Serie A 9. forduló összefoglaló

  Mindhárom Európa Ligában érdekelt együttes vesztesen hagyta el a pályát hétvégén, a Genoa Cagliariban, a Lazio a Bari otthonában, a Roma pedig hazai pályán szenvedett kínos vereséget. Legkönnyebb dolga papíron a giallorossinak volt, a fővárosiak azt a Livornót fogadták otthonukban, akinek eddig még egyetlen győzelmet sem sikerült összehoznia a bajnokság kezdete óta eltelt 8 fordulóban. Ennek megfelelően jórészt végig is támadták a mérkőzést a bordó-sárgák, de a legnagyobb helyzeteket is képtelenek voltak kihasználni, nem is beszélve közel 30 percnyi emberelőnyükről, míg a vendégek, kevés helyzetükkel jól gazdálkodva, az exromanista Tavano szépen eltalált lövésével a forduló meglepetését hozva jutottak nem is érdemtelen 3 ponthoz. Az mindenesetre kijelenthető, hogy Totti hiányával idén sem tudnak mit kezdeni a farkasok, így aztán nem túl jó hír a Roma híveinek, hogy biztosat továbbra sem lehet tudni kapitányuk állapotáról.

Aki a Bari – Lazio mérkőzést nézve próbálta volna eldönteni melyik együttes képviseli hétről-hétre nemzetközi kupában Olaszország színeit és melyik csapat tért vissza sok évnyi böjt után az első osztályba, az szinte biztosan mellé lőtt volna, a két csapat között szinte osztálynyi különbség volt a déliek javára. A kakasok jó szokásukhoz híven futószalagon gyártották a helyzeteket, s teljesen megérdemelt győzelmet arattak a 90 perc alatt mindössze egy helyzetecskéig eljutó biancoceleste ellen. Számunkra örömhír, hogy bemutatkozhatott Koman Vladimir is a hazaiak színeiben, az U20-as VB hőse a 78.percben lépett pályára, s pár perccel később szép szólója után kis híján gólpasszal hálálta meg edzője bizalmát.

 A Genoának egyelőre úgy tűnik túl nagy falat még a két hadszíntéren való próbatétel, folytatva rossz szériájukat ezúttal Cagliariban szenvedtek vereséget egy kifejezetten izgalmas, öt gólt hozó mérkőzésen. Magára talált azonban új trénerével az Atalanta, Conte együttese, némi meglepetésre, simán verte az eddig várakozáson felül teljesítő Parmát. Palermóban az Udinese legyőzése után ismét felzendültek a magasztos szólamok és bár való igaz, hogy Bovo gólja megér némi önfeledt ünneplést, az igazi dicshimnusz mégis inkább a találkozó játékvezetőjének járna, aki 0-0-nál Sanchez egyértelmű buktatásáért a vendég játékost büntette sárga lappal, ráadásul pályán hagyta ítéletével a később Di Natale ziccerénél az utolsó pillanatban mentő Migliacciót is. A Fiorentina – Napoli a kevés gól ellenére rengeteg helyzetet hozott, s a mérkőzés hőse egyértelműen a büntetőt is hárító Sebastian Frey lehetett volna, amennyiben nem érkezik a 88. percben Maggio és nem lő klasszis mozdulattal 3 pontot érdemlő gólt a violák hálójába. A Napolinak úgy tűnik kifejezetten jót tett az edzőcsere, teljesen megérdemelten távozhattak győzelemmel a kissé fáradtan mozgó Fiorentina otthonából Lavezziék.

Szintén vendég siker született Siénában, ahol több mint 70 percig nem tudott ellenfelével szinte semmit sem kezdeni a Juventus, sokat elmond a Zebrák támadójátékában lévő ötletességről, hogy szinte kizárólag pontrúgások után veszélyeztették ellenfelük kapuját. A gólt ezúttal is a múltkori találatától megbokrosodott Amauri jegyezte, mindenestre az megállapítható; fényévekre vannak szezonkezdeti önmaguktól a bianconerik.

