Hétközi hírek, calciomercato

 A Manchester City ezúttal Kakáért jelentkezett be, Mexes köszöni, de nem kér a Milanból, a Torino sajtózárlatot rendelt el, míg Gilardino már hangol a hétvégi Milan elleni vendettára.

Trezeguet és Buffon után ezúttal Kakát hozták összefüggésbe a manchesteriekkel (lehet tippelni ki lesz a következő, én Ibrahimovicra vagy De Rossira szavazok), de természetesen a Milan presidentéje gyorsan igyekezett leszögezni, hogy szeretnék, ha a brazil még néhány évig náluk kergetné a labdát, amire a szerződéséből még hátralévő éveket nézve van is komoly esély.

De, hogy ne csak ezt az átigazolási hírt említsük még a Milan kapcsán, arról a Roma hátvédje Mexes gondoskodott, aki illedelmesen megköszönte a Milan érdeklődését személye iránt, de azt üzente szeretne még néhány évig Rómában maradni. Mindenesetre a francia remekül beleillene abba a tendenciába, ami a Rómára jellemző már évek óta; év közbeni pletykák, hogy ki hova igazol el a csapatból, ünnepélyesen mindenki hűséget esküszik évekre a farkasoknak, majd egy meghatározó játékosuk menetrendszerint távozik Milánóba. A különbséget most maximum az egyik szín felcserélődése hozná, de ne legyünk rosszindulatúak, higyjük el neki, hogy még egy római 5. helyezés  után is kikosarazná Gallianiékat.

A torinóiak annyira ledöbbentek saját maguk újabb sima vereségén, hogy inkább kolostorba vonultak a kellemetlenkedő olasz média elől, mindenestre jósolható, hogy újabb edzőváltás közeleg, amennyiben folytatják azon bravúrjukat Rosináék, hogy ilyen játékoskerettel e szintű játékot és eredményeket produkálnak.

Már a hétvégi fordulóra hangolva Lotito (akinek neve hallatán mindig egy öreg, de annál huncutabb pedofil jut az eszembe) kijelentette, hogy ő bizony el nem cserélné Pandev-Zarate csatárpárosát a Del Piero-Amauri kettősre, mert amellett, hogy az övéi már most jobbak, még előttük áll a jövő is, ami a zebrák támadóiról nem igazán mondható el. És míg az elsővel azért kockáztassuk meg lehetne vitatkozni, azért a második kijelentése lehet, hogy nem is akkora őrültség, bár megkockáztatom, hogy sem Pandev, sem Zarate nem fogja kiforrott klasszisát a Lazio javára csillogtatni, addigra már rég egy másik klubban fogják őrületbe kergetni a csatárokat, talán pont a Juventusban.

A hétvége legizgalmasabb meccse talán a Milan-Fiorentina lesz és már a két csapat találkozása is különlegesnek ígérkezne, így azonban, hogy Gilardino végre szembetalálkozik volt csapatával, többévnyi sínylődésének színhelyén, nos így talán még izgalmasabb lesz. Alberto előre kijelentette, hogy ő bizony szembemenve az olaszországi hagyományokkal igenis megünnepli majd (ha összejön neki) gólját, ami kijelentést talán nem tett volna meg, ha Gattuso nem dől ki korábban hónapokra, de ki tudja, hátha Kaladze ezért kért pihenőt a a múlt vasárnapi Roma meccs előtt.

Holnap az elmaradt Roma-Sampdoriát izgulhatjuk végig a Sportcsatornán és, ha a fővárosiak tényleg komolyan gondolták ezt a 4.helyet, akkor azt hiszem jó meccsre számíthatunk.

A Coppa Italiaban pedig épp e percekben feszül egymásnak az Inter és a Genoa, míg holnap a Juventus-Catania összecsapást nézhetjük végig. Ha Olasz Kupa, akkor Sport Klub és mivel már túl vagyunk az unalmas első fordulókon, ajánlom mindenkinek, hátha Adriano szeretne végre kitenni magáért.

Címkék: calciomercato 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr25875944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.14. 19:07:14

Vicces ez a City :) 100m font érte és heti 220ezer euros fizu... De amíg majdnem kieső helyen állnak, addig felesleges Kaká és társairól állmodozni. Na meg ugye a nívó, a klub múlja, neve...
Rossi mekkora gólt lőtt az Internek, te jó ég... Kár, hogy kevésnek bizonyúlt.

Calogero 2009.01.14. 19:26:29

Hát igen, bár emlékszem a Chelseanél is így kezdődött. Először mindenki nevetett az ajánlataikon, aztán egyszer csak arra néztem fel, hogy már ott játszik Drogba, Cole, Sevchenko...
Rossi kb az év gólját lőtte, na majd ma este De Rossi übereli :-)

Unimuck 2009.01.14. 23:26:57

Gondolom nem bánod, hogy De Rossi helyett Baptista szállt harcba a gólszépségverseny első helyezéséért. :)