Néhány nap alatt nagyot változott a világ; gödörben a Juventus, régi fényében a Milan

 Három napon belül másodszor hozta vissza kétgólos hátrányból felállva mérkőzését a Napoli, s ha hozzávesszük, hogy mindezen bravúrt ráadásul nem kisebb ellenfelekkel szemben vitte végbe, mint a Milan és a Juventus, máris beláthatjuk remek döntésnek bizonyult Walter Mazzarri néhány héttel ezelőtti kinevezése. A torinóiaknak pedig égető szüksége lett volna a három pont begyűjtésére ezen találkozón is, amennyiben komolyan gondolták év eleji fogadkozásukat az Inter trónfosztását illetően, de hiába jött Trezeguet vezető és Giovinco kétgólos előnyt eredményező találata, a déliek Hamsik duplájával és Datolo közeli lövésével a maguk javára fordították a mérkőzést, köszönhetően nem kis mértékben a Juventus védelme által vétett kapitális hibáknak.

Lényegesen jobb estét zárt azonban a szombati játéknapon pályára lépő másik sztárklub a Milan, ami elsősorban Ronaldinho régi önmagát emlékeztető villanásai és Boriello zseniális befejezései révén könnyedén verte az idény eddigi egyik legnagyobb meglepetéscsapatának számító újonc Parma együttesét. A vörös-feketék ezzel végképp túlléptek néhány héttel korábban még javában tomboló krízisükön, s 19 pontjukkal két pontra megközelítették az idény eleji formájára csak nyomokban emlékeztető Juventus együttesét.

Juventus - Napoli 2-3 (1-0)

G.: Trezeguet (35., Giovinco (54.), ill. Hamsik (59., 82.), Dátolo (64.)
K.: Amauri (93.)

JUVENTUS: Buffon - Grygera, F.Cannavaro, Chiellini, Grosso - Felipe Melo,  Poulsen - Camoranesi (Tiago, 31.), Diego, Giovinco (De Ceglie, 87.) - Trezeguet
NAPOLI: De Sanctis - Campagnaro (Dátolo, 58.), Cannavaro, Contini - Maggio,  Cigarini, Gargano, Aronica - Hamsik, Denis (Quagliarella, 69.), Lavezzi. (Pazienza, 87.)

 

Milan - Parma 2-0 (1-0)
G.: Borriello (12., 93.)

Milan: Dida – Oddo, Thiago Silva, Kaladze, Antonini (Zambrotta, 52.) – Pirlo, Gattuso (Ambrosini, 74.) – Seedorf (Flamini, 82.), Ronaldinho – Pato, Borriello
Parma: Mirante – Zaccardo, Panucci, Dellafiore, A. Lucarelli – Morrone, Lunardini, Dzemaili, (Amoruso, 60.) Galloppa (Budel, 76.) – Paloschi, Bozsinov (Lanzafame, 70.)



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr631490762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.11.02. 14:55:31

Hajjaj, nem könnyű manapság Juventus-szurkolónak lenni. Sisokko nem volt, és mindájrt potyogtak is a gólok Buffon kapujába. Valahogy Gigi sem az igazi már, mióta visszatért a tavalyi sérüléséből, egy jó kapus, de nem több, már nem látszik az, hogy ő lenne a világ vitathatatlan kapusa. Régebben olyan érzése volt az embernek, hogy akár én is lehetnék a középhátvéd, Buffon úgyis mindent megfog. ÉS tette ezt úgy, hogy tudták az ellenfél csatárai is, és mindig csak a legkockázatosabbat vállalták be, mert a simákat Gigi mindig megfogta, csak a ficakba tett labdákkal, meg kapáslövésekkel meg kapufáról bepattanókkal volt esélyük, márpedig azok meg csak kis százalékban jöttek be. Most meg? Simán kapura lövik.
Félre értés ne essék, nem Buffon nyakába varrom a vereséget, hanem a védelem volt gyenge, csak régen az IGAZI BUFFON ebből 1-2-őt megfogott volna., és 2 lőtt góllal nyert volna a Juve.

madbalee 2009.11.02. 18:36:49

Donadoni arcát néztem volna meg az utóbbi két Napoli meccs után :)