Budapesten győzött a Fiorentina, zsinórban harmadszor játszott döntetlent az Inter

 Hét gólt és remek iramú mérkőzést hozott a Fiorentina budapesti vendégjátéka. Prandelli igyekezett több, idén kissé mellőzött játékosának is lehetőséget adni, de hogy ez mennyire nem az ellenfél lebecsülését jelentette, azt jelezte a Puskás Ferenc Stadionba elzarándokló több száz olasz szurkoló érkezte is. A Debrecen alaposan meglepte a violákat bátor játékával és már a második percben vezetést szerzett Czvitkovics révén,  a vendégek védelmének hibáját kegyetlenül kihasználva. Magasabb sebességbe kapcsoltak egyből a firenzeiek, s kihasználva a debreceni hátsó alakzat bizonytalankodásait, bő negyed óra alatt háromszor vették be a Loki kapuját, Mutu találata révén egy egészen káprázatos gólt is szerezve. E ponton úgy tűnt ez a néhány percig hozott magasabb fokozat elégnek is bizonyult a Debrecen legyőzéséhez, de némi meglepetésre Rudolf gyönyörű góljával ismét nyílttá tette a mérkőzést. Nem tartottak azonban sokáig ezen izgalmas percek, Santana perceken belül visszaállította az olaszok számára kényelmes kétgólos külünbséget, úgy tűnt a violák, ha nagyon szükséges, szinte bármikor képesek gólt szerezni. A vége még tartogatott némi izgalmat Coulibaly találata révén, de összességében elmondható, egy remekül kűzdő magyar együttes ellen sima Fiorentina siker született. A csoport másik mérkőzésén meglepetésre Liverpoolban tudott nyerni a Lyon, így Gilardinóék 6 pontjukkal a második helyen állnak, megelőzve a 3 pontos Liverpoolt és az eleddig 0 pontos Debrecent.

Közel sem sikerült ilyen jól az Inter tegnap esti mérkőzése, pedig a kék-feketék nagyon fogadkoztak,hogy megtörik a BL-ben hét mérkőzés óta tartó nyeretlen szériájukat. Keresve sem találhattak volna e célra a Dinamo Kijevnél megfelelőbb ellenfelet, azonban a legjobb előjelek ellenére is Mourinho együttesének be kellett érnie egy újabb döntetlennel. Bár a nerazzurrinak bőven lett volna lehetősége a győzelem kiharcolására, ezúttal nem azt az ellenállhatalan együttest láttuk a pályán amit a bajnoki találkozóikat követve már megszokhattunk, s bár igyekeztek mindvégig győzelemre törni, azért a tény, hogy egyszer sem sikerült még csak a vezetést sem megszerezniük, sokat elmond a csapat görcsösségéről. S mérlegre téve a tényt, hogy anno Roberto Mancininek a klub várakozáson aluli BL eredményei miatt kellett távoznia, nos ehhez hasonló sorozat még a pillanatnyilag az angol másodosztállyal kacérkodó trénernek is becsületére vált volna.

 

Debrecen – Fiorentina 3-4 (2-4)

G: Czvitkovics 2., Rudolf 28., Coulibaly 88., ill. Mutu 6., 20., Gilardino 10., Santana 37

Debrecen: Poleksic; Bodnar, Komlosi, Mészaros, (31' Szélesi) Leandro; Czvitkovics, Varga, Kiss, Szakály (58' Dombi); Rudolf Coulibaly

Fiorentina: Frey; Comotto, Gamberini, Dainelli (56' Natali), Pasqual; Santana (69' Jorgensen) Donadel Zanetti (46' Montolivo) Vargas; Gilardino, Mutu

 

Inter – Dinamo Kijev 2-2 (1-2)

G: Sztankovics (35.), Samuel (47.), ill. Mihalik (5.), Lúcio (41. – öngól)

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti, Cambiasso (Materazzi), Muntari (Suazo); Stankovic (Vieira), Sneijder; Eto'o

Kijev: Bogush; Eremenko, Khacheridi, Almeida, Magrao (Betao); Mikhalik, Ninkovic (Gusev), Vukojevic, Yarmolenko; Shevchenko, Milevskiy (Kravets)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr401464978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.10.21. 15:18:47

Nagyon élvezetes meccset játszott tegnap a Debrecen a Fiorentina ellen. És egyenlő ellenfelek voltak, a szépséghiba csak annyi volt, h ami kapura ment az első félidőben, az tulajdonképpen gól is volt a Violáknak. Ebbe kell még fejlődnie a Debrecennek. A másik oldalt nézve, ez mégis csak egy olasz focival foglalkozó oldal- a Lilák kezükben van a sorsuk. Ha a következő két hazai meccsükön 6pontot tudnának, de legalább 4-et, akkor nagy sanszuk van a továbbjutásra. Halkan megjegyzem, nagy meglepetésemre. Sorsoláskor a Lyont vártam az élre és mögé a Pool-t, de ez könnyen felborulhat.

