5 dolog, ami miatt "gratulálj" az angoloknak

 Lassan itt a Bajnokok Ligája újabb köre és mivel mindhárom érintett olasz klub angol csapattal találkozik, így mindenképpen ráfér egy-két jó tanács a srácokra. Az már egyszer, mint emlékszünk a vb-döntő kapcsán jól bevált, hogy egy jól irányzott mondatot követően az ellenfél elveszti a fejét, s addig nem nyugszik, míg ki nem állítják, erre alapozva pedig, emberelőnyben már csak leszünk annyira jók, hogy ne okozzon gondot a továbbjutások kiharcolása. Hiszen, ha ez egyszer egy francia ellen már működött, a kocsmai bunyókon szocializálódott angolok ellen igazán nem okozhat problémát.

Materazzi természetesen most is az érintettek között lehet, de, hogy ezúttal ne kelljen hónapokig találgatni, hogy mit mondott vajon Rooneynak, adjunk hát mi neki pár ötletet, miért érdemes az angoloknak "gratulálni", s ezzel kiváltani belőlük némi olyan brittekre cseppet sem jellemző agressziót.

1. a vízcsapért; langyos vizet szeretnél Angliában? Rossz szigeten jársz. Vagy jéghideg vagy forró, de arról ne is álmodj, hogy valahogy a kettő közötti hőfokot kinyersz, ugyanis az angolok hosszú évszázadok alatt még nem jöttek rá, hogy két vízcsap helyett egy is használható.

2. a konnektorért a fürdőszobában; borotválkozni vagy csak hajat szárítani szeretnél? Megteheted bárhol a lakásban, kivéve a fürdőszobában.  Az angolok egyszerűen nem hajlandók konnektort szerelni e helyiségbe, nyílván attól való félelmükben, hogy a zuhany vizével belelőnek az áram forrásába, ami egyáltalán nem tűnik túlzó feltételezésnek ahhoz viszonyítva, hogy a tube és a peron közti 7 centis részre átlag 4 másodpercenként hívják fel a figyelmed, külön e célra felvett, mikrofonba üvöltöző emberek.

3. a kiváló ételeikért; egy ország, ahol a nemzet ételének egy olyan gasztronómiai csúcs számít, amit itthon 5-öd osztályú strandi büféken kívül más nem is kínál, na ehhez mindenképpen megéri gratulálni. Nem is beszélve a mentolos bárányízű chipsről, a mentolos hamburgerről vagy a két vajas kenyér közé betömködött sültkrumplievés évszázados hagyományáról

4. az italfogyasztási kultúrájukért; meglepődnél, ha itthon tip-top üzletasszonyok ebéd mellé legurítanának egy-egy üveg bort, néhány dupla gintonicot, délután pedig már együtt sambucáznának a 2 literes kancsókban sört vedelő kollégáikkal? Ha igen, javaslom ne menj Angliába, pláne ne karácsony körül, amikoris a céges ivászatoknak köszönhetően a City minden egyes utcasarkán találhatsz legalább egy szétcsúszott, földönfekvő öltönyös topmanagert, a tubeon pedig mezitláb szaladgáló illuminált tinilányok hordái randalíroznak. Egyébként meg simán megér egy külön gratulációt a cider nevű büszkeségük is, amit Európa más részein egy magára valamit is adó hajléktalan is szemrebbenés nélkül köpne vissza fémdoboza mélyébe.

5. a gyönyörű angol nők miatt; felfoghatatlan számomra, hogy ez a sziget mitől élt túl ennyi viharos évszázadot, amikor lakói fennmaradásának nyilvánvalóan egyetlen módja a "legendásan szép" angol nőkkel való hancúrozás volt, de talán ebből következik azon egyetlen fantasztikus erényük, hogy olyan sörökkel lepték meg magukat, mely párját ritkítja az egész világon, s mely talán feledteti is előbb említett viccesebbnél viccesebb dolgaikat.. Cheers mate!

a végére pedig egy kötelező videó a londoni BKV-ról, mert azért néha a humoruk sem olyan rossza azért;



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr44948250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lamed 2009.02.17. 13:46:17

Ezek inkább csak megmosolyogni való dolgok, nem igazi problémák. Mindezekkel együtt is sokkal szívesebben laknék Angliában, mit itt. Sokkal élhetőbb ország számomra. Mondjuk igaz, hogy nagyrészt csak Londont láttam.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.02.17. 14:13:46

Nagyon mókás összeállítás, tökéletesen ül.

