Serie A 23. forduló, vasárnap délutáni mérkőzések + eredmények + videók

 Vasárnap délután tovább folytatódik a bajnokság 23.fordulója, méghozzá olyan izgalmasnak tűnő találkozókkal, mint például a Genoa római, vagy a Lazio firenzei vendégjátéka, nem is beszélve a Catania - Juventus összecsapásról.

Roma - Genoa: 15.00

Két nagyszerű formában lévő klub találkozik ma Rómában, hogy lerendezzék egymás közt a BL indulást jelentő 4.hely kérdését és bár mindkét oldalról igyekeznek bagatellizálni a találkozó súlyát, mindannyian tudjuk, hogy lehetetlen sima mérkőzéssé silányítani ezen összecsapást. Ősszel a Griffónék simán nyertek hazai pályán és idei játékukat nézve idegenben sem esélytelenek, más kérdés, hogyha a Roma valóban a BL-ben szeretne jövőre is szerepelni és ehhez inkább a bajnokság 4.helyét célozza meg, mint Európa végigverését, akkor a mai találkozót kötelessége hozni, különben a vendégek 6 pontra is meglóghatnak akár a Farkasok elől, ami Militóék formáját nézve igen sokáig elég lehet.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál egy jó hónapra kidőlt Riise, míg Montella továbbra is sérüléssel bajlódik, Panuccit pedig ismét nem nevezte a keretbe Spaletti. Jó hír viszont a könnyeben sérült játékosok visszatérése, illetve könnyen lehet, hogy lesz alkalma a két új igazolásnak Mottának és Diamoutenének is a bemutatkozásra.

A vendégeknél Paro, Scarpi és Motta sérülés miatt biztosan nem bevethető, de kétséges Diego Milito játéka is, aki az utolsó edzést influenza miatt kénytelen volt kihagyni.

Tervezett kezdőcsapatok:

Roma: Doni - Cicinho, Juan, Mexes, Tonetto - Brighi, De Rossi, Aquilani - Pizarro - Vucinic, Totti

Genoa: Rubinho - Biava, Ferrari, Bocchetti - Mesto, Milanetto, Juric, Criscito - Jankovic, Milito, Sculli

Fiorentina - Lazio: 15.00

A hazaiak a legutóbbi fordulóban már végre győzni tudtak, köszönhetően Mutu visszatérésének és mivel a román játékos most is a pályán lesz, ismét a korábban remeklő Fiorentina  attraktív játékára számíthatunk. A vendégeknél, ha jól sejtem Lotito elnök szavai ellenére igencsak inog a kispad Delio Rossi alatt és, ha tovább folytatódik az egyébként sokkal többre képes Lazio mélyrepülése, alighanem a fővárosiakedzője nem él már meg túl sok szezont csapata kispadján.

Hiányzók, visszatérők:

A Fiorentinánál Jovetic és Santana sérülés, míg Storai eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a rangadót.

A fővárosiaknál Siviglia és Radu egész biztosan hiányzik majd a pályáról eltiltás miatt, míg Rocchi, Diakite és Lichtsteiner játéka kérdéses.

Várható kezdőcsapatok:

Fiorentina: Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Vargas - Kuzmanovic, Melo, Gobbi - Montolivo - Gilardino, Mutu

Lazio: Muslera - De Sivestri, Cribari, Rozenhal, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Matuzalem - Foggia - Zarate, Pandev

Udinese -Bologna: 15.00

Az Udinese úgy tűnik lassan újra magára talál, a vendégek pedig pont, hogy kezdik elveszíteni Mihajlovic érkeztével szerzett lendületüket. Elviekben tehát folytatódhat a hazaiak visszazárkózása a táblázat felső részének irányába, hacsak nem rázza meg magát ismét Marco Di Vaio, aki oly sokszor hozott már váratlan pontot, pontokat a piros-kékek számára.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál Ferronetti és az utóbbi két találkozón, két csodálatos gólt szerző Quaglirella lesznek a hiányzók, míg D'Agostino játéka kérdéses.

A vendégeknél pedig kénytelen lesz a találkozót a lelátóról nézni Paonessa, Volpi, Terzi, Zenoni és Marazzina.

