Vb 2010 : Olaszország - Írország 1-1

 Nem sikerült a győzelem kiharcolása a csoportrangadón, miután hiába szerezte meg a vezetést a Nazionale Pazzini 4. percbeli kiállítása ellenére is Iaquinta révén a 10. percben, a hajrában végül az ex-intersita Robbie Keane góljával egyenlítettek az írek, így maradt a 2 pontos különbség a táblázat élén lévő két csapat között. A közönség bár néhány zászlóval és kórussal hangot adott a Cassano hiánya miatti elégedetlenségének, végül a csapat mellé állva nagyszerű hangulatot teremtett.

Olaszország - Írország 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Iaquinta 10., illetve Keane 88.

Kiállítva: Pazzini 4.

Olaszország: Buffon 8 - Zambrotta 6, Cannavaro 7, Chiellini 6,5, Grosso 7 - Brighi 5, Pirlo 7 (Palombo 5), De Rossi 5,5 - Pepe 6 (Dossena/5/), Pazzini, Iaquinta /7/ (Rossi)

Írország: Given 6,5 - McShane 5, O’Shea 6,5, Dunne 6,5, Kilbane 6,5 - Keogh 5 (Folan6,5), Whelan 7, Andrews 6 (Gibson 6,5), Hunt 8 - Doyle 5 (Kelly 6,5), Keane 7,5

/a játékosok neve mellett a goal.com osztályzatai/

A mérkőzés összefoglalója; 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Igazi rangadóval folytatódnak a 8-as csoport küzdelmei, az első helyen álló (és jelenleg 2 ponttal vezető) Squadra Azzurra fogadja a második helyezett Írország válogatottját. Az összecsapás - mint már korábban is kitértünk rá - nem csak a csapatok táblázaton elfoglalt előkelő helyezése okán, hanem a Lippi - Trapattoni párharc miatt is külön figyelmet érdemel, két igazi edzőlegenda külön derbyének is szemtanúi lehetünk, ma este 20 óra 50 perctől.

Az olasz szurkolóknak rossz hír, hogy Antonio Di Natale komoly sérülést szedett össze hétvégén a Podgoricában megvívott Monetengró elleni győztes találkozón (0-2), helyére Lippi úgy döntött nem hív be senkit, annak ellenére, hogy Cassanót szinte egész Olaszország a keretbe követelte, így pótlására valószínüleg Rossi kap majd lehetőséget.

Az írek hasonló gondokkal nem kűzdenek, maximum a csapat hétvégi teljesítménye adhat okot némi aggodalomra Trapattoninak, a Bulgária elleni hazai 1-1-nél ugyanis létfontosságú lett volna egy jobb eredmény kiharcolása, így a mai mérkőzés akár sorsdöntő is lehet az ír válogatott számára, hiszen egy esetleges olasz győzelemmel járó 5 pontos különbség akár meg is pecsételheti Trapattoniék sorsát.

Természetesen mindkét edző fogadkozott, hogy borsot tör majd ellenfele orra alá és bár valóban szoros csata várható majd (Lippi holmi védekező felállást is megpedzegetett), azért a két keret közti minőségbeli különbség és a Dél-olasz szurkolók által varázsolt előre borítékolhatóan pokoli hangulat révén, azért valljuk talán az meglepetés lenne, ha az Azzurri nem gyűjtené be a győzelmet, mondom ezt a két csapat eddig szerezett pontjai közti minimális különbség ellenére is.

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso - De Rossi, Pirlo, Brighi - Rossi, Quagliarella - Pazzini

Írország: Given - McShane, Kilbane, Dunne, O’Shea - Whelan, Andrews, McGeady, Hunt - Doyle, Keane

Kezdés: 20.50, Stadio San Nicola, Bari         Közvetítés: Rai Uno           Stream: link link1

Hngolásképp a szombati, Montenegró elleni győztes mérkőzés legfontosabb jelenetei;



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr901039632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.01. 15:29:05

Én a mienket nézem élőben, úgyhogy az olasz meccset elszalasztom, remélem ennek ellenére nyernek a srácok.

ulver 2009.04.01. 15:54:37

@popp: A mieinek hétkor kezdenek, szerintem belefér mind a kettő az estébe.

ulver 2009.04.01. 15:58:39

Amúgy meg érdekes, hogy az olaszoknál mindig van valaki, akit követel a nép a válogatottba (mint Roby Baggiót, Del Pierót, most Cassanót, mikor kit). Az idő eldönti, kinek van igaza, ha nyernek az olaszok, akkor senki nem fogja előhozni, de ha nem, akkor napokig megy a "perché"-zés.
mellesleg Zambrotta és Cannavaro potenciális veszélyforrás.

