Az Inter egy Rosettivel volt jobb

  Egy döntetlen ízű mérkőzésen, elsősorban Rossetti hatalmas hibájának köszönhetően (miszerint megadta Adriano kézzel szerzett találatát) az Inter nyerte a vasárnap esti szuperrangadót. Egyébként is veszélyesebben játszottak a kék-feketék, de az ítélet döntő befolyással bírt a találkozóra, hiszen néhány perccel később Stankovic is betalált (gyönyörű gólt szerezve), s a két gólos hátrány már túl soknak bizonyult a Milan számára, pláne úgy, hogy a játékvezető elfelejtett még két büntetőt befújni a vörös-feketéknek.

A találkozót végig nagy iram jellemezte, s leszámítva az olaszok új kamerahasználati technikája által okozott bosszús másodperceket, kifejezetten élvezetes mérkőzést láthattunk, rengeteg helyzettel. A derbyről összegezve elmondható, hogy a bírói hibák ellenére az Inter egyébként is közelebb állt a győzelemhez, hiszen szinte minden támadásuk góllal végződhetett volna, köszönhetően elsősorban Adriano és Ibrahimovic remek játékának, illetve a Milan védelem (élén Kaladzéval és Jankulovskival) döbbenetes hibáinak. A második félidőben azonban minden tartalékukat mozgosították Ancelottiék, mely majdnem elég volt, hogy visszahozzák a sírból a találkozót, azonban mai nap a szerencse is elpártolt a rossoneriktől, hiszen legnagyobb helyzeteik is kimaradtak.

A legjobb teljesítményt a vereség ellenére talán Ronaldinho nyújtotta, aki remek labdákkal mozgatta társait, s nem mellékesen Pato szépítő találata is nagyrészt az ő érdeme, míg mindenképpen meg kell említeni Mourinho szerepét is, aki remek taktikát kidolgozva, mindenképpen Ancelotti fölé nőtt e találkozón.

A Milan néhány nap múlva az UEFA kupában javíthat, hiszen Maldiniék Brémába utaznak a legjobb 16-ba kerülést kiharcolandó, míg az Inter másfél hét múlva a Manchester Unitedet fogadja, reméljük egyszer végre mostmár Európában is bizonyítják, mitől nem lehet évek óta nyomukba sem érni a Scudettóért folytatott versenyfutásban.

Inter - Milan 2-1 (2-0)

G.: Adriano 29., Stankovic 43., illetve Pato 70.

Inter: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Chivu, Santon - Zanetti, Cambiasso, Muntari (Maxwell 88’) - Stankovic (Burdisso 84’) - Adriano (Vieira 80’), Ibrahimovic

Milan: Abbiati - Zambrotta, Kaladze (Senderos 77’), Maldini, Jankulovski - Ambrosini, Pirlo, Beckham (Inzaghi 57’) - Seedorf, Ronaldinho - Pato



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr94945945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.