Torino - Chievo: 15.00

Minden hét tartogat egy jó kis kiesési rangadót, ezúttal sincs ez másként. A hazaiak múlt fordulóban saját szezonjuk bravúrját hozták az Inter elleni idegenbeli döntetlennel, míg a Chievo az utóbbi hetekben úgy összeszedte magát, hogy lassan már sértőnek érezhetik, hogy egyáltalán nevük említve van a kiesés kapcsán. A találkozó tehát inkább a hazaiak számára élet-halál kérdés, akik, ha az ilyen találkozókat sem tudják hozni, joggal búcsúznak majd év végén a Serie A küzdelmeitől.

Hiányzók, visszatérők:

Abbruscato, Gasbarroni, Rivalta és Pisano sérültek hazai részről.

Míg a vendégeknél Bogdani lesz az egyedüli hiányzó.

Várható kezdőcsapatok:

Torino: Sereni - Colombo, Di Loreto, Dellafiore, Ogbonna  Abate, Dzemaili, Zanetti, Diana - Rosina - Bianchi

Chievo: Sorrentino - Frey, Morero, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini, Bentivoglio - Makinwa, Pellissier

Cagliari - Atalanta: 15.00

Igazi rangadó ez, két idén remekül teljesítő kiscsapattal a főszerepben. Borzasztó jót tesznek a bajnokságnak az e két klubhoz hasonló egyesületek bravúrjai, hiszen elhitetik a mezőny többi kisebb csapatával is, hogy nem kell feltartott kézzel pályára lépni akár egy Inter, vagy Juventus otthonában sem. Sajnos, most egyikük, vagy mindkettőjük néhány pontot el fog hullajtani ezen az izgalmasnak ígérkező összecsapáson, viszont a győztes véglegesen megszilárdíthatja helyét a felsőházban.

Hiányzók, visszatérők:

Egészen jól állnak e kérdésben a csapatok, hiszen míg Allegrinek abszolút senkit nem kell nélkülöznie, addig Del Neri is csak Vierire és De Ascentisre nem számíthat.

Várható kezdőcsapatok:

Cagliari: Marchetti - Agostini, Bianco, Lopez, Pisano - Biondini, Conti, Fini - Cossu - Acquafresca, Jeda

Atalanta: Consigli - Bellini, Capelli, Garics, Manfredini - Cigarini, Ferreira Pinto, Guarante, Valdes - Doni - Floccari

Sampdoria - Siena: 15.00

Nagyon ritkán fordul elő egy gólnál több az utóbbi időben a Siena fellépésein, ez pedig nem vetít túl sok jót előre a találkozó kapcsán. Ez az egy találat azonban éppen elég lehet a Sampnak, hogy tovább folytassa szurkolói kiengesztelését az eddigi pocsék szezonja miatt, hiszen a bajnokság egyik meglepetéscsapatának tippelt Blucherchiatik, kis híján a bajnokság legnagyobb csalódásai eddigi produkciójukat mérlegre téve. Pazzini érkezése azonban úgy tűnik jót tett a genovaiak játékának, Cassano így elől végre társra talált, izgatottan várjuk hát mit produkál ma délután a bármelyik csapat által irigyelhetett csatárpáros.

Hiányzók, visszatérők:

Hazai oldalon kétséges Accardi, Fornaroli, Krsticic, Palombo és Delvecchio játéka, míg a vendégeknél Rossettini és Manitta bajlódik sérüléssel.

Várható kezdőcsapatok:

Sampdoria: Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Lucchini - Ziegler, Sammarco, Franceschini, Dessena, Pieri - Pazzini, Cassano

Siena: Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Frick

A Catania - Juventus találkozóról bővebben itt olvashattok, Unimuck foglakozott részletesen e találkozóval.

