Serie A, 18. hét, a forduló válogatottja

 A goal.com minden héten összeállítja a Campionato legutóbbi fordulójának válogatottját, ezúttal sem tett másképp, nézzük kik kerültek ezúttal az elit mezőnybe.

A formáció ezúttal a hőn imádott 3-4-3 és bár, ha túl sok csapat nem is adobtálta ezen felállást a Serie A-ban, azért ezen tizeneggyel lehet több edző is kikötne ennél az alakzatnál.

Na, de vegyük sorba kik alkotják e hét álomtizenegyét.

Kapus:

Marco Amelia (Palermo): a szicíliakiak egy 5 gólos ütközeten verték az Atalantát, köszönhetően ez nem kis mértékben Ameliának, aki jópár fantasztikus bravúrt bemutatva őrizte kapuját.

Hátvédek:

Javier Zanetti (Inter): az Interben szinte mindenki formán kívül játszott, nem úgy Zanetti, aki hozta évek óta megszokott fantasztikus játékát és játszotta be a jobb oldalt kitűnően, az első perctől az utolsóig hatalmas mezőnymunkát végezve.

Olof Mellberg (Juventus): az ő feladata volt Chiellini helyettesítése és ennek sikerességéről mi sem árulkodik jobban, mint, hogy a zebrák végül kapott gól nélkül nyerték a találkozót. Legnagyobb mentése Frick szerelése volt, ha ott nem lépközbe valószínüleg betalált volna a sienai csatár.

Giuseppe Biava (Genoa): csapata simán nyert, gólt sem kapott, ő végig kitűnően védekezett, s ha még ez sem lenne elég, az első gól nevéhez fűződik.

Középpályások:

Giuseppe Sculli (Genoa): hétről-hétre a Genoa egyik legjobbja, ami miatt már eleve itt láthatnánk nevét, de a Torino ellen ráadásul fantasztikus szélsőjátékot mutatott és főszerepet vállalt Jankovic találatában is.

Davide Biondini (Cagliari): ő képviseli a fantasztikus bravúrt produkáló Cagliarit e héten. Végig nagyszerűen kűzdött, rengeteget futott a szárd játékos és, ha a meccs végén nem hagyja ki ziccerét, a forduló legjobbja lehetett volna.

Bosko Jankovic (Genoa): a 3. játékos a genovai csapatból. Kiharcolta az első gólt eredményező szögletet, majd a második találatot már ő jegyezte. Végig nagyon agilisan játszott, remek teljesítményt nyújtott.

Csatárok:

Goran Pandev (Lazio): mesterhármassal kezdte az új évet, főszerepet vállalva ezzel csapata 3-2-es győzelmében. Rajta kívül Zarate is klasszis teljesítményt nyújtott, ha nem lett volna Pato és Vucinics duplája, valószínűleg ő is helyett kapott volna a forduló válogatottjában.

Alexandre Pato (Milan): a vasárnap esti rangadó legjobbja volt, 2 gólt szerzett, ráadásul második góljánál állva hagyta az egész római védelmet.

Mirko Vucinics (Roma): Miccolit szorította ki két találatával az álomcsapatból, fantasztikus teljesítményt nyújtva a Milan ellen. Többször bizonyította már, hogy az igazán nagy meccseken képes igazán villogni, ez most sem történt másként, a Chelsea után, a Milannak is 2 gólt lőtt a montenegrói.

 

Címkék: serie a 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr84873349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.