Zola, Rijkaard, Hiddink, vagy esetleg Várhidi? Keressük a Chelsea új edzőjét

 Menesztették tegnap este a Chelsea nyáron érkezett portugál mesterét és amellett, hogy ezzel nyilván lezárul egy korszak a tar edző számára, valaki más már alig várja, hogy leülhessen a Stamford Bridge kispadjára. De ki lenne az ideális választás? Talán a korábban már éveket  Londonban eltöltő Zola? Vagy az Interrel több Scudettót nyerő Mancini? Esetleg a Barcelónából újra klassziscsapatot faragó Rijkaard?

1.Gianfranco Zola

A legideálisabb választás lehetne a kékek korábbi kedvence, a szurkolók által a klub legjobb 20.századbeli játékosának választott olasz klasszis. Anno II.Erzsébet is lovaggá ütötte a szardíniai játékost, ezúttal talán Abramovic tünteti majd ki, bizalmával.

Ami ellene szól, az kevés edzői tapasztalata, hiszen jelenleg is eddigi első munkaadójánál trénerkedik, igaz legalább nem kellene messzire költöznie, hiszen a jelölt, a West Ham United managere.

 

 2.Roberto Mancini

Több hónapja sürög-forog már a korábbi Inter edző a Chelsea körül és nyáron állítólag kis híján ő lett a londoniak trénere. Mindenképpen őt igazolnák a nerazzurrikkal aratott sikerei, hiszen több olasz kupát és Scudettót is begyűjtott Mancini a milánóiakkal.

Ami felhozható ellene, az nem túl meggyőző nemzetközi mérlege, illetve egyre-másra felszínre kerülő botrányai (a tréner drog ügye, az Inter bundagyanúja), ideális választás lenne hát, ha az angolok úgy döntenének idén inkább a bajnokságra fókuszálnak és esetleg ki tudja Abramovic sem vetne meg a nagy olajárzuhanás után egy kis jó calabriai drogbizniszt.

3.Guus Hiddink

Zola mellett a poszt másik nagy várományosa. Mellette szólnak az orosz válogatottal elért kitűnő eredményei, mely a Chelsea tulajdonosának szemében különösen jó pontnak számít.

Hiányossága talán, hogy abszolút nem rendelkezik angliai tapasztalatokkal, mely a szigetország futballjának egyedi stílusát tekintve komoly hátránynak számít.

4. Frank Rijkaard

Egyenlőre még nem dobták be nevét, mint igazán esélyes jelölt e posztra, pedig a hollandnak mind játékos, mind edzői múltja adná magát, hogy a Chelsea minden követ megmozgatva kispadjára próbálja csábítani a korábbi Barcelona edzőt. Ráadásul érkezése megnyithatná az utat néhány kitűnő katalán játékos angliai szerződése felé is, egyszóval kinevezése talán csak előnyöket hozna a kékek csapatának.

5.Várhidi Péter

A mi titkos favoritunk e posztra. Megérdemelné már a korábbi szövetségi kapitány, hogy egyszer végre komolyabban számoljanak vele egy nemzetközileg is jegyzett sztárklubnál. Mindenképpen mellette szól az olasz csapatokból való kiváló felkészültsége és ez a Juventus elleni BL nyolcaddöntő előtt kifejezetten jól jöhetne a szigetországiaknak.

Gondoljunk bele, ha a magyar válogatottal képes volt a világbajnok legyőzésére, milyen sikeres lehetne a Chelsea kispadján, megelőlegezem diadal, diadalt követne ott töltött évei alatt.

Fel lehetne hozni ellene az Olimpiai álogatott csúnya szerbiai kudarcát, de, mint tudjuk e csúnya vereség oka a döbbenetes balkáni kánikula volt, ami londoni karrierje alatt egészen biztosan nem zavarná a bajszos trénert.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr7934118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.