 Nem úgy, mint az idegenbeli BL találkozókat követően rendre eufóriában úszó Milan, akik tartva jó szokásukat, ismét nem voltak hajlandók egy félidőnél több értékelhető játékra pazarolni idejüket. Na de amíg ez is elégnek bizonyul, megkockáztatható, hogy senki nem veti majd kedvencei szemére, így ahogy azt sem, hogy ezúttal nem kisebb csoda kellett ahhoz hogy megszerezzék Verónában a három pontot, minthogy Nesta 10 percen belül kétszer is bevegye ellenfele kapuját. Ronaldinhóra lassan újra építhető egy sztárklub játéka, Huntelaar révén pedig bizonyítást nyert mennyire nonszensz volt a Fiorentina tavalyi UEFA búcsúja holland ellenfelével szemben, a két bajnokság nem hogy nem egy kategória, de még csak nem is egy galaxis, a korábbi holland gólkirály kilátástalan gyötrődését figyelve.

S, ha már Milánó, akkor jöjjön e ponton az Inter, aki ismét bizonyította mennyire hálás sorsának, ha nem európai ellenféllel szemben kell megmérettetnie magát. Mourinho együttese az immáron szokásos hétközi leszereplését követően a Catania ellen 30 perc alatt megmutatta mit hiányolnak tőle szurkolói több, mint egy éve a Bajnokok Ligájában, a szicíliaiaknak pillanatnyi esélyük sem volt a pontszerzésre a remekül játszó nerazzurri otthonában. Előbb Muntari (!), majd Sneijder köszönt be a vendégcsapatnak, melynek erejéből mindössze Mascara büntetője révén egy szépítő találatra futotta.

Végül pedig jöjjön a forduló nyitó, egyben összeállításunk záró mérkőzése, ahol a Sampdoria csapatának aktuális áldozatként ezúttal a Bolognát szállította a sorsolás vak szerencséje. A blucerchiati végig parádézva győzte meg az eddig fanyalgókat is tabellán elfoglalt helyezése jogosságáról. Pazziniék szinte kedvükre kerültek helyzetbe, s közönségüket maximálisan kiszolgálva szebbnél szebb találatokkal örvendeztették meg a Luigi Ferraris közel teltháznyi publikumát. Cassano ismét zseniálisat játszott, Lippinek a lecke ezzel feladva, lassan nincs a földön olyan indok, amivel távol tarthatná Antoniót a világbajnokságra készülő Squadra Azzurrától.

AS Roma–Livorno 0–1 (Tavano 40.)

Bari–Lazio 2–0 (Barreto 11., Meggiorini 69.)

Cagliari–Genoa 3–2 (Biondini 55., Nene 78. – tizenegyesből, Lazzari 87., ill. Mesto 20., Floccari 59.)

Atalanta–Parma 3–1 (Valdés 43. – tizenegyesből, Tiribocchi 53., Peluso 85., ill. Palosci 78.)

Palermo–Udinese 1–0 (Bovo 87.)

Fiorentina–Napoli 0–1 (Maggio 88.)

Siena–Juventus 0–1 (Amauri 72.)

Chievo–AC Milan 1–2 (Pinzi 7., ill. Nesta 81., 90.)

Internazionale–Catania 2–1 (Muntari 13., Sneijder 31., ill. Mascara 84. – 11-esből)

SampdoriaBologna 41 (Pazzini 8., Mannini 17., 33., Ziegler 26., ill. Osvaldo 63.)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr31476693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.10.26. 19:32:38

Palermo szép csendben stabilan nyeri a meccseit...

madbalee 2009.10.26. 20:03:58

@Unimuck: Bajnokesélyessé is válhatnak ;)

Calogero 2009.10.26. 20:21:52

@madbalee: :-) de tényleg, már megint feltették az év eleji lemezt bár most egy kicsit lightabb formában; "odaérünk a BL helyek egyikére" lol, bár azért tényleg nem rosszak

Asidotus 2009.10.27. 09:32:14

A Juve is az a csapat, ahol a győzelmet is meg kell magyarázni. Ha a Sienát nem tudják leverni, akkor mit akarnak a BL-továbbjutástól? A Bordeaux mögött tovább sunnyogva kivel akarnak játszani? Ejj, meg grr!!!
A Milan meg nézte az U20-as magyarokat, onnan vették ezt az egy félidő alatt megoldom a meccset mentalitást :)