Rangadók hétvégéje Itáliában

 Nem akármilyen mérkőzések várnak ránk a fordulóban, hiszen egymással találkoznak a Serie A legjobb és (vagy) legtekintélyesebb csapatai. A nyitómérkőzésen az ősellenségnek számító firenzei lilák látogatnak a Juventus otthonába, majd a szombat estét a Genoa – Inter összecsapás koronázza meg. A vasárnap délután legérdekesebb meccsének a tavalyi kupadöntősök csatája, a Lazio – Sampdoria ígérkezik, a fordulót pedig az idén sem feltétlenül szép idény elé néző Milan és Roma párharca zárja.

 Ahhoz képest, hogy a szurkolóik mennyire ki nem állhatják egymást, a Juve és a Fiorentina klubszinten egyáltalán nincs rosszban, bizonyíték erre, hogy elég rendszeres a játékosmozgás a két egyesület között. A Zebrák várható kezdőjéből Chiellini és Felipe Melo, a firenzeiekéből Marchionni, C. Zanetti és Mutu mondhatja el magáról, hogy közvetlenül a mostani ellenféltől érkezett aktuális állomáshelyére. A hazai mester, Ciro Ferrara továbbra sem számíthat Del Pieróra, de nem játszhat a lilák ellen tavaly győztes gólt szerző Marchisio, valamint Tiago és Salihamidzics sem. Prandellinek nincs sok problémája, mindössze az ifjú Savio Nsereko és Kroldrup hiányzik a csapatából, ott lehet viszont a kezdőben a jó formában lévő Jovetics és a hétközi vébéselejtezőn klasszikus mesterhármast elérő Gilardino. A torinóiak elsősorban Iaquintában bíznak, de Amaurival szemben már könnyen elfogyhat a türelem, ha a brazil-olasz támadó továbbra sem kezdi el termelni a gólokat. Ha Diego úgy játszik, mint tette azt a Roma ellen, akkor nincs, aki megállítsa a Juvét, amennyiben viszont a brazil ellen megtalálja az ellenszert Prandelli, akkor összejöhet egy döntetlen.

Az előbbi két gárdához hasonlóan, szívesen csereberél játékost egymás közt a Genoa és az Inter, azonban jelen összecsapás pikantériáját csökkenti, hogy a nyáron Milánóba költözött piros-kék hősök, Diego Milito és Thiago Motta sérülés miatt kénytelenek kihagyni a mai mérkőzést. José Mourinho számára különösen az argentin gólvágó kiesése érzékeny veszteség, ugyanis Eto’o sem hadra fogható, így a pillanatnyi állás szerint, a Balotelli – Suazo duóval rohamozhat majd a Nerazzurri. A hazaiaknál többen is hiányoznak majd, Jankovics, Kharja, Criscito, Fatics és Jurics sérült, míg az idényt remekül kezdő Mesto eltiltott. A Griffoni szokás szerint három támadóval áll majd fel, akik közül Sculli és Floccari helye biztos, míg a fennmaradó szélre Palladino és Palacio pályázik. A középpályán kőkemény küzdelem várható majd, ugyanis hazai oldalról Zapater, Milanetto és Modesto veszi fel majd a harcot a puhának szintén nem nevezhető Zanetti, Cambiasso, Stankovics trióval. Mivel az Inter játékosainak zöme szerdán még fontos válogatott mérkőzésen játszott, ráadásul Mourinho elsőszámú csatárait is nélkülözni kénytelen, egyáltalán nem látjuk rossznak a Genoa győzelmi esélyeit.

 Vasárnap a Stadio Olimpicóban, a Laziónál teszi tiszteletét az idei szezonra Luigi Del Neri által igencsak összerakott Sampdoria. A fontosabbnak mondható emberek közül nem tart a csapattal Rómába Tissone, Semioli és Gastaldello, míg az égszínkékek Brocchival és a keretből száműzött Pandevvel és Ledesmával nem számolhatnak a mérkőzésen. Mindkét együttesnek kiváló az ékpárosa, a Laziónál Zarate felel a váratlan megmozdulásokért és csodás szólókért, Rocchi pedig a befejezésekért, míg a vendégeknél Cassano és Pazzini esetében ugyanez a leosztás. A középpálya mindkét együttesnél masszívnak mondható, azonban a védekezés egyiküknek sem a kimondott erőssége, ezért ha felvállalják a nyílt játékot, akkor a mozgékony, jó támadók miatt akár egy fordulatos, jó mérkőzés is várható, feltéve, ha a kapusok nem fognak ki remek napot.

