Coppa Italia, Inter-Genoa, avagy miért nézzünk újra Olasz Kupát

 Kialakult az utóbbi években egy olyan rossz tapasztalata az embernek, hogyha kupameccs, akkor csak és kizárólag Anglia, mert a spanyol és olasz kupatalálkozókról sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy érdemes vele akár 90 percet is elvenni az életünkből. Aztán gondoltak egyet Itáliában és hirtelen elkezdtek olyan csatákat szállítani, hogy az ember már-már a szemét dörzsölgette, biztos nem kapcsolt-e rossz csatornára. Kellett persze ehhez az, hogy legalább két csapat elkezdje komolyan venni ezt a sorozatot és miután a Roma és az Inter is úgy látta, íme a remek lehetőség, hogy tovább gyarapítsák serlegeit számát, hát szép lassan a többieknek sem volt visszaút.

Így érkeztünk el szép lassan a ma esti találkozóhoz, ahol az idén erőn felül teljesítő Genoa látogatott a tavalyi döntős Interhez és e párosításból végül egy nagyszerű találkozó kerekedett ki, nem kis izgalmakkal.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy itt még hosszú percekig nyitott marad a továbbjutás kérdése, hiszen a Torino ellen klasszisként játszó Biava már a 20.percben mehetett zuhanyozni, miután sikeresen összehozott egy 11-est a nerazzuriknak.

Adriano azonban hibázott és így kezdetét vehette a még 100 percig elhúzódó Inter attack. Támadtak a nerazzurrik becsülettel, soraikban a szombat este mesteri cserének bizonyuló Crespoval, a kegyvesztett Jimenezzel és az ezúttal szintén lehetőséghez jutó Obinával is soraikban, azonban Scarpin úgy tűnt, ma este nem lehet kifogni.

Maicon ismét bebizonyította vagy százszor mitől ő pillanatnyilag a világ legjobb szélsője, de még ez is kevés volt, a milánóiak az utolsó pillanatban mindig hibáztak, így egyre közeledett a hazaiak részére kínos hosszabbítás.

Majd mindennek rémképe egy másodperc alatt tovaszállt, Maxvell beadása után ugyanis Adriano mindent helyrehozott és megszerezte a vezetést a kék-feketéknek. Úgy tűnt ezzel vége is az izgalmaknak, amikor is Samuel hozta Cagliari elleni formáját, eladott egy már megszerzett labdát és Rossi megkockáztatom élete gólját lőtte.

Ekkor már a lelátón helyet foglaló Maradona is csettinthetett, akinek tiszteletére az Inter majd minden argentín játékosát pályára küldte és hiába próbált betalálni a hátralevő pár percben az Inter, ekkor már Ibrahimoviccsal és Cambiassoval is soraiban, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás, melyben próbálta még tartani magát a vendég együttes és valahogy eljutni a megváltást hozható 11-esekig, de nem sikerült a bravúr, hiszen az eddig bravúrt-bravúrra halmozó Scarpi egyet hibázott és Cambiasso egyből büntetett.

Hogy a vezetés ezúttal ne csak percekig tartson arról Ibrahimovic gondoskodott, aki olyan gólt lőtt, amire csak egy hasonló egójú sztár képes, teszem hozzá Isten áldja, hogy egy ilyen szemtelen lövést egyáltalán elvállalt.

A Genoa innét már esélytelen volt, de elmondható róluk, hogy jó 100 percig fantasztikusan kűzdöttek, összehozva így egy igazi izgalmas, véres kupaderbyt a kék-feketékkel.

Az Inter így továbblépett, jöhet hát a korábbi évek döntője, a következő körben Inter-Roma, reméljük legalább ekkora kűzdelemmel.

Címkék: coppa italia 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr60876248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.