Roma : a szurkolóknál betelt a pohár

 

85 percig üresen hagyták törzshelyüket, a Curva Sudot a római ultrák, a kanyarban pedig jó néhány "Vattene" feliratú drapérián igyekeztek egyértelművé tenni a csapat idei szereplése és az utóbbi napok eseményei körül kialakult nézeteiket. Az északi kanyar csoportjai ugyan távolmaradásukkal nem, de kórusaikkal szintén csatlakoztak az elégedetlenkedők táborához, a 85. perctől pedig, miután a Sud csoportjai is visszatértek otthonukba, az egész stadion együtt tüntetett a játékosok és a vezetőség ellen. A dühös szurkolók haragja elől Rosella Sensi végül csak rohamrendőrök segítségével tudta elhagyni a Stadio Olimpico-t.

 

*kép forrása: lamiaroma.it



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr161101708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 10:39:51

Aztán még az este elvállalta felelősséget Rozi a gyenge szereplésért és megértéséről biztosította a szurkolókat. Szerintem inkább hajtson föl valami komoly befektetőt!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 10:52:15

A yahoo írta, hogy De Rossi, Totti és Brighi kapott csak tapsot a bemutatásokkor.

Szerintem, ha felelős valaki, akkor a csapat és Spalletti, meg a szakmai stáb (igazolást intézők, orvosok) is megelőzi ebben. Nem?

Calogero 2009.05.04. 11:21:42

@mbemba: Biztos, hogy az ő szerepük is döntő ebben, de az utóbbi évek igazolásai szerintem a döntő ok. A legjobb játékosok közül minden évben eligazolt egy-egy, s az értük kapott pénzből + a BL bevételekből szinte semmi nem lett visszaforgatva a csapatba, máshol mellőzött, korábban már "leszerepelt" "sztárok" érkeztek, vagy kiscsapatok kis tudású játékosaitól várták a világmegváltást. Volt ugyan néhány ügyes húzás (Motta, Vucinic, Juan sorry, ha valakit kihagytam), de a többiről sajnos még beszélni is fölösleges

oleandro 2009.05.04. 11:30:32

Rozin, ha valóban és jól szereti a csapatot, akkor nem ragaszklodna körömszakadtáig érte, hanem felhajtana végre valami pénzes befektetőt, (aki aztán esetleg meghagyná valami tiszteletbelui pozícióban). Nem értem, mit remél, mért próbál meg meghiusítani minden üzletet. Tudhatná, hogy csak a csapat teljese lerohasztása árán tarthatná meg a csapatot. És ezért nem baj, ha a szurkolók némi nyomást gyakorlonak rá.
Ez egy dolog.
Viszont az utóbbi hetek mélyrepüléséhez Rozi-nak semmi köze, ez a csapat és a szakmai stáb bűne. EZÉRT tehát az ilyetén szurkolói véleménnynyilvánítás ellene tehát szvsz nem jogos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 11:42:38

@oleandro: A bűn kicsit erős szó, nagyon szerencsétlen időszak ez, a sérült is sok. Pechünk is van, a Lazio meccs is alakulhatott volna fordítva a játékképe alapján is és a Fio sem volt annyivel jobb, mint a táblán.

Vasárnap meg az ellenfél kapusa sSorrentino volt a meccs hőse.

Calogero 2009.05.04. 11:45:56

@popp: ez igaz, bár őt is már vagy 5 éve igazoltuk, de ő még kétségtelenül befér a jobban sikerültek közé.

@oleandro: ha minden igaz, most valami hasonlót szeretne kiharcolni, megtartaná a tiszteletbeli elnöki címet, plusz néhány kamu pozíciót, cserébe rábólintana az eladásra. Egyébként nekem meg az furcsa kicsit a szurkolók kapcsán, hogy amíg tavaly még azért masszívan kikeltek az eladás mellett, mondván a Roma legyen egy rómaié vagy nagyon-nagyon esetleg egy másik olasz családé, addig most elég egységesen próbálnak Sensi távozása mellett fellépni, látszólag nem is törődve azzal, hogy így külföldiek kezébe kerülhet a klub

Calogero 2009.05.04. 11:47:57

"Egyébként nekem meg az furcsa kicsit a szurkolók kapcsán, hogy amíg tavaly még azért masszívan kikeltek az eladás mellett" - eladás ELLEN-re gondoltam sokkal inkább

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 11:54:47

@Calogero: Megosztottabbak voltak ennél a romanisták, ha jól emlékszem, voltak akik már akkor is az eladást követelték. Persze akkor más volt szitu, hiszen stabilan játszott csapat és végig harcban volt Scudettoért, most viszont elkeresedettek szurkolók és ők is kiutat keresik.