A Lazio- Samppal egyidőben kezdődő mérkőzések közül hazai győzelmet várunk a Parma –Sienán, a Chievo- Barin és az Udinese – Atalantán. A Napoli új edzővel, Mazzarrival száll szembe a Bolognával, de a nápolyiaknál aztán tényleg soha nem lehet tudni, képesek egy mérkőzésen belül is totálisan ellentétes periódusokat produkálni, ezért nem tennénk nagy összeget rá, hogy otthon tartják mindhárom pontot. A Palermónak elvben kötelező lenne nyernie Livornóban, míg a focirajongók milliói által minden bizonnyal feszült figyelemmel kísért Catania – Cagliari esetében a döntetlenre adjuk a legnagyobb sanszot.

 A sorsoláskor csúcsderbinek szánt zárómérkőzésen valójában a nyolcadik és a tizenkettedik helyezett csapat találkozik, igaz, jelen esetben a Romáról és a Milanról van szó. A két gárda merőben hasonló helyzetben van egy ideje, a nyilvánvalóan szükséges erősítéseket tulajdonképpen évek óta halogatják a klubvezetők, folyamatos kínlódásra ítélve ezzel csapatukat, és bosszantva óriási szurkolótáborukat. Az Atalantának lőtt gólja után állítólag ismét megkapja a bizonyítási lehetőséget a kezdőben a bizalmat már tucatnyiszor eljátszó Ronaldinho, viszont Gattuso, Flamini, Jankulovski, Huntelaar és Inzaghi csak a kispadon foglalhat majd helyet. A Románál Mottához és Juanhoz csatlakozva kidőlt Totti, aki helyett állítólag Okaka Chuka kerülhet a csapatba Julio Baptistával és Menezzel szemben. A Roma töménytelen mennyiségű gólt kapott eddig a bajnokságban, és bár holtversenyben a legtöbbet is rúgták, a hatgólos Totti kiesése miatt utóbbit nehéz lesz tartani. Nem árt azonban tudni, hogy a Milan utoljára három éve verte meg bajnokin a Romát, a két legutóbbi idényben pedig győztesen távoztak a Farkasok a divat fővárosából. Na és, hogy akkor most mi lesz? A jóég tudja. Ez a szép a futballban.      

 Szerző: Totó

      

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr201456332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.10.18. 10:26:53

Sajna:) az inter nagyon könnyen vette tegnap a Genoa-i kirándulást. Ma a Milan - Roma meccsre nagyon kíváncsi leszek, amelyik csapat kikap, az ellen megint felszólalnak majd saját ultráik.

madbalee 2009.10.18. 23:29:33

@Unimuck: Leo 2 meccséből 1-et sikeresen vett, kíváncsi vagyok mi lesz a Real elleni meccs után

Unimuck 2009.10.19. 00:22:23

@madbalee: Összeteheti a két kezét Leandro, h Dinho-nak ma éppen volt kedve focizni... De hosszú idő után végre lehetett a Milan játékába látni egy kis tüzet, pörgést. Persze a Roma nagy pechére. Első félidőben eldönthették volna a meccset a "Farkasok". De ma este a milánóiak örülhettek. Hétközben a Real ellen nagyot kell játszaniuk, h partiba legyenek, de talán most egy kicsit feltüzelte ez a meccs és ez eredmény a játékosokat.
Halkan megjegyzem, h nem lennék meglepve, ha a Romaba Guberti beverekedné magát a kezdőbe!

madbalee 2009.10.19. 07:46:27

@Unimuck: Guberti játéka nekem is nagyon szimpatikus volt.

Calogero 2009.10.19. 09:01:41

Tényleg jól tolta Guberti, mint ahogy Menezt sem ártana sűrűbben játszatni. Ranieri egész jól összeszedte a csapatot, csak egy kis szerencse kellett volna és gólokkal nyer a Roma. Rosetti viszont kritikán aluli volt, nem is csak feltétlenül a sok lap miatt, de teljesen szétfújta a második félidőt. Aztán meg a kupameccseken csodálkozik mindenki, hogy miért nincsenek lefújva ezek a nevetséges "szabálytalanságok"

Calogero 2009.10.19. 09:14:10

na az olasz lapok neki is estek Rosettinek rendesen. A Corriere szerint megverette a Rómát, miután a farkasoknak "elfelejtett" megadni egy büntetőt, míg a Milánnak befújt egy kamut. A Roma veetői is nekiestek a bírónak, azt mondják hihetetlen, hogy mindig pont Rosettivel van a baj..

madbalee 2009.10.19. 18:52:22

@Calogero: Rosetti csak ilyen, és FIFA bíró!