3 találatukat a játékvezető les címén még érvénytelenítette is, úgy igazi gólparádét hozott a tegnap esti összecsapás.

David Trezeguet újabb góljával beérte a klub ranglistáján negyedik Omar Enrique Sivorit és mindössze 11 találatra van a korábbi legendás, 178 gólig jutó Roberto Bettegától. Azonban nem csak a francia jubilált tegnap, Fabio Cannavaro is fontos számhoz érkezett, Bergamóban lépett 400. Serie A-s találkozóján pályára a világbajnok védő.

Atalanta–Juventus 2–5 (0-2)

G.: Valdés 51., Ceravolo 71., ill. Camoranesi 36., 37., Felipe Melo 55., Diego 84., Trezeguet 86.

Atalanta (4-4-2): Consigli; Garics, Talamonti, Peluso, Bellini; Ceravolo, Padoin, Guarente, Valdes; Doni, Tiribocchi (Madonna 86.)

Juventus (4-2-3-1): Buffon; Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Poulsen, Felipe Melo; Camoranesi, Diego (Immobile), Giovinco (De Ceglie); Trezeguet

 

 Gól nélküli döntetlennel ért véget a forduló nyitómérkőzése, a Napoli cataniai vendégjátéka. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést és több hatalmas helyzetet is kialakítottak a vendégcsapat kapuja előtt, de Morimotóék ezúttal a legelképesztőbb helyzetekben is hibáztak, így nem tudták otthon tartani végül az utóbbi hetekhez képest jelentősen feljavult teljesítményük ellenére sem az áhított 3 pontot.

Catania - Napoli 0-0

Catania (3-5-2): Andujar; Potenza, Terlizzi, Bellusci (Augustyn); Izco, Biagianti (Pesce), Carboni, Llama (Plasmati), Alvarez; Mascara, Morimoto

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis; Grava, Cannavaro, Contini; Maggio, Gargano (Pazienza), Cigarini (Datolo), Aronica; Hamsik; Lavezzi, Quagliarella (Denis)

 

 

képek: Corriere dello Sport



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr781510982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.11.09. 10:39:31

Ne volt időm most összefűzni a cikkeket, sorry érte

Asidotus 2009.11.11. 11:06:25

Hatalmas a tülekedés a BL-induló helyért, de szerintem ahhoz nem csak Itáliában kell harcolni, hanem a Bl-ben és az Európa-ligában is, mert félő ,hogy az UEFA elvesz egy Bl-helyet, ami hatalmas tragédia lenne az olasz focinak. Mer 3 esetén csak a Milan, Inter, Juve trió lenne, mint ahogy Angliában bebetonozódott a nagy négyes.