Ha jól emnlékszem, Brighit az eggyel ezelőtti szezon előtt hoztuk a Chievoból - mbemba talán megerősíti ezt. Már tavaly is voltak jó meccsei, mikor De Rossi épp kisárgázta magát, mindig ő helyetesítette. Idén meg ő a csapat egyik legjobbja.

Calogero 2009.05.04. 12:17:30

@popp: 2004-ben igazoltuk, csak nem kellett egyik idényben sem és mindig kölcsönadtuk. Úgy volt idén is mehet Verónába, de Spalletti szerencsére az utolsó pillanatban azt mondta inkább maradjon

Szaki44 2009.05.04. 13:43:18

Takarodj te büdös ribanc mielőtt mégjobban tönkreteszed a klubot !:@:@ ennyi a véleményem erről az egészről

Calogero 2009.05.04. 14:23:01

@Szaki44: azért ez "kicsit" radikál, Rosella azért nem az ördög maga.. sőt bőven van mit köszönni nekik, csak talán itt az esély kicsivel még feljebb lépni

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 14:41:14

@popp: Jól mondja Calogero a Brighi-ügyet (is).

Szerintem ez az idény egy szélsőségesen balszerencsés év volt és a csajszi, pedig néha jót igazol, néha rosszat! Mi ez a pár évvel korábbi Morattihoz képest!?
A másik pedig: nagyon nem hiszem, hogy az ő szava lenne a legsúlyosabb az igazolásokkor, vagyis szerintem itt sincs felelőssége.
Ő abban az ügyben felel, hogy mennyi pénze van az egyesületnek. Nem tud versenyezni a legnagyobbakkal, dehát...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 15:22:36

@mbemba: "Szerintem ez az idény egy szélsőségesen balszerencsés év volt..." - így van szerintem is, de a szurkolókat ez nem vigasztalja.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 16:25:49

@popp: Én azon az állásponton vagyok, hogy kemény csávóknak nem vigasztalás kell. Meg kellene érteniük, hogy ez most így sült el.
Meg különben is, kik ők? Nagytőkések, hogy csak a produkció érdekes, a körítés nem? Na jó, nem látom, hogy van-e valami, ami még provokálja őket Sensiékben.

Unimuck 2009.05.04. 17:49:54

A szurkolóknak hatalmuk van és Rómában ezt tudják is az emberek.

Asidotus 2009.05.04. 18:26:37

Én úgy tudom, hogy a Sensi család súlyos anyagi gondokkal küzd, és ez nem is fog javulni belátható időn belül. Egyértelműen látszik, hogy nincs pénz 2002 óta.

madbalee 2009.05.04. 19:45:37

@Calogero: Brighi 3. szezonja csak a Romaban. Chievoban bontakozott ki szerintem.

Calogero 2009.05.04. 19:49:57

en.wikipedia.org/wiki/Matteo_Brighi - innét vettem az infókat, de ezn biztos nem veszünk össze, az a lényeg, hogy ő bevált végül szerencsére

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 22:13:28

Az tuti, hogy a Chievóban már tudták, hogy nagyon jó, gyakran volt a forduló legjobbjai között, a Chievo legjobbja, bla-bla-bla. Az persze mindig egy másik dolog, hogy egy fontosabb csapatban mi lesz belőle.
Az érdekes viszont, szerintem, hogy Perrotta is onnan jön, vagyis lehet, hogy a Chievóban abban a pozícióban kell nagyot alakítani és akkor később azok a játékosok futnak be (jut eszembe a magyar foci évekig: csak a kapusaink voltak jók!).

Az elején, mikor Del Nerivel az abszolút támadó foci ment, akkor Luciano és Manfredini volt a két legkeresettebb, vagyis a két szél, akik a helyzeteket összehozták. Illetve a csatárok: Marazzina és Corradi.

Aztán tessék a jó öreg Luciano, alias Eriberto a példa, hogy neki csak a Chievo jó. Az Internél nem volt terepe, nem volt olyan közeg, ahol nyújtani tudna valamit.

Viasszajott szerencsére, a Jóisten áldja meg!