Coppa Italia: Inter-Roma, Udinese-Sampdoria

 Negyeddöntőjéhez érkeztek az olasz kupa kűzdelmei és, hogy az idei szezon formabontó lesz, azt már most biztosan tudhatjuk, hiszen ezúttal már a negyeddöntőben összekerült a korábbi négy év döntőse. A másik mai találkozón valószínüleg az a csapat jut tovább, aki ezúttal képes lesz túllépni saját árnyékán, hiszen döbbenetesen rossz formában játszanak már hetek óta Quagliarelláék, a Samp pedig év eleje óta produkál olyan teljesítményt, amit talán még a Genoa szurkolók sem reméltek, amikor Cassanóék ellen fohászkodtak, hosszú, átsírt, vesztes derbyket követő éjszakákon.

Kezdjük is rögtön az udinei mérkőzéssel, ahol a vendégek eddigi gondjait sikerült megtöbbszörözni egyetlen hírrel, miszerint Cassano nyaksérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a sorsdöntő összecsapást, ráadásul biztosan nem utazik még az eltiltott Dessena, illetve kérdéses Belluci játéka is, egyszóval elmondhatjuk nincsen irigylésre méltó helyzetben Mazzari, a blucerchiatik edzője.

Másik oldalon ellenben Marino, a hazaiak trénere felettébb optimista, mint nyilatkozta, az utóbbi hetek rosszabb teljesítménye ellenére érzékel jelentős kondícióbeli javulást és bízik a tapasztaltabb játékosaiban, hogy a fiatalokra hatást tudnak gyakorolni és végre kimásznak ebből a gödörből. Ehhez nyújt remek lehetőséget a Coppa Italia, amit Udinében igyekeznek borzasztó komolyan venni a csapat háza táján és a fekete-fehérek várhatóan legjobb összeállításukban futnak majd ki a pályára, a pihenőre szoruló Zapata kivételével.

Udinese - Sampdoria 18.00 (Sportklub)

Az nap másik találkozója pedig igazai rangadót hoz. A hazaiak, ha csak a rendes játékidőt vesszük figyelembe, idén még nem nyertek mérkőzést és ez kezd különösen kínos lenni Mourinhoéknak, pláne a vasárnapi méretes zakót követően. Így aztán nincs mese a portugál természetesen legerősebb csapatát küldi harcba a továbbjutásért, a keretet kiegészítve ezúttal a Mancini, Quaresma, Balotelli hármassal, akiknek a portugál szavaival élve "kemény és türelmes edzésmunkájuk meghozta gyümölcsét", s így ismét az olasz bajnok felnőttcsapatának 100%-os tagjainak érezhetik magukat. Ezúttal minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap majd helyet Zlatan Ibrahimovic is, aki a hétvégi Sampdoria elleni bajnokit mindenképpen kihagyja majd eltiltás miatt, így nincs mire pihentetni a svéd csatárt.

Érdekesség lehet még, hogy hétközben Mourinho kifakadt, hogy nem érti az olasz szurkolókat miért nem érdekli igazán őket a Coppa Italia, sokszor játszanak a csapatok szinte üres lelátók előtt, holott olyan nagyszerű összecsapások kísérik e sorozatot, mint például a ma esti Roma elleni derby. Hozzátette azt is, hogy Angliában a Chelseavel minden hazai sorozatot megnyert anno és az Interrel sincsenek más tervei, mindenképpen Milánóba akarja vinni év végén az olasz kupát.

A Farkasoknál a hét elején, talán az Intert összezavarandó felreppent Totti esetleges szereplésének híre, de a mai nap végülis Spalletti kijelentette, hogy immáron hivatalos, hogy e mérkőzést még a Capitano nélkül rendezik meg a Meazzában.  A tar mester nyilatkozott még a továbbjutási esélyekről is természetesen, hírül adva azon véleményét miszerint csapata a milánóiakkal azonos játékerőt képvisel, s ezen alapokból kiindulva természetesen győzelemért utaznak a nerazzurrik otthonába. Luciano szerint mindkét csapatban nagyszerű játékosok kergetik a labdát, ami garancia egy fantasztikus esti mérkőzésre, reméljük nem téved nagyot a giallorossik trénere.

A fővárosiakkal kapcsolatos hír még, hogy állítólag hét közben sikerült egyezségre jutni a bergamóiakkal Floccari ügyében és a 27 éves támadó 8 millió euró fejében a következő szezontól Rómában folytatja pályafutását, a Sensiék átigazolási ügyeit ismerőknek azonban nem túl nagy meglepetésére a játékos nyilatkozatában mindent tagadott, de a calciomercato nyári megnyitásáig talán vlóban pont kerülhet e transzfer végére.

Inter - Roma 20.45 (Sportklub)

* a Coppa Italia kűzdelmeiről tudni érdemes, hogy az elődöntő kivételével minden kör egyfordulós, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek, a döntőt pedig idén is résztvevőktől függetlenül biztosan a róma Stadio Olimpicoban rendezik majd meg.

* az Udinese-Samp, illetve az Inter-Roma találkozó győzetesei egymás ellen kűzdenek majd a döntőbe jutásért, ahol a holnapi negyeddöntők két győztesének összecsapásából kerül majd ki ellenfelük

Emlékeztetőül a 2007/08-as döntő Mexes, Perrotta és Pelé gyönyörű találataival;

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr90893456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.21. 16:51:34

Szerintem Udinese-Roma elődöntő lesz! Másik ágon is pokoli nehéz meccsnek ígérkezik a Juventus nápolyi vendégjátéka, de remélem odateszik magukat a fiúk! Forza Juve!

Calogero 2009.01.21. 16:57:38

Részemről megbeszéltük az elődöntőket, a nápolyiakat meg nem irigylem, holnap Juve, vasárnap Roma szép sorozat

Unimuck 2009.01.21. 17:02:02

Ha így nézzük a Juve sincs túl jó sorozatba, főleg úgy, h mind a 3 kapusa lázas, influenzás, így lehet az utánpótlás csapat 18éves kapusa fog védeni a hétvégi Fiorentina elleni meccsen...

Calogero 2009.01.21. 17:06:09

Hát igen az a fránya gázhiány begyűrűzött Torinóba is. Elképzelem, ahogy fűtetlen szobájukban vacognak Buffonék, fenekükből kiálló lázmérővel és imádkoznak, hogy Putyin nyissa meg végre a csapokat :-)

Unimuck 2009.01.22. 14:49:08

Faszán bejött a tippem az elődöntőre... :P Udinese - Roma helyett Inter - Samp.