Aki szeretné a neten nyomonkövetni a találkozókat, annak e két linket ajánlom: www.rojadirecta.com , illetve myp2pforum.eu

Kedvcsinálóként pedi íme az őszi oadvágók összefoglalói:

 

 

23. forduló eredmények:

A Roma gyönyörűbbnél gyönyörűbb gólokat lőve, már-már fénykorát idéző játékkal simán verte a 4.helyért folytatott csatában a Genoa csapatát. A hazaiaknál bemutatkozott a Cicinho sérülése okán pályára lépő friis igazolás Motta is, aki remek teljesítményt nyújtott, mondhatni egyből felnőtt az e találkozón egészen kiemelkedőt produkáló De Rossi, Brighi, Vucinic, Totti négyeshez. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy előbb Taddeit, majd később Scullit is kiállította a játékvezet.

A Juve majd 70 percen keresztül emberhátrányban játszott az első gólt szerző Iaquinta kiállítása miatt, de szerencséjüknek köszönhetően és egy elmaradt, de jogosnak tűnő hazai tizenegyes elmaradása okán úgy tűnt kihúzzák döntetlennel Ranieriék, amikor az utolsó pillanatban, a néhány perccel korábban csereként beállt Poulsen egy hatalmas védői hiba után megszerezte a győztes gólt a Zebráknak.

A Fiorentina, Gilardino 89.percben szerzett góljával tudta hozni a Lazio elleni rangadót, igaz e győzelemhez nagyon kellett, hogy a 18.perctől emberelőnyben játszhassanak a Violák, De Silvestri kapta a piros lapot. Az emberhátrány ellenére is végig életveszélyesen játszottak a vendégek, némi szerencsével sikerült a 3 pontot Firenzében tartaniuk Mutuéknak. Szardíniában Cigarini találata ért 3 pontot az Atalantának, miután szintén egy kiállítást követően a második félidőben tíz emberrel próbálták legalább az egyik pontot otthon tartani a hazaiak, nem túl nagy sikerrel.

Nem bírt egymással a Sampdoria és a Siena, valamint a Torino és a Chievo sem, hiszen míg előbbi találkozón hiába produkáltak egy fantasztikus 10 percet Pazziniék 2 gólt is szerezve, ez is csak a 2-2-höz volt elég, míg Torinóban hiába tűnt úgy, hogy végre összejön a győzelem Rosináéknak, jött a meccszáró specialista Italiano és egalizálni tudott e 6 pontos kiesési rangadón.

Az Udinese pedig úgy tűnik végleg maga mögött hagyta gyötrelmes heteit, ezúttal a Bologna csapatán léptek túl sikerrel a fekete-fehérek, Sanchez találatával, igaz e gólra egészen a 92.percig kellett várnia a Stadio Friuli közönségének.

Roma - Genoa 3-0 (Cicinho 26., Vucinic 48., Baptista 93.)

Catania - Juventus 1-2 (Morimoto 51., ill. Iaquinta 11., Poulsen 92.)

Fiorentina - Lazio 1-0 (Gilardino 89.)

Sampdoria - Siena 2-2 (Bellucci 47., Pazzini 51., ill. Vergassola 21., Maccarone 66.)

Torino - Chievo 1-1 (Ventola 64., ill. Italiano 83.)

Cagliari - Atalanta 0-1 (Cigarini 66.)

Udinese - Bologna 1-0 (Sanchez 92.)

Videók a mérkőzésekről:

Roma - Genoa 1-0, Cicinho

2-0, Vucinic

3-0, Baptista 

Fiorentina - Lazio 1-0, Gilardino:

Sampdoria - Siena 2-2:

Catania - Juventus 1-2




A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr68930033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.02.08. 15:55:10

Félidei eredmények:

Roma - Genoa 1-0 (Cicinho 26.)
Catania - Juventus 0-1 (Iaquinta 11.)
Sampdoria - Siena 1-1 (Bellucci 47., illetve Vergassola 21.)

A többi mérkőzés 0-0-ra áll.

Calogero 2009.02.08. 16:06:48

Úúúúúúúristen! A Roma az év támadásából újabb gólt lőtt, 2-0

Unimuck 2009.02.08. 19:34:47

Azta milyen gólokat lőtt már a Roma!! :) Nagggyon durva :)

Calogero 2009.02.08. 19:50:45

Jaja főleg a 2.durva :-) Baptista meg csak szimplán kezd újra "Fenevad" lenni