Calogero 2009.02.17. 14:17:16

Hát nekem sikerült egy hosszabb ideig náluk élnem, turistaként nagyon jó hely, de azért ott lakni nem az igazi.. Szar a kaja, rossz az idő, de azért a mentalitásuk nagyon is irigylésre méltó, lenne mit tanuljunk tényleg tőlük

Helmeczi Tomi 2009.02.17. 14:19:37

Én csak ahhoz szeretnék gratulálni hogy a faszomse tudja mi az a tube, szerencsére a city-t vágom, de a cikk így elég shity. Máskor nem a jófejségre kellene első körben törekedni, hanem a közérthetőségre, mert ez az alap... Na mindegy, szarok a tube-ra.

báró Csekonics 2009.02.17. 14:26:28

Azért ez nem 100%-ig igaz - bár én Londont és Birminghamet láttam csak.
A vízcsap tényleg igaz - bár újabban, modern irodákban azért már látni egykaros keverőcsapokat - többnyire tényleg az egyik kezed megég, a másik lefagy, ha alaposan akarsz kezet mosni.
A konnektor fel sem tűnt.
A 'beef' (steak) és 'angolosan' kifejezések megvannak? (Már persze, ha nem vagy vega, ez esetben bocs.
Italozás tényleg igaz - félelmetes, hogy szolíd 50 kilós csajok is mekkora italmennyiséget képesek elnyelni részegség látható jel nélkül.
A nők viszont - szubjektív magánvéleményem szerint - 80-90%-ban a skála két végén mozognak: vagy 'szinte modell' kategóriás, vagy 'nyerít'.
Viszont annyi szőke (angol, nem turista) nőt még eletemben nem láttam, mint Londonban...

Calogero 2009.02.17. 14:27:55

A tube az a londoni metro, aminek a neve tube, a city pedig nagyjából London belvárosát jelenti, így már remélem érthető.. peace

lamed 2009.02.17. 14:33:26

A világ minden konyhája megtalálható, szerintem mindenki azt eszik ott, amit csak akar. Nekem kedvenceim a a pie-ok (mindenfélével töltött lepények), de a porridge (takony állagú vízben főtt zabkása) azért nálam is kiverte a biztosítékot.

takibacsi 2009.02.17. 14:38:04

a cider tipikusan francia

Calogero 2009.02.17. 14:38:04

Van egy jó vicc, miszerint a pokol az, ahol a nemetek a rendőrök, az angolok a szakácsok, a franciák a technikusok, a svájciak a szeretők és az egészet az olaszok szervezik :-D asszem ez nagy igazság. Egyébként meg tényleg mindenki nyilván ott eszik, ahol akar, de azért ez a gasztronómiai értékelésükön nem sokat változtat, pl ecetes sült krumpli :-)

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2009.02.17. 14:46:53

a kaja egeszen turheto, hisz kulfoldi az osszes etterem :)

ha skociaban jarsz, akkor ezen erdemes szornyulkodni: en.wikipedia.org/wiki/Deep-fried_Mars_bar

Fekete Pákó 2009.02.17. 14:47:08

a cider tipikusan nem francia, hanem spanyol (cidra).

báró Csekonics 2009.02.17. 14:49:38

takibacsi 2009.02.17. 14:38:04

viszont ők főleg cidre-nek írják :-)
(Biztos náluk is van 'ahogy mondjuk úgy írjuk' duma :-DDDDD)

A6 2.7 TDI - a lomha tehén 2009.02.17. 15:00:14

van egy könyv a címe vmi olyasmi, hogy "how to be a brit" abban rengeteg ehhez hasonló angol jellegzetesség található (kedvencem a kontinensen az emebreknek van szexuális életük, az angoloknak meg vannak melegvizes palackjaik), s egész szellemesen leírva.

a cidre tényleg inkább spanyol-francia, a cidrát nem ismerem, de a cidri az még akár magyar is lehet ;-p

báró Csekonics 2009.02.17. 15:06:20

A6 2.7 TDI - a lomha tehén 2009.02.17. 15:00:14
Magyar jellegzetesség inkább a 'murci' nem? :-DDD

Calogero 2009.02.17. 15:06:30

a 'cidre' tényleg francia eredetű, de nyilván van különbség a két ország ciderei között, mellékesen az angoloknál a legnépszerűbb a világon és ezt isszák a 9.század óta- csak, hogy mentsem a menthetőt :-D

Bert Sels 2009.02.17. 15:07:08

a belga sörök jobbak. szerintem...

solmy 2009.02.24. 23:51:33

Énis laknék inkább Angliában,engem aztán nem érdekel hogy a meleg és a hideg víz külön csapból jön:D:D

www.manutd.lapunk.hu