Inter - Milan, a mindent eldöntő szuperrangadó

 Már csak néhány perc választ minket el a Derby della Madonnina újabb felvonásától, s mint mindig, most is fantasztikus csatára számíthatunk. Garancia lehet a jó mérkőzésre Maicon, Adriano, Ibrahimovic, Beckham, Ronaldinho neve, de ami e derbyt ez alkalommal igazán különlegessé teszi, az Paolo Maldini személye, aki utolsó alkalommal lép pályára a milánóiak szuperrangadóján.

Mint korábbi posztjainkból már láthattátok (itt, itt és itt), Olaszország majd minden, e két klubbal kapcsolatba hozható prominens személye nyilatkozott már a derby kapcsán, de azért természetesen napvilágot látott néhány újabb meglátás is, az érdekesebbek közül szemezgetünk.

A Diavolók részéről Seedorfot szólaltatta meg a La Gazzetta Dello Sport - ami egyébként is elképesztő terjedelmet szentel a rangadónak, 7-8 oldalnyi e témához kötődő cikkel napi szinten-, s a holland kiemelte, számukra e találkozón nincsen más opció a győzelmen kívül, s mindezt nem csak a szezon hátralévő részének izgalmassá tétele miatt mondja, hanem a csapat ezzel szeretne adózni Maldini tiszteletének, aki egészen elképesztő statisztikát produkál, hiszen ez lesz élete 56. pályán töltött derbyje vasárnap este. Seedorf szerint minden adott a Milánnál a sikerhez, s biztos benne, hogy a csapat nem is fog hibázni, hozza majd a Scudetto megszerzéséhez létszükségletnek számító 3 pontot.

Vörös-fekete oldalról érdemes még kiemelni Zambrotta nyilatkozatát, aki szerint szintén nem kérdés, hogy ki kerül majd ki ezen összecsapásból győztesen, hiszen az Inter mindössze hihetetlen szerencséjének köszönheti, hogy a tabella élén áll, hiszen majd minden alkalommal, mikor a nerazzurrók komolyan bajba kerülnek, találnak egy olyan gólt, maguk javára eldöntve ezzel a mérkőzést, mely már a szerencsének is a felső fokát jelenti, hozzásegítve ezzel Ibrahimovicsékat meg nem érdemelt 3 pontok egész sorához.

"Hazai" oldalról ezúttal Gianluca Pagliuca, korábbi Inter hálóőr hallatta hangját, aki elmesélte, hogy a kék-feketéknél töltött évei alatt 10-szer játszott a városi rangadón, melyek közül 6 döntetlennel, illetve 4 Inter győzelemmel végződött, s bízik benne, hogy ez az arány jól szemlélteti a két csapat közti különbséget, miszerint volt csapata egészen biztosan hozza majd legalább az egyik pontot, kellő távolságra tartva majd ezzel magától ősi riválisát.

A találkozó külön érdekességének számít még, hogy a vörös-feketéknél két olyan játékos is a csapat tagja, aki szerepelt már a "legfőbb ellenség" színeiben is, méghozzá nem is akárkik, név szerint Andrea Pirlo és Clarence Seedorf is volt már néhány éve Milánó másik felének kedvencei között.

A pillanatnyi formát tekintve mindkét együttes produkált néhány érdekesebb eredményt az utóbbi hetekben, de alapvetően kijelenthető, hogy a botlások ellenére az együttesek, ha kiugróan jó formában nincsenek is, azért szurkolóiknak nincs oka jelentősebb panaszra. Utóbbi 5 mérkőzésükön a nerazzurrók 4 győzelem mellet mindössze egyszer végeztek döntetlenre (beleértve a Roma elleni Olasz Kupa találkozót is), míg Beckhamék 3 győzelem mellett kétszer remiztek.

A hiányzók tekintetében azonban jelentősen jobban áll az Inter, hisz míg Mourinho tulajdonképpen teljes keretéből válogathat, az eltiltás miatt távolmaradó Balotelli kivételével, addig a Ancelotti nem számíthat a régóta sérülésel bajlódó Boriello, Gattuso, Emerson hármasra, illetve ami talán ennél is nagyobb fejfájást okozhat a mesternek az Kaká hiánya, aki múlt hétvégén, a Reggina ellen szedett össze egy sérülést, illetve Nesta újabb kidőlése, aki terv szerint a ma esti találkozón tért volna vissza hosszabb kihagyás után, egy hétközi edzésen azonban újra megsérült, mely könnyen jelentheti a hátvéd pályafutásának korai befejeztét is.

Ricardo távolmaradásával lehetőséghez jut azonban valószinüleg Ronaldinho, aki ősszel a derby döntő találatát szerezte és bár az utóbbi hetekben kisebb formahanyatláson ment keresztül a korábbi aranylabdás, a hétközi brazil-olasz találkozón néha már régi önmagát idézte parádés cseleivel és remek kiugratásaival.

Várható kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar - Maicon, Materazzi, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stankovic - Ibrahimovic, Adriano

Milan: Abbiati - Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Seedorf, Ronaldinho - Pato



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr46944945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.02.15. 19:54:46

Na gyerünk'Dinho! Forza Milan!