Calogero 2009.04.01. 16:38:56

Én most indulok lassan a mi meccsünkre, bár már annyiszor megfogadtam, hogy többet nem megyek, de remélem ma parádézunk majd, szurkoljatok helyettem is az Azzurrinak.

@ulver: Idézet Misur Tamás könyvéből Cassanóról, ahogy két manager Zavaglia és Brembati beszélget róla (lehalgatott telefon).

Z: Del Neri barátod teljesen megzavaradotott itt Rómában. Az öltöző teljesen szét van esve. Csak a rádiós újságírókra hallgat, Cassanóval össze-vissza beszél.
B: Összevesztek Cassanóval?
Z: Lehet, hogy összevesztek, azt nem lehet féken tartani, káros hatással van mindenkire. Ha Panuccit megbünteted, az senkit sem érdekel. Ha Cassanót, akkor minden vezető fellázad ellened, ez a Roma legfőbb baja. Az a Roma baja, hogy senki sem tisztel senkit. Totti egyedülálló játékos, Cassano meg hülye és káros, érted?

Szóval biztos nem könnyű eset, azért remélem Lippi betöri majd és bizonyíthat még a csapatban, mint ahogy Baggio is a válogatott vezére lett

ulver 2009.04.01. 21:15:24

Ez érdekesen kezdődik. Kiszórták Pazzinit a 4. perben, bár nem láttam miért, aztán a 10 perc után 1-0 "ide".


UI: Nem gondoltam volna,hogy Málta ilyen masszív csapat hátrányban is, izgultam. Azért a vége jól alakult. Kár, hogy az Albánok nem alkotnak nagyot Dániában eddig.

Calogero 2009.04.01. 22:24:27

Na látom még mindig 1-0, Iaquinta nagy formába van! A magyar csapat meg már megint botrány rossz volt, de amíg így is hozzuk a meccseket, én nem bánom

Calogero 2009.04.01. 22:36:19

Ja és most olvasom, Pazzini könyökölt, ezért szórták ki.. hiába na, nem lehet mindig egy góllal emlékezetessé tenni a meccset

ulver 2009.04.01. 22:49:32

@Calogero: Nem sikerült kihúzni, Keane jött.
Egyébként szünetben láttam az esetet, nem volt nagyon vészes, csak azért szórták ki Pazzinit, mert vérzett az ír, sárga lapos volt maximum. Bufon meg jó nagyokat védett.

ulver 2009.04.01. 22:51:23

@Calogero: A győzelmet nem kell magyarázni. Tényleg bűn rosszak voltunk, végig az járt az eszemben, hogy mire lenne elég egy Portugália vagy Svédo. ellen. Nem sokra.
A lengyelek bezzeg 10-et rúgtak.

Calogero 2009.04.01. 23:12:16

@ulver: a vezetőség és az újságírók már a bírót szídják, Corriere dello Sport címlap; "A bíró megállította Olaszországot, Lippi: Igazságtalanság!"

Calogero 2009.04.01. 23:15:10

Kinek lőttek 10-et a lengyelek? A portugál meccstől meg személy szerint rettegek, addigra mindenképpen győzniük kell majd, félő, hogy szétszednek majd minket, bár erre szerencsére az eredmények alapján semmi nem utal... Abban igazad van, h ez tényleg nagyon kevés lesz, de most már legalább képesek vagyunk rossz játékkal is meccset nyerni, ez már nagy lépés a korábbiakhoz képest. Mindenesetre én sem ünnepeltem a srácokat

ulver 2009.04.02. 08:23:00

@Calogero: San Marino-nak.

Kissé furcsák ezek a goal.com-os pontszámok, De Rossi meg Brighi a mezőny leggyengébbje úgy, hogy ő 89 percig emberhátrányban van a csapat és védekezik.
A meccs alatt már-már 2006-os VB érzésem volt - úhy gondoltam, hogy az írek nem fognak gólt rúgni és a szokásos olaszos kiszenvedett 1-0-lal kész a dolog.