Abruzzói árnyék a római derbyn a Derby della Capitale beharangozója

Végül győztek az üzleti érdekek és az abruzzoi földrengés több száz áldozata ellenére, a Lega döntése alapján megrendezik Serie A harmincegyedik fordulóját. E határozat attól lesz igazán furcsa, hogy a Serie B meccsei viszont elmaradnak.

A döntés mindenképpen megfosztja a Lazio és a Roma drukkereket egy igazi rangadó élményétől. Ilyen körülmények között még a máskor fixre vehető teltház sem garantált és a megszokott hangulatról ábrándozni is fölösleges.

Pedig múlt vasárnap megkezdődött a derby előtti arcoskodás, a szokásos „tiszteljük, de szétharapjuk őket” mottóra. Amelyekből hétvégére csak annyi maradt, hogy „nehéz lesz a rangadóra koncentrálni”. Ezen merengett Totti, De Rossi is a hét során. A Capitano ennek ellenére félsérülten is hajlandó vállalni a játékot.

A Roma szurkolók körében óriási tekintélynek és szeretetnek örvendő Carletto Mazzone, a hét közepén fölhördült és bojkottra hívott föl. És Spalletti is úgy véli, hogy talán szerencsésebb volna elhalasztani a derbyt, annál is inkább, mert éppen Róma közelében történt a tragédia.

Claudio Lotito elnök úr (Lazio) és Rosella Sensi elnök asszony (Roma) viszont másképp gondolják, bár mind a ketten hangot adtak megdöbbenésüknek. Lotito azt is elmondta, hogy nem tudja fölajánlani a derby bevételét az áldozatok és az utcára került tízezrek javára, mert abból adóznia is kell.

A szerző vitaalapnak szánt véleménye szerint, ha már így alakult, egy nagy csatát hozó Derby della Capitale sokkal méltóbb emléket állítana a tragédia áldozatainak, mint egy letargikus döntetlen. Ezért nézzük a várható összeállításokat és ejtsünk szót a hiányzókról is.

Bár a Roma lényegesen kedvezőbb helyzetben van a sérülések és eltiltások szempontjából, mint a Juve elleni meccs előtt, de Aquilani, Cicinho, Juan, Vucinics és Montella így sem áll Spalletti rendelkezésére sérülés miatt. Csak remélni tudjuk, hogy az Aeroplanino távollétére, em a Spallettivel történt összezördülése a magyarázat.

 Ennek ismeretében lássuk a várható összeállítást, amelyért felelősséget azért nem vállalunk: 32 Doni; 13 Motta, 5 Mexes, 2 Panucci, 17 Riise; 16 De Rossi, 8 Pizarro, 11 Taddei; 20 Perrotta, 19 Baptista; 10 Totti.

Delio Rossiak kevesebb a gondja kollégájánál, hiszen egyetlen sérültje az amúgy is alig játszó Simone Inzaghi.

 A kékek várható kezdője: 86 Muslera, 2 Lichtsteiner, 13 Siviglia, 22 Rozehnal, 3 Kolarov; 5 Brocchi, 24 Ledesma, 8 Matuzalem, 17 Foggia; 10 Zarate, 19 Pandev.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr351059161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.04.11. 13:16:06

www.youtube.com/watch?v=XXWtor_cuWQ
egy hatalmas videó a derby előtti órákról a Stadio Olimpicóból. Vétek most nem a helyszínen izgulni.. na majd jövőre

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.11. 15:49:19

Fúúú, de nagy meccs. 2-0 óta momentumuk alig van. A másodikban meg fordítjuk, Forza Lupi!

Calogero 2009.04.11. 16:20:08

Na ez szép, 3-1 ennyit a meccsről..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.11. 16:53:58

nagyon nagy meccs volt, de most többet nem tudok mondani, összefoglaló holnap.

Calogero 2009.04.11. 21:18:24

Ez a Genoa - Juve sem rossz, kiváncsi vagyok a Zebrákra, itt a nagy lehetőség visszahozni az álmokat