Udinese - Juventus, egy juventino szemszögéből

 Van szerencsém ezennel elétek prezentálni Unimuck első (de biztosan nem utolsó) bejegyzését, amiben, mivel csapata érintett e témában, kicsit részletesebben foglalkozik a ma este egyik legizgalmasabbnak tűnő találkozójával, a Juventus udinei vendégjátékával. Köszönet neki a posztért, a zebrák híveinek meg jó szórakozást hozzá.

Mai nap a 21. fordulóval folytatódnak Itáliában a Serie A küzdelmei. Udine-ben 20:30-tól kezdetét veszi a Stadio Friuli-ban az „Öreg Hölgy” soron következő meccse, az Udinese csapata ellen.

A két fekete-fehér csíkos mezű csapat formáját tekintve igencsak ellentétes képet kapunk. Míg a hazai gárda utóbbi 11 meccsén mindössze 3 pontot tudott „összekaparni”, addig a Juventus pazar formájának köszönhetően sorra gyűjti a pontokat, komolyan véve a Scudetto megnyerése köré szőtt álmait.

 

Nézzük röviden, hogy szerepelt a két csapat az előző fordulóban:

 

Palermo - Udinese

Az Udinese csapata Dél-Olaszországba látogatott, pontosabban Palermoba, ahol hiába szereztek vezetést már a mérkőzés elején Pepe révén, Simplicio (2) és Cavani góljaival az 55. percben már a hazaiak vezettek két góllal. Di Natale szépítő találata után még szűk fél óra volt hátra a meccsből, de ezen a fordulatos találkozón sem tudott pontot/pontokat szerezni az Udinese, maradt a 3-2.

 

Juventus – Fiorentina

A forduló egyik rangadóját Torino-ban játszották, ahol a két ősi rivális, a Juventus és a Fiorentina feszült egymásnak. A találkozót sok gólhelyzet, jó iram és kétes bírói döntések jellemezték. Az első félidőben egy csodálatos Del Piero passz után Marchisio megszerezte a „Zebráknak” a vezetést. Ezután is tovább veszélyeztetett a hazai csapat, meg is duplázhatták volna előnyüket, mégis egy Fiorentina támadás borzolta a kedélyeket. Egy távoli firenzei lövés Buffonról kipattanva Gilardino elé került, aki kapuba lőtte a labdát, de a partjelző beintette a lest, tévesen. A második félidő hullámzó játékot hozott, hol a Juve kapcsolt rá, hol a lilák veszélyeztettek, de Frey és a visszatérő Buffon is bizonyította klasszis tudását. A mérkőzés így maradt 1-0, a firenzeiek teljes joggal bosszúsak lehetnek a bíróra, hiszen egy szabályos góltól fosztotta meg őket, ellenben a torinoiak többször veszélyeztették Frey kapuját, többet tett a sikerért, így igazságosnak mondható az egy gólos hazai győzelem.

 

 

 

Egy kis statisztika:

 

Az Udinese csapata az idei szezonban

 

Helyezés

Győzelmek

Döntetlenek

Vereségek

Gólarány

Pontok

UDINESE

14.

6

5

9

28-32

23

 

- A hazaiak igen jól termelik a gólokat, igaz a Di Natale, Quagliarella, Pepe, Sanchez, Floro Flores nevek hallatán az ember már nem is lepődik meg ezen. A lőtt gólok számát tekintve az Udinese a bajnokság 8. legjobb támadó alakzatával bír, nem is itt kell keresni a gyengébb teljesítmény okait.

A kapott gólokat elnézve viszont nem túl kecsegtető a látvány. A 32 gólnál többet az idei szezonba eddig csak a 16. helyen álló Bologna (33), a 18. kieső helyen álló Torino (36) és az utolsó pozíciót elfoglaló Reggina (38) kapott. Ez eléggé kínos a fekete - fehéreknek és ez alapján, minden bizonnyal a védelmi szekció gyengeségének köszönhető Udine-ben az idei bukdácsolás. Ezzel, a bizony jónak mondható kerettel, vajon van még lejjebb?

 

 

A Juventus az idei szezonban

 

Helyezés

Győzelmek

Döntetlenek

Vereségek

Gólarány

Pontok

JUVENTUS

2.

13

4

3

33-14

43

- A Bianconerik jó szereplése a statisztikában is megmutatkozik, hiszen ők birtokolják a „legkevesebb gólt kapott csapat címét”. A rúgott gólok tekintetében is igen jól állnak, mivel a két milanói gárda mögött a harmadik helyet foglalhatják el. Az AC Milan 35, míg az Internazionale csapata 34 gólt termelt 20 forduló alatt. Ranieri legényei magabiztosan várhatják a találkozót.

 

 

 

Az esti meccsről egy Juventus drukker szemével:

 

A ma esti mérkőzés is ugyanolyan fontos találkozó a Juventus számára, mint az összes többi, hiszen ahhoz, hogy tudják tartani a lépést az Inter-rel, mindenképp be kell húzni a három pontot. Egy biztos, nem számíthatunk könnyű találkozóra! Az Udinese sebezhető védelme ide, az Udinese gyenge szereplése oda, borítékolható, hogy a hazaiak mindent meg fognak tenni a 3 pont megszerzése érdekében. Egy Juventus kaliberű csapat ellen mindenki kiugróan akar teljesíteni, ez most sem lesz másképp és a 40 ezer hazai fanatikus biztosan egy plusz motivációt nyújt majd Quagliarella-éknak. Pokoli hangulat lesz.

Remélhetjük, hogy folytatni tudják a fiúk azt a teljesítményt, azt pörgős játékot, amit a Fiorentina ellen is mutattak, de a helyzetkihasználáson mindenképpen javítaniuk kell, hiszen a hétvégén is majdnem megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. Külön öröm a Juventinok számára, hogy a mérkőzésre nevezett játékosok között David „Trezegól” neve is szerepel, így majd fél év kényszerpihenő után, Ranieri mester biztosan ad majd neki pár perc játéklehetőséget. Nem mellesleg, este újra pályára léphet, az eddig kisebb sérüléssel bajlódó Chiellini, valamint Molinaro és Sissoko is, akik letöltötték egy meccsek eltiltásukat.

Viszont lássuk a sérültek listáját, akik minden bizonnyal nem játszanak a mai fordulóban, név szerint: Manninger, Salihamidžić, Camoranesi, Tiago, Zebina, Knezević, Del Piero és Zanetti. Utóbbi két játékosnak nincs komolyabb sérülése, inkább óvatosságból, pihentetés céljából nem lépnek majd pályára, Ranieri nem akar kockáztatni, nehogy hosszabb pihenőre kényszerüljenek.

 

 

 

Nézzük az Udinese elleni teljes keretet:

kapusok:  Buffon,  Chimenti,  Pinsoglio

védelem:  Chiellini,  Mellberg,  Grygera,  Molinaro,  De Ceglie,  Legrottaglie,  Ariaudo

középpálya:  Nedved,  Poulsen,  Marchisio,  Giovinco,  Sissoko,  Ekdal, Marchionni

csatárok:  Amauri,  Iaquinta,  Trezeguet

 

Általam összeállított kezdő 11:

 

           Buffon

 

Grygera,  Legrottaglie,  Chiellini,  De Ceglie

 

Marchionni,  Marchisio,  Sissoko,  Giovinco

 

   Amauri, Iaquinta

 

 

Tipp: 1-2

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr95908342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.28. 22:40:11

Hihetetlenül gyenge játékot produkált ma a Juventus, félelmetes volt... 2-1 a vége