"Ne nézzetek minket tovább hülyének" - áll a bál a Juve háza táján az újabb csalódást keltő idény után

 A Chievo elleni döntetlen után több Juve szurkolónál is betelt a pohár és bár egyenlőre csak írásos formában, de a Tuttosport hasábjain keresztül igyekeztek a csapat tudtára adni, ez így nem mehet tovább. Elegük van a klub igazolási stratégiájából, néhány játékos teljesítményéből és az edző hibáiból is sokaknak. Az egyik levélben például ezt írják senkit sem kímélve;

"Meddig kell még elviseljük ezt a megaláztatást? Mikor kapjuk már vissza végre az igazi csapatunkat? A védelmünk botrányos a kapuban egy meccsenként 2-3 gólt beszedő Buffonnal, aki idei teljesítménye alapján meg sem érdemli, hogy a hálót őrizze. Rakjátok vissza Manningert a kezdőcsapatba! Mindannyiunknak szégyen, hogy idén is csak a második helyért kűzdhetünk. Két éve várunk már, hogy újra a Scudetto legyen a cél, de ha ez így megy tovább, eltart még tíz évig is. Úgy tűnik újra kísért az 1986-'95-ig tartó periódus, amikor 9 évig nem nyertünk egy árva bajnoki címet sem. Ameddig pedig ez az edző és klubvezetés marad, a dolgok nem is fognak változni!  Ranierinek mennie kell. Steven "

Kezdjük hát a levél első felével és való igaz, ha megnézzük Buffon sérülése utáni teljesítményét, azt azért egyből be kell lássuk, korántsem hozza még tőle megszokott kiemelkedő teljesítményét, s mivel sérülése alatt Manninger remekül pótolta fantasztikus statisztikát produkálva, így a pillanatnyi formákat tekintve nehéz lenne vitatkozni a levélíró kérésének jogosságával, bár mint tudjuk Olaszországban a név legtöbb esetben többet számít a mutatott teljesítménynél, ezért is jönnek túl lassan a generációcserék. Ezenkívül nyilván az sem tesz jót Gigi jelenlegi megítélésének, hogy managere révén megszellőztette, egy gáláns ajánlat esetén megfontolná távozását (állítólag a Barcelona és a City lehet érintett ez ügyben), de azért valószínű, hogy lassan lecsillapodnak majd a kedélyek, hiszen azért ne feledjük, pillanatnyi formahanyatlása ellenére is a világ egyik legjobb kapusáról beszélünk, aki ráadásul a Serie B-be is követte bajba került csapatát.

A levél második feléhez pedig még egy kis adalék egy másik, szintén feldühödött juventínótól;

"Kedves Ranieri! Immáron két éve, hogy a mérkőzéseink első félidejéről önként lemondunk ellenfeleink javára. Elegünk van már ebből! Emlékezz rá, mi a Juventus vagyunk! A győzelemért kell pályára lépjünk bárki is az ellenfél, de most pillanatnyilag hazai pályán szórunk el pontokat kis csapatok ellen. Ne nézzetek minket tovább hülyének! Gianni"

És bár a levélíró mondandójának első felével lehetne vitatkozni, hiszen az idei szezonban (ha nem csalnak számításaim) a Juve félidei és mérkőzés végi pontjai között mindössze 5 pont a különbség, ami bár kétségtelenül mutat némi igazságot a szurkoló szavaiban, de azért korántsem olyan tragikus mértékben, mint ahogy az szavaiból kirajzolódik. Ellenben mondandója második felével már azt hiszem igen sokan egyetértenek, azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, a juventínók a calciopoli kirobbanása után még legrosszabb álmaikban sem gondolták, hogy e döntés csapatukat ennyi időre kiírja majd Európa igazán meghatározó klubjai közül, mert hát nem rossz csapat most sem a Juve, de pillanatnyilag fényévekre van még pár évvel ezelőtti önmagához képest. És ugyan az idei szezon egy-egy rosszabb eredményét fel lehet róni a sok sérült számlájára, de a témához hozzászóló szurkolók véleménye szerint ez nem lehet mentség, hanem inkább egy újabb hatalmas hibára világít csak rá Ranieri részéről, hiszen ki más tehetne a csapat keretének egy meghatárózó hányadának az év nagy részében való sérüléséről, mint az együttes felkészülését, edzéseit levezénylő edző.