Az Interről meg mit is mondhatnék?! Mióta az eszemet tudom, kék-feketék így teljesítenek a BL-ben. Valahogy nagy falat nekik a nemzetközi foci... Pedig tele vannak jó játékosokkal, egy ilyen kerettel minimum 8 között kellene lenni rendszeresen. És ez a csapat nyeri zsinórba a scudettokat.... Ebből is látszik, h esett a Serie A színvonala, sajnos. Csak nehogy a tavalyinál is csúnyábbra sikeredjen ez az idei BL sorozat a taljánoknak... Mert az aztán csúnya lenne! Nagyon drukkolok ma a JUVENTUSnak és a Milannak. 4 pontot várok tőlük!

Calogero 2009.10.21. 15:38:14

@Unimuck: hát szerintem pont annyit pörgetett a meccsen a Fio, amennyi kellett ahhoz, hogy biztosan győzzenek, de ettől függetlenül óriás respect a Debrecennek, mert ez nagyon is tetszetős este volt. Az Internél meg vmi iszonyú nagy gáz lehet a fejekben, gondolom már megremeg kezük-lábuk, ha közeledik a BL meccs és ha ezt Mourinho sem tudja kezelni hát nem tudom ki tudná..

madbalee 2009.10.21. 21:32:48

Nagyon tetszett nekem is a Debrecen meccse. Gila eszméletlen milyen jól tudta fedezni a labdát. volt hogy 3 védő között tudta jól megjátszani. Mutu góljánál is azt hiszem 2 ember szoros őrzése között adott gólpasszt úgy, hogy nem kapásból kitekeredve pöckölt tovább, hanem nagyon pontosan a román lábára varázsolta azt.

Inter meccsről. Csak ezt az összefoglalót láttam. Tényleg nagyon érdekes mi lehet. Ahogy már írtátok az otthoni királyság is főleg a calciopolinak, és annak hatásának tekinthető. Mikor is voltak közel a BL trófeához az utóbbi 10 évben? Én a 2003-as elődöntőre emlékszek, az örök vesztesnek nevezett Cúperrel(aki nekem mindig is szimpatikus volt). Ilyen keretekkel illett volna nagyjából azon szinten végezni kb 2 évente.

Unimuck 2009.10.21. 22:38:18

Előzetes várakozások túlteljesítve!:) Szép volt ez az este! 6pont

Unimuck 2009.10.21. 22:40:11

@Calogero: Cúper nekem is szimpatikus volt, és jó focit játszott vele az inter, sosem értettem miért szívták a vérét. Akkoriban igaz nem értek oda a scudettoért, de most is csak a calciopoli segített nekik és még annak "gyümölcsét" élvezik.

Unimuck 2009.10.21. 22:40:53

Bocs, ez madbalee-nak ment :)

Calogero 2009.10.21. 22:53:27

Hát ez elég szép kör volt, a Milan előtt abszolút le a kalappal, hihetetlen nagy második félidőt nyomtak, Pato meg ami testcselt lenyomott a második gól előtt az embertelen volt.
@madbalee: Gila újra olyan, mint Parmában volt, kár a Milánban elvesztegetett évekért

Unimuck 2009.10.21. 23:04:40

A Juventus mondjuk nem szakadt bele nagyon a gólgyártásba... De 4 meccs böjtölés után végre 3 pontnak lehet örülni.

madbalee 2009.10.22. 00:04:23

@Calogero: Megtalálta a saját szintjét. Kezdem én is elfogadni ezt a teóriát. Nagyon sajnálom, hogy nálunk nem ment neki.

Asidotus 2009.10.25. 21:12:05

Annyiból örültem a Fiorentina sikerének, hogy a Debrecen nehogy már pont a Fioerntinát ejtse ki! Ott a Liverpool, azt ki lehet ejteni egy hazai győzelemmel. Már Liverpoolban is reálisabb lett volna egy 1:1-es döntetlen.

Calogero 2009.10.26. 17:07:52

@Nűnű: hát hasonló részemről is. Nyerjen persze a Debrecen minél többet, de ha lehet inkább a másik két együttes ellen, ha lehet ilyet kérni :-)