Inter - Manchester United 0-0, Arsenal- Roma 1-0, Chelsea - Juventus 1-0, az odavágók összegzése

 Túl vagyunk a BL nyolcaddöntőinek első körén, s a három angol - olasz párharcra fókuszálva máris elkészíthetjük első mérlegünket. A rossz hír elég szembeötlő, 270 perc is kevés volt arra ugyanis, hogy olasz csapat akár egyetlen alkalommal is megrezegtesse brit ellenfele hálóját, mindez a bravúr olyan támadók hadbaküldése mellett sikerült, mint Ibrahimovic, Adriano, Cruz, Balotelli, Totti, Baptista, Vucinic, Amauri, Del Piero, Trezeguet. A jó hír azonban, hogy mindezek ellenére semmi sincs lefutva, a visszavágóra készülődve szinte semmivel nem rosszabb a helyzet, mint a sorsolás pillanatában, ráadásul a nyolcaddöntők két párosítását is Itáliában rendezik majd, mindössze az Inter látogat csak a ködös Albionba.

Római invázió az Emiratesben         forrás:asromaultras.it

De ezen eredmények csak a kínálkozó lehetőségek miatt tűnhetnek kedvezőnek. Mindhárom olasz csapatnak ugyanis nem kis formajavulásra van szüksége, vagy csak egyszerűen arra, hogy kicserélje telepiszkított nadrágját a visszavágó előtt, hiszen egyikük sem mert minimálisat sem kockáztatni, így a legkisebb rosszat sikerült elérni az első mérkőzéseken.

Az Inter, eltekintve körülbelül 20 perctől, végig alárendelt szerepet játszott saját stadionjában és ha a végén 1-3 áll az eredményjelzőn sem szólhatott volna egy szót sem. Ennek ellenére 0-0-lal várhatja a visszavágót, ami abszolút nem tűnik rossz eredménynek, Ibrahimovic egyetlen labdába piszkálása továbbjutást érhet majd az Old Traffordon. Mourinho úgy tűnt, valami hasonló forgatókönyvet tervelhetett ki a párharc előtt, a nerazzurrik ugyanis mintha, - néhány kihagyástól eltekintve - előre készültek  volna a Manchester dominálására, reméljük haszna is lesz e deffenzív máguskodásnak, nem csak a tudatos támadásvezetés kerülésének rekordját akarja az Inter döntögetni. Mindenesetre reálisan nézve igaza lehet a portugálnak, mert egy nyílt adok-kapok csatából valószinüleg a Manchester jönne ki jobban pillanatnyilag a világ talán bármely csapata ellen, így pedig az utolsó percig bármi megtörténhet és, ha jól számol Mourinho egy jól begyakorolt szabadrúgás vagy szögletfigura továbbjutást érhet.

A Roma olyan szintű angol félelemben szenved, hogy az már kezdene szinte vicces lenni, ha nem viselnénk Tottiék sorsát annyira szívünkön. A játékosok meglévő tudásuk jó esetben harmadát sikerül e szigetországi fellépéseik során általában megvillantaniuk, méltán csodált csapatjátékuknak pedig legtöbbször még a nyomait sem lehet felfedezni. Most sem történt ez másként. Spalletti talán úgy gondolta, vergődő fiai sorába remekül illik majd az egyedül e téren megbízható Loria, de a mester tévedett, az első félidőben a csapat által produkált gyenge teljesítményre bőven rátett még a hátvéd egy-két lapáttal, a második félidőben pár villanásával pedig majdnem manchesteri kiruccanássá varázsolta a hűvös londoni éjszakát. Jött aztán a bölcs csere, sőt a kezdőcsapatból kimaradt (de miért?) Pizarro is keresztet vethetett az Amirates stadion gyepén és hopp, máris nagyot változott a játék képe, rendezte sorait a Roma. Az egyenlítésre ugyan csak kisebb lehetőségek adódtak, de a visszavágón egy már Juannal, Cicinhóval, Vuciniccsel, Aquilanival (ám De Rossi nélkül) felálló giallorossi, 80 ezer tomboló romanista előtt nem tűnik esélytelennek.

A Juve úgy tűnik elérte amiért a Stamford Bridgere látogatott, 1-0-s vereséget szenvedett. Összejöhetett volna ugyan akár döntetlen, vagy komolyabb elszántság esetén talán egy győzelem is, de ez az este nem erről szólt, a Juve le sem vetkőzött, csak szopni jött Angliába. Nem akarom lehúzni a Zebrákról a keresztvizet, mert még messze ők nyújtották a legelfogadhatóbb teljesítményt mindhárom olasz csapat közül, de úgy tűnt; egy gyengébb képességű csapattól szenvedtek szerda este vereséget pusztán azért, nehogy a gólratörés kockázata következtében esetleg nagyobb hátrányba kerüljenek. Ranieri mindenestre nagy taktikus, bízzunk benne, hogy nem számolta el magát és, ha 80 ezer tomboló juventinó őrült támogatásának köszönhetően nem is, de azért remélhetőleg a hazai pálya előnyeit kihasználva megfordítja majd az eredményt a Juventus.

Emlékeztetőül;

Inter - Manchester United 0-0

Arsenal - Roma 1-0 (1-0)

G.: Van Persie 36.-tizenegyesből

Chelsea - Juventus 1-0 (1-0)

G.: Drogba 12.

Videókat ezen az oldalon találtok összefoglalókkal



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr100966668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 13:02:15

remélem fordul a kocka, mert kezd elegem lenni az angol foci fanok őrületes nagy pofájától, akik 1-0-ás győzelmek után képesek csapataik óriási fölényéről regélni.

Calogero 2009.02.26. 13:23:11

Nem olyan rossz a helyzet a visszavágók előtt, a tavalyi Arsenal-Milan 0-0, Roma-ManUtd 0-2, Liverpool-Inter 2-0-nál mindenesetre bíztatóbb. Remélem legalább két csapat valahogy kikűzdi majd a legjobb 8-at, különben újabb angol dominanciával lőttek a BL-nek

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.26. 16:20:44

Szerintem elég nehéz helyzetben van a Roma és sajnos a Juve is. Gyakorlatilag nem szabad gólt kapniuk, mert hármat sosem rúgnak az Arsenalnak vagy a Chelseanek.
Az Inter egy 1-1-el akár még oda is érhet. Bár az Old Traffordon manapság egy góllal megúszni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 17:26:41

@VVega: Inkább gólt rúgni nehéz idén az Old Traffordon, mert elég sok 1-0-t játszot a United idén a bajnokságban.

Calogero 2009.02.26. 20:01:11

@VVega: Roma - Chelsea 3-1. Egyébként sajnos igaz, a Juve szerintem elszámolta magát, dehát, mint tudjuk az Arsenal nem ellenfél :-) egyébként pont ma olvastam, hogy Fabregas még hosszú ideig bukja, nem potyogtattam könnyeket