Kaká: a pénz nem minden!

 Egy hihetetlen nap végén, amikor már a Milan Channel is hírül adta, hogy Berlusconiék elfogadták a City ajánlatát, valamint a brazil édesapja is megegyezett az angolokkal álomfizetést kicsikarva fiának, miközben szurkolók százai tüntettek Gallianiék székháza előtt, nos, amikor már csak Ricardo aláírása hiányzott, akkor robbant a bomba, a rossonerik aranylabdása mindent borított, úgy döntött, neki bizony ajánlhatják a világ összes pénzét is, akkor sem igazol el imádott klubjából. Milánóban egy új ikon született, szurkolók milliói pedig fellélegezhetnek, mégsem minden csak a pénzről szól a mai labdarúgásban.

Az egész nap a brazil átigazolásának jegyében telt Milánóban, a délutáni órákban Galliani és Berlusconi ült le átbeszélni a transzfer részleteit, majd később hozzájuk csatlakoztak a City képviselői, valamint Ricardo édesapja is. Eközben a szurkolók több százan előbb a Via Turatin található Milan székház előtt tüntettek, majd átvonultak az aranylabdás otthona elé, ahol kb egy órán keresztül éltették a brazilt, próbálva maradásra bírni.

De hiába valónak tűnt a szurkolók próbálkozása, miután 10 óra magasságában több olasz honlap és hírügynökség is hírül adta, hogy Berlusconiék végül rábólintottak az angolok ajánlatára, a felek már a szerződést írják alá, arról mindössze Kaká aláírása hiányzik. Többen tudni vélték, hogy a brazil végül horribilis, 130 millió eurós vételáron vált klubbot, jómaga évente 18 millió eurót kaszálva az üzleten.

És amikor már mindenki tudomásul vette, hogy az olasz bajnokság gyöngyszeme, a milánóiak legnagyobb értéke végül hátat fordít a Serie A-nak és új otthonának, sikerei színhelyének, állítólag oly imádott klubjának, akkor robbant a bomba, Berlusconi tűnt fel a tv csatornák képernyőjén és közölte, hogy a brazil maradni akar Milánóban, nem kíván elszerződni és mivel Gallianival úgy döntöttek a játékos dönthet sorsa felől, így a Milan kijelenti a játékos nem eladó, ezennel elállnak az üzlettől!

Azt hiszem, hogy a háttérben pontosan mi, hogy zajlott, már sosem tudjuk meg. A City is beismerte, hogy az üzlet nem fog létrejönni, ők azonban azt állítják ők léptek vissza az utolsó utáni pillanatban a transzfertől, de ez a lényegen nem változtat, miszerint Ricardo Kaká marad a Milanban és ezzel a Serie A megtartja legnagyobb csillagát.

Az meg, hogy előre ez lett volna-e az egész cirkusz forgatókönyve reklámot csinálva ezzel a brazilnak, a pénznél az embert fontosabbnak tartó, s ebből valószínüleg nem kis politikai hasznot húzó Berlusconinak, valamint a nemzetközi hírnévre ezen telenovellával igencsak szert tevő, s így újdonsült gazdagságát, hatalmát Európának megmutató Citynek, nos ezt mindenki döntse el magában...

 

Néhány perccel éjfél után a brazil is kamerák elé állt és a következőt üzente a szurkolóknak; Én soha nem akartam több pénzt vagy bármi mást, hiszen remekül érzem magam egy olyan helyen, mint Milánó, ahol az emberek tisztelnek és szeretnek engem, boldog vagyok, hogy ide tartozhatok. A családom végig támogatott és mellettem állt e nehéz időszakban, mindezek ellenére kétségem sem volt azt illetően, hogy miként fogok dönteni ma este. A szívemmel hoztam ezt a döntést, nem érdekelt ezen ajánlat gazdasági oldala, hiszen Milánóban csodálatos emberekkel vagyok körülvéve, érzem a szurkolók hihetetlen szeretetét és megerősíthetem, hogy soha nem kértem bármiféle fizetésemelést és nem is fogok azért, hogy a klubnál maradjak. Nagyon csalódott és dühös lettem volna, ha a klub végül elfogadta volna a City ajánlatát, nem akartam elhagyni a csapatot. Ma este kicsit később néhány barátommal megünneplem, hogy vége ennek az egész ügynek és ezúton köszönöm minden szurkolónak a napokban küldött üzeneteket, melyben támogattak és igyekeztek maradásra bírni, köszönöm mindnyájuknak. De most már csak egy dolog érdekel, hogy minél jobb eredményeket érjek el csapatommal.

És még egy video, a Ricardo háza előtt összegyűlt tömegről; "Stare sempre con Noi!"

 

Címkék: milan kaká calciomercato 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr82890083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.20. 00:42:53

El se hiszem, imádom ezt a srácot!
Meg van az új Maldini, a City meg próbálkozhat tovább a saját súlycsoportjában

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.20. 13:57:38

Rég volt már, hogy ennyire bevonódjak egy foci körüli ügybe. Szóval, nem meccsbe. Kakáról eddig csak sejtettem, hogy jó gyerek, most már biztos!!:)))
A Cityvel pedig semmi bajom. Sőt! Örülnék, ha leköröznék a MU-t, Chelseat, meg mindenkit, ugyanazokkal az eszközökkel, amelyekkel ők dolgoznak.
Grazie Kaká!!:)))))))))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 17:11:58

Engem csak a Berlusconi-féle öntömjénezés undorít az ügyben, Kakának viszont maximális tisztelet!

Calogero 2009.01.20. 20:40:46

Hát ja, nekem legalábbis gyanús, hogy Berlusconi végig erre hegyezte ki a dolgot, de a lényeg, hogy happy end a vége! Rég szorítottam Milan játékos maradásáért ennyire, de a Serie A-nak túl nagy pofon lett volna, ha egyik leggazdagabb klubjának legjobb játékosát kilóra megveszik az angolok

Cucchiaio 2009.01.21. 00:37:01

Már csak arra leszek kiváncsi, hogy Kaká jövőjére ez milyen hatással lesz ezután. ergo vérszemet kap-e a Real, hogy nyáron megpróbálja, hiszen a Citynek már majdnem sikerült, vagy innentől mindenki feladja, mert Ricardo úgysem igazol el sehova..
Gondolom Kakával azért Gattuso is elbeszélgetett mielőtt meghozta a döntést :-)

Calogero 2009.01.21. 15:17:50

"Sian venuti di qua per vedere segnare Kaká"- a kedvencem :-)

Unimuck 2009.01.21. 16:49:04

Kaká megmutatta, hogy vannak még olyan játékosok, akik nem zsoldosok, nem csak apénz és a pénz számít, hanem a klubhűség, a klubszeretet, a szurkolók imádata... Brávó Kaká, Bravó!