Kaká Madridba szerződött, Ibra a Barcába tart, Pato a Chelseaben köthet ki - mi lesz így a Serie A-val?

 Ma éjjel hosszas huzavona után hivatalosan is bejelentették azt, amit már hetek óta sejteni lehetett; Ricardo Kaká az AC Milant maga mögött hagyva a Real Madrid színeiben folytatja pályafutását. A transzfer részleteit illetően minden fontosabb kérdés hivatalossá vált, a brazil 67,2 millió euróért váltott klubot és 6 éves szerződést kötött a királyi gárdával.

Ezek a tények, melyek kétségtelenül a mai nap legnagyobb szenzációjaként robbantak be a futball világába, innentől viszont szerte a világban megoszlanak a vélemények, hogy mennyire tekinthető mindez elhibázott vagy esetleg éppenhogy nagyon is előrelátó lépésnek Galliániék részéről.

Egyrészről természetesen hatalmas veszteség Kaká távozása nem csak a Milan, de az egész Serie A számára. A korábbi aranylabdás elszerződése kétségtelenül a Serie A legjobb játékosának búcsúját is jelenti egyben, s ha már ezidáig is problémát jelentett az olasz klubok számára, hogy egyre nehezebben tudják értékesíteni külföldre a Campionato közvetítési jogait, hát íme még egy adalék, ami kétségtelenül még tovább nehezíti az amúgy sem túl rózsás helyzetet. Ráadásul ne felejtsük, hogy talán legfontosabb ikonját vesztette el mai nap az olasz bajnokság és ha valóban igazak az Ibrahimovic és Pato távozásáról szóló hírek, akkor az nem csak egy szörnyű kivándorlási lavinát indíthat el a Serie A-ból, hanem az értük befolyt csillagászati összegek ellenére sem remélhető, hogy hozzájuk hasonló hírű és képességű világsztárok érkeznek majd, hiszen egy erősen süllyedő hajó látszatát keltő egykor tündöklő, de pillanatnyilag hanyatló bajnoksághoz nem szívesen adják majd nevüket az aranylabdáról és nemzetközi sikerekről álmodó, hírnevükre nagyon is kényes futballcsillagok.

De természetesen minden éremnek két oldala van. A Milannak igenis fiatalításra és újjáépítésre van szüksége és a brazil eladásából befolyt rekordösszeg Gourcuff értékesítésével kiegészülve (ami természetesen így a brazil távozása után hatalmas hibának tűnik) igenis elegendő ahhoz, hogy a Milan két klasszist beáldozva akár 4-5 talán kicsivel szerényebb képességű, de a csapat összességére tett hatását tekintve még is csak meghatározóbb játékost igazoljon. 4-5 fiatal, sikerre kiéhezett, de már a nemzetközi szintéren bizonyított játékost, amire jóval, de jóval nagyobb szüksége van a Milannak, mintsem hogy megtartsa a világ (egyik) legjobb játékosaként számon tartott Kakát, aki köré pénz hiján nem tudott volna jövőre csapatot építeni. Elengedték hát Galliániék legnagyobb értéküket, de a szurkolók millióival és talán a saját szívükkel kirobbant harc ellenére valószínüleg ezzel tették az utóbbi években a legtöbbet a Milánért, hiszen nem a a klub omladozó presztízsének fentartásának hamiskás látszatát, hanem a pillanatnyi korlátok belátását és az ehhez igazodó mielőbbi újjáépítést választották. Ráadásul nem is kötöttek rossz üzletet, mert meggyőződésem, hogy ennyi pénzt egyetlen játékos sem ér, ez a 70 millió euró sokkal inkább köszönhető a Florentino Perez által koreografált királyi visszatérésnek, mintsem a valós piaci viszonyoknak.

Persze nagy kérdés mi lesz a brazil értékesítéséből befolyt euró tízmilliókkal. Remélhetőleg Berlusconiék nagy részét valóban visszaforgatják majd az együttesbe az előbb taglalt módon, s ha ez valóban így lesz, akkor furcsa mód megtörténhet, hogy Ricardo Kaká távozásának igazi nyertese nem is a királyi gárda, hanem sokkal inkább a Milan lesz.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr51175120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.06.09. 19:00:01

7 szűk esztendő jön, ami remélem rövidebb ideig tart. Nem feltétlen csak Kaká távozása miatt lesz nehéz új csapatot építeni, hanem azért, mert vagy 6-7 klasszist kell szerezni, esetleg felfedezni kinevelnie:(

Calogero 2009.06.09. 19:07:05

Meglátjuk majd, mindenesetre nagyon remélem, hogy nem a költségvetési lyukak betömködésére megy majd el ez a 70 milla... de tényleg idő kell,h újra összejöjjön egy a néhány évvel ezelőttihez hasonló kimagasló erősségű játékoskeret

Unimuck 2009.06.11. 21:29:54

RELOADED :D
Kakáért nagy kár, bizony. De talán ez a pénz kellett a Milannak arra, h elindítsa a csapat átalakítgatását. Azért azt ne felejtsük el, h nem volt tavaly BL, a bajnokságban nem úgy jön ki mostanság a lépés, ah régebben és olyan játékosok vannak a Milan kispadján sokszor, akik csak viszik a pénzt, de nem mutatnak semmit.(legfőképp Seva). Szóval megy-megy a pénz az eredmények meg nem jönnek... Sok játékost elküldenék a csapat helyében.
Kakát nem tudják pótolni, de most ne bassza el az igazolást Galliani, és fiatal, jó játékosokat vegyenek, ne pedig kiégett sztárokat. Dinho meg csak összekapja majd magát!

Asidotus 2009.06.18. 20:07:54

Nézegetem az átigazolási pletykákat, és azt olvastam, hogy a Juve szeretné a soraiban tudni Rossit és Elanot. Nekem tetszik mindkét ötlet!
(meg az is, hogy újra indult ez az oldal!)

Calogero 2009.06.28. 17:38:41

Rossival biztos, hogy hatalmasat nyernétek, de Elano is a pár hónappal ezelőtti olasz-brazilon átélt emlékeim szerint hatalmas igazolás lenne, más kérdés, hogy úgy tűnik reálisan egyik sem fog e nyáron Torinóba költözni.
Viszont, ha már kevesebből hasonlót, akkor asszem Grossóval nagyot lehetne erősíteni meglehetősen olcsón + én elgondolkodnék Tonin is cserének, szerintem a Bayern olcsón adná, nem is akarna állítólag horror fizut, a kérdés csak az, hogy őt lehetne-e a padon ültetni