Beckham csapata egyik legjobbjaként debütált

 Kezdjük egyből a lényeggel. Bár mindkét csapat vezetett a találkozó során, végül mégis pontosztozkodással zárult a vasárnap esti derby, 2-2-vel végződött a a milánóiak római vendégjátéka. David Beckham pedig immáron bajnokin is debütált új csapatában, méghozzá nem is akárhogy, kitűnő teljesítményével bizton igényt tarthat egy helyre Capello válogatottjában is.

Rómában közel telt ház és nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat, akiknek szükségük is volt bíztatásra, hiszen míg a Roma egy pocsék szezonkezdet után mindössze a táblázat közepén található, addig a Scudettót megcélzó Milan is igen leszakadt az éllovas Intertől. Ennek ellenére senki sem számíthatott vég nélküli támadójátékra, hiszen mindkét csapat kellően tartott sztárokkal teletűzdelt ellenfelétől.

A hazaiak kezdőcsapatában maximum Taddei feltűnése okozhatott kisebb meglepetést, míg a vendégeknél az előzetesen megadotthoz képest helyet kapott David Beckham is, így Ambrosini kimaradt a csapatból.

Óvatosan kezdett mindkét együttes, kisebb lehetőségek adódtak csak mindkét oldalon, de a kezdeti puhatolózás után a hazaiak szép lassan átvették az irányítást. Viszonylag komolyabb helyzet nélkül egy belőtt labdából Vucinic egy gyönyörű csel után aztán előnyhöz is juttatta a farkasokat, Jankulovskiból teljesen hülyét csinálva.

A Milan próbált váltani, de Beckham beadásain kívül túl sok veszélyt nem jelentettek, így 1-0-al vonulhattak öltözőbe a csapatot.

A 2. félidő elején 7 perc alatt megvalósította azt a Milan, aminek még csak nyomait sem fedezhettük fel az első játékrészben, Pato néhány perc alatt kétszer villant, második góljánál pedig előbb Mexésnek mutatta meg mitől nem lesz ő nyártól a Milan védője, majd szinte nullszögből lőtt Doni fölött egy cucchiaiot. Azt hiszem az utóbbi heteket nézve Ancelottinak nem kell tovább kísérleteznie csatárposzton.

Mint ahogy Spalletti sem szorul erre rá, hiszen a hazaiak gyors ritmusváltás után végül Vucinic második fantasztikus góljával kiegyenlítettek, a montenegrói pedig lassan az utóbbi évek legjobb bordó-sárga csatárának címére pályázhat teljes joggal, olyan elődök mellett, mint Balbo, Montella, Cassano, Batistuta.

Az utolsó pár percben még adódott lehetőség itt is, ott is, végül elmondhatjuk igazságos döntetlen született. Az oly hőn várt angol bemutatkozására is sor kerülhetett, aki ráadásul jó mezőnymunkájával és veszélyes beadásaival bizonyította, 33 éves kora ellenére készen áll még arra, hogy Anglia és Spanyolország után Olaszországot is meghódítsa.

Címkék: serie a 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr43872041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.12. 10:59:38

Nagy meccs volt, Vucinics nagyon nagyot játszott már megint. Kár, hogy Totti sérült, de legalább újra játszott Aquilani! Forza Grande Roma!