UEFA kupa: Fiorentina - Ajax, Lech Poznan - Udinese /frissítve/

  A tegnap esti mérkőzések után ma újabb két találkozó okán érintettek a Serie A csapatai, a Fiorentinának a Milánhoz hasonlóan nem kis hal jutott, míg az Udinese számára elviekben nem okozhat gondot a továbbjutás kiharcolása. A violák a hihetetlen hétvégi pontmentésük okán egészen biztosan remek hangulatban várják a találkozót, míg az amsterdamiak a Feyenoordot győzték le legutóbb, egészen könnyedén.

a tavalyi UEFA Kupa szezon egyik emlékezetes Fiorentina diadala;

És bár a hétvégi forduló alapján nehéz lenne a csapatok formáját tekintve különbséget tenni, azért ha ezt az összehasonlítást az utóbbi hetek eredményeit nézve végezzük, az azért elég levágós, hogy a Fiorentina szinte szárnyal a hollandokhoz képest.

Hiszen míg Prandelliék a Campionato legutóbbi 5 fordulójában megszerezhető 15 pontból 10-et gyűjtöttek be, addig az Ajax 15/4-es mutatóval szégyenkezik, s míg a violák olyan csapatokkal találkoztak ez idő alatt, mint a Juventus, Napoli, Bologna, Lazio, Genoa, addig a hollandokból a Groningen, Heerenveen, Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord ötös csinált bohócot, ami azért mutat némi különbséget. Ráadásul az első mérkőzés pályaválasztói Gilardinóék, tehát elviekben minden adott egy normális előny kivívására ma este, pláne egy tömött Curva Fiesole buzdítása mellett.

Ami miatt persze ezen egész tipp könnyen borulhat, az a firenzeiek kevés nemzetközi tapasztalata, ami már a BL csoportkörben is megbosszulta magát, hiszen nagyobb rutinnal holt biztos, hogy továbbjutottak volna gyengének, azért nem gyenge, de kezelhetőnek tűnt négyesükből. De talán e blama elég is volt arra, hogy a violák tanuljanak hibáikból és a tavalyi UEFA-beli menetelésüket kissé továbberősítve ezennel meg se álljanak a döntőig, én látok rá nem kis esélyt.

Tipp: 2-0

Várható kezdőcsapatok:

Fiorentina: Frey – Comotto, Dainelli, Gamberini, Vargas – Montolivo, Donadel, Felipe Melo, Semioli – Gilardino, Mutu

Ajax: Stekelenburg – Silva, Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen – Lindgren, Anita, Emanuelson – Bakircioglu, Suarez, Sulejmani

Kezdés: 20.45

Egy, a bajnokságban csalódást keltő együttesnél Olaszországban mindig fenáll annak a veszélye, hogy a klub háza táján úgy döntenek, hogy fenébe a nemzetközi kupával, koncentráljunk inkább a bajnokság hátralévő részének szebbé tételére.

Remélhetőleg ez ezúttal nem így fog majd lezajlani Udinében, hiszen, ha a klub kellő komolysággal kezeli e sorozatot, a kis zebrák egész szép eredményeket érhetnének el, miután úgy tűnik formájukat tekintve, hogy több hónapnyi szenvedés után végre kimásztak a gödörből. Ráadásul ezt a hülyeséget soha nem értettem az olaszoknál, mert most mi a szar értelme lenne előtérbe nyomni a bajnokságot egy veszett idényben, amikor az max annyit eredményezhetne, hogy elérik a "hőn áhított UEFA kupás helyet", amit most pont beálldoznának ezért..

Ellenfelük, a poznani vasutasok, a csoportjuk harmadik helyezettjeként jutott el a tavaszi körig, utolsó csoportmeccsükön a Feyenoordot legyőzve 1-0-ra.

És bár mindenképpen tapsot érdemel e bravúrjuk, sőt talán még egy kis csokit is, de az felettébb jó hírnek tűnik olasz részről, hogy pontosan ez volt az a mérkőzés, ahol hivatalos keretek között legutóbb pályára léptek, mert a lengyel bajnokság magyar méreteket öltő téli szünetre vonult, immáron jó két hónapja várva a tavasz megváltó érkeztét.

Persze ismerve a kisebb csapatok nemzetközi porondon kitörő elszántságát, ez valószinüleg azt jelenti, hogy 60 napja az Udinese meccs gondolatával fekszenek és kelnek, ami azért az olaszok fentebb említett hozzáállását tekintve akár még egy döntelenre is elég lehet.

Tipp: 1-1

Várható kezdőcsapatok:

Lech: Turina  – Wojtkowiak, Tanevski, Arboleda, Djurdjevic –Peszko, Wilk, Murawski, Stilic, Lewandowski - Rengifo

Udinese: Handanovic – Ferronetti, Coda, Felipe, Pasquale – Pepe, Inler, Obodo, Asamoah – Quagliarella, Di Natale

Kezdés: 18.00

update-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gyászos napon vannak túl az olasz csapatok az UEFA kupa mai köre után, hiszen míg az Udinese egy megszerzett szép előnyt herdált el amúgy olaszosan, a két gólos vezetés birtokában 40 percet alibizve, addig az Ajax lemásolva a régi szép olasz időket, vérző háttal ugyan, de borzasztó okos taktikával hozta az odavágók egyik nagy meglepetését.

Támadott ugyan a Fio becsülettel, de kábé annyi esélyük volt arra, hogy ezen támadások végén be is találnak, mint Freynek, hogy kivédje Kennedy embertelen nagy lövését, melyből az amszterdamiak gólja született.

Összegezve a forduló eredményeit, két csapat mindenképpen jó eséllyel pályázik a továbbjutásra, míg a violák helyzete sem reménytelen, mert az Ajax azért mutatott játéka alapján nem tűnik erősebbnek, mint egy átlagos formában lévő Palermo, a Sampnak pedig kisebb csoda kéne, hogy ne búcsúzzon a nemzetközi porondról, de azért nem is a Nou Campban kéne e bravúrt véghez vinni, szóval leírni kár lenne még a Bluchierchiatikat.

Mindez százalékban talán;

Udinese 80%

Milan 70%

Fiorentina 40%

Sampdoria 30%

De azért az felettébb aggasztó így a jövő heti BL-hez közeledve, hogy egyetlen olasz csapat sem tudott mérkőzést nyerni e két nap alatt.

Lech Poznan - Udinese 2-2 (0-0)

G.: Rengifo 81., Arboleda 84., ill. Quagliarella 50., Arboleda 55. – öngól

Fiorentina - Ajax 0-1 (0-0)

G.: Kennedy 60.

És a végére Prandelli nyilatkozata a Tuttomercatowebnek;

"Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, csak képtelenek voltunk ezeket gólra váltani. Sajnos kis dekoncentráltságunkat az ellenfél egyből góllal büntette. Sajnos, ha képtelen vagy a lehetőségeidet kihasználni, egyre görcsösebbé válik a játékod, ennek ellenére hiszem, hogy a visszavágón meggyőző játékkal kiharcoljuk majd a továbbjutást."

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr81952571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.02.19. 23:18:57

Te jó ég, mit csinált a Fiorentina az Ajax ellen... :( Au Udinese meg 2 gólos előnyt adott el... Remélem mindkét csapat továbbjut azért, bár a Fionak nem lesz könnyű dolga.

Calogero 2009.02.19. 23:36:29

A Fio bekaphatja, hiába hajtottak, ez nagyon kevés ezen a szinten