Persze a csapat igazán nagyok közé való gyorsabb visszatértének elmaradásáról  nem (csak) Ranieri tehet, hanem elsősorban a klub igazoláspolitikája, nem véletlenül hangzott el az a nyilatkozat is néhány hónappal ezelőtt egy Juve játékos szájából, hogyha ilyen ütemben zajlik továbbra is a csapat megerősítése, akkor nem 1-2, hanem 10-15 évig is eltart majd, mire a klub újra esélyesként indulhat a Bajnokok Ligájában. Nem is csoda, hogy a Tuttosport keddi számának címlapját egy "Non basta Diego" felirat tölti be, hangot adva ezzel sokak véleményének, miszerint egy nyári igazolás nem lesz elég ahhoz, hogy a csapat újra az elvárások szerint szerepelhessen. Sokan fel is róják a klubvezetésnek a tavaly nyáron történteket, hiszen a klub ígéretet tett szurkolóinak két klasszis játékos Torinóba csábítására, ehelyett "sztárigazolásként" érkezett a Zebrákhoz az egy szem Poulsen, aki ugyan nem rossz játékos, de messze nem közelíti meg azt a színvonalat, amit a Juve szurkolók klasszis szó alatt elvárnak egy-játékosuktól.

Közben természetesen a cikkírók is osztják a csapatot elsősorban vasárnapi produkcióján háborogva, íme néhány cím a tegnapi számból; a címlapon "Senza Difesa" (védelem nélkül), aztán rögtön a második oldalon "Juve, tre regali a Pellissier" (3 ajándék Pellissiernek) és végül az ötödik oldal tetején "Ma é stata colpa di tutti" (ez mindenki hibája volt).

Összefoglalva tehát áll a bál Olaszországban, amiért a hétvégén a Juve kiszállt a Scudettóért folyó versenyfutásból, de hogy mennyire jogos háborgásuk mindössze két és fél évvel Serie B-be történt számüzetésük után, azt mindenki döntse el saját vérmérséklete szerint. Az mindenesetre egyértelműnek tűnik, hogy ilyen elvárások mellett egy nyári igazolással ismét csak csalódást fog kelteni jövőre a csapat szurkolóinak, akik lassan talán már vissza is sírják szenvedésük fő okozóját; Luciano Moggit.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr281051507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Platini 2009.04.07. 14:53:56

Való igaz, hogy Buffon teljesitménye elmarad nemcsak saját teljesitményéhez képest hanem Manninger teljesitményéhez képest is. Az is igaz, hogy a tavalyi gyenge védelmet nem erősitették meg. Ilyen gyenge Juve hátsó alakzatot még nem láttam. Régebb a nagyon lesajnált olasz kupában fellépő Juve II is simmán felülmulja. Poulsen leigazolása pedig szégyen.

A vezetőség ki kéne már álljon és elmondja, hogy nincs pénzünk gyerekek. Sőt ahogy kinéz nem csak nekik nincs hanem az egész olasz ligának. Visszaesett a szinvonal unalmasok a meccsek, ezt a nézősyámokon is le lehet mérni. Kb 96-97-től kezdve folyamatosan csökken a nézőszám Torioban. A Juve lassan a 8-10 helyért fog harcolni a nézőszámot tekintve.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 14:54:15

Szerintem azért vannak Juvénak ennél türelmesebb és realistább szurkolói. A sok sérültet az edző nyakába varrni például milyen már. Mindjárt küldök egy privát levelet!

Tavimajom 2009.04.07. 15:02:59

Sneijder kell ide a búcsúzó Nedvěd helyett, lesz aki irányítson. Nem ártana egy jó szélső is (Drenthe), egy középpályás (David Silva) és egy csatár (Aquafresca). Ennél a nagycsapatok sokkal többet költenek átigazolásokra. Néhány játékost el lehet adni, és miénk a Scudetto.

Platini 2009.04.07. 15:09:57

@popp: A sok sérültet a fizios stáb nyakába syokták varrni. Amiben benne vannak a gyurók, pályaedzők orvosok, fitnesz edzők stb, de Ranierinek is meg van a szerepe.

Ahhoz, hogy bajnokságot nyerj ezek mind kell klappoljanak. Ettől profi egy klub.

