19.forduló, szombat esti mérkőzések, avagy Galliani vendi tuo figlio

 Két találkozót rendeztek szombaton a Serie A 19.fordulójában és végül meglepetést egyik sem hozott, mindkét találkozó hazai győzelemmel végződött. A Siena, ha némi szerencsével is, de legyőzte kiesőhelyen álló ellenfelét, míg a Milan Pato újabb, lassan már menetrendszerűen érkező találatával nőtt a fogást a hazaiakon nem igazán találó firenzeiek fölé.

Kezdjük először a délutáni találkozóval. A vendégek 6 nyeretlen mérkőzés után érkeztek Sienába, szóval egy esetleges győzelem a megváltást jelenthette volna Corradiék számára, míg a hazaiak viszonylagos nyugalommal néztek az összecsapás elébe, hiszen a kiesőzónától kellő távolságra helyezkednek el.

A találkozó hullámzó játékot hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az első félidő legnagyobb lehetősége Corradi fejese volt, de Manitta végül nagy bravúrral megmentette csapatát a találattól. A 2. félidőben meglepetésre a vendégek domináltak, több helyzetet is kialakítottak a Siena kapujánál, de a győztes találatot mégsem ők, hanem a hazaiakhoz csereként beállt Frick szerezte. Ezzel a hazaiak, ha szerencsével is, de hozták a kötelezőt, míg a reggióiak kezdenek igen nehéz helyzetbe kerülni.

Az esti találkozóról elmondható, hogy bár nem hozott rossz játékot, valamint mindenképpen ki kell emelni Pato gyönyörű találatát, azért mégsem erről marad emlékezetes. Kaká esetleges eligazolása hatalmas érzelmeket váltott ki a szurkolókból, már a csapat buszának érkezésekor több ezren gyűltek össze a San Sironál a brazil mellett tüntetve, majd mindez folytatódott a stadionban, ahol az egész találkozó hangulata inkább hasonlított egy szimpátiatüntetéshez, mint egy bajnoki rangadóéhoz.

Több száz szászló volt kifeszítve a stadionban, mint például "Kaká nem eladó", "El a kezekkel Kakától", "Kaká érinthetetlen", illetve a meccs alatti kórusok is végig a brazil maradása mellett kardoskodtak.

A mérkőzés osztályzatait tekintve, illetve a találkozó alapján a hazaiak közül kiemelhető az egész védelem teljesítménye, élükön Zambrottával, aki talán az egész mezőny legjobbja volt, illetve a gyönyörű gólt szerző Pato, míg a vendégeknél jó teljesítményt nyújtott a korábban a Milannal is szóba hozott Montolivo, valamint a végig nagyon agilisan játszó és jónéhány helyzetet kialakító 19 éves montenegrói Jovetic is.

Kicsit visszakanyarodva még Ricardo esetleges transzferéhez, az utóbbi néhány órában egymásnak teljesenellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot, míg előbb Berlusconi kijelentette, hogy valószínüleg megválik a braziltól, addig Galliani adta hírül, hogy még semmiféle egyeszség nincs a két klub között. Este felröppent a hír, hogy a Real Madrid is kész lenne kifizetni a brazilért a csillagászati 120 millió eurót, majd a City edzője Mak Hughes közölte, hogy mérföldnyi távolságra vannak Kaká szerződtetésétől, illetve az angolok arab tulajdonosa adta hírüla világnak, hogy egyetlen játékosért sem áldoznának ilyen összeget.

Egyszóval a szappanopera tovább folytatódik, de ezzel együt a bajnokság is, méghozzá olyan meccsekkel ma délután, mint az Atalanta-Inter, a Sampdoria-Palermo, vagy az esti rangadó, a Lazio-Juventus. Mindenkinek jó szórakozást és aki nem találna ízlésének megfelelő közvetítést, az próbálkozzon a rojadirecta.com, vagy myp2pforum.eu címeken, ott biztos megtalálja kedvenc csapata mérkőzésének streamjét.

Végül egy video tegnap estéről, érdemes megnézni.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr96885268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.