Serie A 23. forduló: Lecce - Inter 0-3, Milan - Reggina 1-1

 Szombati napon folytatódnak a Campionato küzdelmei, méghozzá egyből két bajnokesélyes klub is pályára lép, a tabellát vezető Inter Leccébe látogat, míg a második helyen álló Milan hazai pályán fogadja a Reggina csapatát.

Lecce - Inter: 18.00 (Sport2)

A hazaiak szinte megtáltosodtak új év óta. Remek formában vannak Castillóék olyan skalpokat begyűjtve, mint például a Fiorentina vagy a éppen a Siena csapatáé és szép lassan elérték a déliek, hogy nevüket már nem a kiesőzónában kell keresni.

Ezzel szemben a vendégek önmagukhoz képest közel sincsenek a toppon, idén már több meglepő eredményt produkáltak a nerazzurrók, beleértve a múlt heti, Torino elleni kínos döntetlent is hazai pályán. Talán éppen ezen változtatandó, történt némi mozgás is az utóbbi napokban a milánóiak keretében, egyrészről gyorsan megszabadult a klub a talán a világ legrosszabb igazolásának számító Quaresmától és az abszolút mellőzött Dacourttól, másrészről úgy tűnik a portugál rehabilitálta Balotellit, hiszen a rebellis ifjú játékos ezúttal már helyet kapott a felnőttcsapat keretében, ki tudja, talán ő lesz a meglepetésember a jövő heti Milan elleni rangadón.

Hiányzók, visszatérők:

Hazai részről Munari és Vives sérülés, míg Giacomazzi eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a találkozót.

Míg a vendégeknél az eltiltásából hátralévő utolsó meccsét töltő Adrianón kívül nincs további hiányzó.

Várható kezdőcsapatok:

Lecce: Benussi - Polenghi, Stendardo, Fabiano, Esposito - Ardito, Edinho, Ariatti - Papa Waigo, Castillo, Tiribocchi

Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stankovic - Ibrahimovic, Cruz

Milan - Reggina: 20.30 (Sport2)

A vendégeknél ideálisabb ellenfelet talán nem is választhatott volna a Milan a városi derbyre való hangolásként, Corradiék a bajnokság negatív értelemben vett meglepetéscsapata (a Torinóval holtversenyben) és bár az előző fordulóban sikerrel összehoztak egy döntetlent a Rómával, ez inkább volt -a mostmár minden kétség nélkül mondom, a Lazio által a Rómába, annak tönkretételéért küldött- Loria érdeme, semmint a hazaiak megalkuvást nem tűrő, az egyenlítés reményéért a pályát is felborító játékáé.

Ezzel szemben a hazaiak, Beckham érkeztével úgy tűnik új fejezetet nyitottak és, ha nincs az a fránya Genoa elleni pontvesztés (mert a Roma elleni azért még csak-csak belefér), akkor egész nyugodtan aggathatnánk formájukra a legmagasztosabb jelzőket. Mindenesetre tartaniuk is kell jó teljesítményüket, hiszen egy behúzott Reggina elleni győzelemmel és egy esetleges újabb Inter botlással, egészen mást színt adhatnának a jövő heti milánói rangadónak, akár meg is előzhetnék ez esetben a városi riválist.

A héten Ancelottiéknál a fő téma persze Beckham hosszú távon történő megtartásának gondolata volt, pillanatnyilag úgy tűnik, a Los Angeles hajlandó engedni és mivel a Milan és a játékos is úgy néz ki meg tud egyezni az angol járandósága kapcsán, így, ha még hosszú szappanopera elé is nézünk várhatóan, én megkockáztatom közel 90%, hogy a rossonerók újdonsült sztárja Olaszországban marad Március 9.-ét követően is.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál Nesta, Kaladze, Boriello és Gattuso sérülés, valamint Pirlo eltiltás miatt hiányzik majd, míg Flamini és Maldini is letöltötte eltiltását, így újra bevethető lesz majd.

Míg a reggióiaknál Vigiani, Cascione, Brienza és Giosa nem léphet majd pályára, mindannyian sérülés miatt.