Calogero 2009.04.07. 15:15:52

@Platini: azért az botrány, hogy tényleg mennyire elfogyott a pénz a Serie A-s sztárkluboknál. A Milan is szinte semmit nem költött igazolásokra (a többi európai nagy klubhoz mérten) az utóbbi években, pedig igencsak ment nekik a szekér. Az Inter sem szórja a pénzt, bár Moratti még talán a legtöbbet áldoz a klubra a ligából, de például pont Mourinhót kérdezték Drogbáról és Essienről és csak annyit mondott, hogy az Inter nem engedhet meg magának ilyen játékosokat. A Juvét meg lenullázta a calciopoli.. A többi klub pedig szóba sem jöhet e téren, szóval nem túl jók a kilátások, hiszen ami esetleg több bevételt hozhatna a csapatoknak (belépők, közvetítési jogok) azok meg a botrányos stadionállapotok miatt nem hogy nőnek, hanem egyre csak csökkennek.
Szóval el kél egy gyors és radikális reform (nem a szó magyar értelmében :-), különben évtizedekre vége a régi szép időknek. Ez az év szerintem döntő lehet, remélem észbe kapnak páran a szövetségben és a kluboknál, bár már van néhány bíztató jel (Juve, Roma, talán Inter új stadion tervei, az Inter bíztató nyári igazolási ígéretei).
A Juvéba meg legalább még 2 húzó játékos kellene jövőre, hogy a BL-ben bármilyen reményeik is lehessenek. Lehet tényleg meg is kéne válni egy-két régi arctól, hogy ha mást nem, azt visszaforgathassák

köpőcsésze 2009.04.07. 15:50:09

Jó gyerek ez a Manninger, de az Inter ellen kapott gólját sosem fogom neki megbocsátani. Reklamált feltett kézzel, ahelyett, hogy felszedte volna a guruló labdát a földről. Buffon ilyeneket azért még legrosszabb formájában sem hoz össze.
Az olasz klubok pedig halálra vannak ítélve a BL- ben az arab, orosz és amerikai milliárdosok által pénzelt angol klubokkal szemben. De így járnak a spanyolok is.
Nagyon kellene a 6 + 5- ös szabály, mert így egyoldalú lesz a sport.

Calogero 2009.04.07. 16:22:02

@köpőcsésze: Mondjuk évtizedekre egyik bajnokság sem képes dominálni (ld Serie A) és mindig vannak egy-egy pontvadászatnak nagy korszakai, ami aztán valahogy mindig csak-csak véget ér, de a 6+5 tényleg sokat segíthetne a spanyol és olasz kluboknak. Viszont akkor meg az angolok lehetnének komoly bajban és nem feltétlenül érdemelnének egy ennyire számukra hátrányos döntést a mostani eredményeik alapján (bármennyire nem tetszik nekem sem e dominanciájuk)

szeme közé, laposan! 2009.04.07. 16:22:44

@Tavimajom: Te jó ég, ember, te a Real bukott sztárjait akarod idehozni??? Kutyaütő játékosokkal nem fog felemelkedni ez a csapat. Drenthét szerintem Nedved 10-ből 9-szer megveri minden téren...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 16:42:02

@Platini: "A vezetőség ki kéne már álljon és elmondja, hogy nincs pénzünk gyerekek." - azért ezt könnyen beláthatja az egyszeri gobbo magától is, ha kinéz a fejéből és összeveti az angol nagyok, de akár az Inter és a Juve költségvetését. Ehelyett csak követelődzik egyik-másik, meg dagadó erekkel kérdezi: "hun az ősi jussunk, hun a Scudetto?"

Miután az Inter évtizedekig szopott most fordult a kocka, csak ennyi történt.

Ha meg szerte rúgnak egy csatárt arról ne fiziosok tehessenek már.

Platini 2009.04.07. 20:05:19

@popp: A szurkolok nem a scudettot kerik szamon. Es nem is a BL cimet. Konnyu volt elviselni a kiesest a Chelsea ellen mert jelenleg messze vagyunk tolunk. Ellenben ami a szurkolokat duhiti a konnyuszerrel hazai palyan elvesztegetett pontok.

Ami a seruleseket illeti szerencsere iden nem volt nagy lerugas. Legtobben eddzesen serultek meg, olvashattuk, hogy egyesek a palya talajat okoljak. Ami idegesito a sok raserules. Ezek a dolgok az gesz vezetoi stab kerdese.

Platini 2009.04.07. 20:11:54

@Calogero: A Juventusnal talan ezzel a stadion dologgal elkezdodott valami. Inkabb a szurkolok minosegi ellatasara gondolnak mint sem a mennyisegi befogadasra. Az angol foci egy az egybe iparagga gyurta a focit a szo mindenfele jelenteseben. Az olaszok nem fogjak felvenni a kesztyut mert nem lehet. Ehhez kell valami alternativa.

Ami fontosabb viszont az, hogy mi olasz szurkolok szidjuk az angolok futkoraszos focijat, de a gond azzal van, hogy az old traffordon az osszes nezo szorakozik. Az olasz stadionokban legtobb helyen tavol vannak a nezok a futol es a latvany is hagy kivetni valot.