Várható kezdőcsapatok:

Milan: Abbiati - Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski - Beckham, Flamini, Ambrosini - Kaka, Seedorf; Pato

Reggina: Campagnol - Lanzaro, Valdez, Santos - Krajcik, Barilla, Cozza, Carmona, Costa - Di Gennaro, Corradi

Videók:kedvcsinálónak az őszi mérkőzések összefoglalói

Lecce - Inter 0-3:

Egészen könnyed győzelemmel, Ibrahimovic, Figo és Stankovic góljaival az Inter begyűjtötte a három pontot a Lecce vendégeként. A vendégek győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, így Mourinhóék 9 pontra növelték előnyüket, az éppen e percekben pályára lépő Milan előtt.

Lecce: Benussi - Polenghi, Stendardo, Fabiano, Esposito - Ariatti, Caserta, Edinho (Papadopoulos) - Papa Waigo (Zanchetta), Castillo, Tiribocchi (Cacia).

Inter: Cesar - Maicon, Burdisso, Materazzi, Santon - Zanetti, Cambiasso, Muntari (Muntari) - Figo (Chivu), Stankovic, Ibrahimovic (Balotelli).

Gólszerzők: Ibrahimovic 12., Figo 73., Stankovic 83.

 

Milan - Reggina 1-1:

Hatalmas meglepetésre nem tudta a Milan hazai pályán legyőzni a Reggina csapatát. 90 percen át erőlködtek Maldiniék, ki is alakítottak jópár helyzetet, de játékukból a mai este hiányzott az átütőerő. Jobbára a beívelésektől várták a gólokat a milánóiak, ezeket azonban a reggióiak védelme remekül hárította, akiknek egyetlen épkézláb támadása elégnek bizonyult ahhoz, hogy végül pontot raboljanak a Stadio San Siróban. A találkozó végén már Inzaghit és az ezen a mérkőzésen pihentetni kívánt Seedorfot is bevetette Ancelotti, de ez is kevésnek bizonyult, a Milan ismét hagyta megszökni magától az Intert, a két csapat közti különbség így a jövő heti derby előtt 8 pont.

Milan: Abbiati - Zambrotta, Maldini, Bonera, Jankulovski - Beckham, Flamini, Ambrosini (Seedorf) - Ronaldinho (Inzaghi), Kaká (Antonini) - Pato

Reggina: Campagnolo - Lanzaro, Valdez, Santos, Krajcik - Carmona, Cozza (Cirillo), Barilla, Costa - Di Gennaro (Sestu), Corradi

Gólszerzők: Kaká 67.-tizenegyesből, illetve Di Gennaro 33.

 Végül pedig a két összefoglaló, előbb a Milan döntetlenje;

 

Majd az Inter könnyed győzelme:



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr25927132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.02.07. 00:53:23

Hajrá Lecce! Hajrá Reggina! :o)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.07. 17:49:30

Most mit mondjak? Mit csináljak? Szurkolnék én Leccének, Regginának, dehát nem szeretném, ha a Chievo kiesne. :((
Aztán persze úgy is hozzá lehet állni, hogy így legalább valamilyen szempontból örülhetek is. Ha veszít a Lecce azért, ha nyer azért.
Szóval nehéz órák előtt állok!

Calogero 2009.02.07. 18:59:38

Akkor szurkolj a döntetlenért, ilyen pillanatból úgy sincs sok az ember életében :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.07. 19:57:26

0-3. Ez legalább jó a Chievónak! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.07. 22:46:43

Szép volt kalábriai legények!:))

Calogero 2009.02.08. 04:34:55

Minden héten akad valami durva eredmény mostanában, ez az x sem olyan rossz a Chievónak, pláne, hogy ők is, hogy megtáltosodta az utóbbi hetekben

Unimuck 2009.02.08. 11:53:26

Fájó szívvel, de kimondom...Ha a jövő heti milanoi rangadót nyeri az Inter, már 90, hogy bajnok. Bár tavaly is ez volt aztán uccsó fordulóra maradt a döntés. Mondjuk akkor meg lehet leadtak pár meccset, ugye, ami miatt még folyik a nyomozás.