Unimuck 2009.04.07. 20:31:26

Számomra is nehéz lenyelni, hogy a 2 forduló múlva esedékes Juventus - Inter meccsnek már nem lesz tétje, és mélyen sajnálom emiatt a csapatot, de én még mindig azt mondom, hogy ebben a keretben ennyi van benne. Tavaly a kis csapatok elleni gyengébb szereplés oszlatta szerte a scudetto köré szőtt álmokat, idén már valamennyire javult e téren a helyzet, de még mindig a kis csapatok elleni gyengébb szereplés a különbség az Inter és a Juve között. Míg a fekete-kékek valahogy szinte állandóan behúzták a döcögős meccseket, addig a Juve leikszelt a hasonló találkozókon. Ennek oka sok minden lehet, de én elsőként a szezonbéli rengeteg sérülés és így a rendelkezésre álló nem minőségi cserék számlájára írom, azt hogy 8 fordulóval a vége előtt kénytelen kiszállni az Öreg Hölgy a bajnoki arany harcából. Persze matematikailag még van esély, de ha megnézzük a két csapat további meccseit akkor azt mondhatjuk, hogy az Inter 95%-ra biztosan megnyeri az idei bajnokságot, 4% a Juvénak és 1%-ot fenntartok a csalásnak, ha esetlegesen fény derülne Morattiék háza táján egy kis turpisságra. A turpisságra nagyobb százalékot adnék, csak a bizonyítása miatt vagyok ilyen kishitű. A lényeg az, hogy az olasz focinak nagyon kellene egy erős Juventus, egy erős Milan, egy erős Roma és igen, egy erős Inter is. Bár én váltig állítom, hogy az idei angolok elleni fiaskó nagy százalékban balszerencse volt, de tény, hogy míg 2évvel ezelőtt a Milan oda-vissza halálra verte a Manchestert, addig ma valószínűleg ez fordítva lenne. Na de elkanyarodtam a fő témától. A Juventusnak nem szabad megválni Buffontól!!! Trezeguettel ugyan ez a helyzet, egy kivétellel, ha az ő ára hiányozna egy igazi nagyágyú leigazolásához(de akkor is sajnálnám)! Nagyágyú alatt nem Cassanot vagy Modricot értem(bár lehet mindkettő beválna), hanem Riberyt vagy David Villat! Pénz nélkül nem lesz fejlődés, pénzt kell pumpálni az olasz fociba, ez nem kérdéses! És nagyon kellene az a 2016-os EB rendezési joga is, az biztosan kirángatná a gödörből az olasz focit, bár szerintem csak kátyúba futott és idén zöttyent. :) FORZA JUVE

Calogero 2009.04.07. 20:44:29

@Unimuck: kábé egyet is értünk, az meg hogy a Serie A-s kluboknak milyen tartalékaik vannak, majd idén nyáron kiderül.

@Platini: Neked is igazad van, de például hiába adott elvileg minden a Premier Leagueben, én éltem arrafelé egy ideig mégsem tudtam sehogy sem rávenni magam, hogy akár 1 meccsre is kimenjek, annyira a hideg ráz az angol focitól. Nyilván nem én vagyok csak így ezzel, szóval lenne miben föléjük nőni újra. Az olasz foci szerintem ezerszer szórakoztatóbb, csak egyszerűen olyan előnyöket élveznek a nagy csapatok és annyira szétfújják a meccset a bírók a sok reflexszerű színészkedés miatt, hogy az olaszok önmaguk teszik tönkre azt saját maguknak. De amiért részben osztom Unimuck optimizmusát az azért van, mert látom, hogy a talján sajtó hogy szedi ízekre a calcio főszereplőit a kiesések miatt, nem engedve meg a kluboknak és a szövetségnek, hogy ne szedjék még inkább rendbe a dolgokat

Szaki44 2009.04.11. 12:28:00

Tárgytalan az egész, a Juventus a legjobb kilátásokkal rendelkező csapat Olaszországban, teli klasszis fiatalokkal és korlátlan mennyiségű pénz áll igazolásra. Sissoko Amauri Poulsen hmmm ennél jobban már nem lehet megerősíteni egy csapatot... inter veszi a bajnoki címeket akkor lenne esélyetek nyerni ha világválogatott lenne a csapat!!! Nekünk sem volt tavaly :@. Nah mind1 kár rinyálni az a lényeg ilyen bomba fiatal játékosokkal ami a Juvenak van 2-3 éven belül több évre ütős csapat lesz!!