Gisueppe Mascara az év gólját lőtte Palermóban, de vajon kié a legszebb távoli találat?

 A Catania kiütéssel nyerte a vasárnap délutáni szicíliai rangadót, de, hogy a 0-4 ellenére mégse az eredményről maradjon emlékezetes a találkozó, arról Giuseppe Mascara gondoskodott, aki 44. percben, a félpályáról eleresztett fantasztikus lövésével az év gólját lőtte Európában.

Nem ő volt az első azonban, aki ehhez hasonló nagyszerű találattal kápráztatta volna el a világot, ki ne emlékezne még Beckham manchesteri színekben, vagy Xabi Alonso liverpooli mezben szerzett lélegzetelállító góljára. Hogy melyik volt mindezek között a legszebb? Most megszavazzuk!

1. Nayim találata az Arsenal ellen 1995-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjének 120. percében, mely nem csak egyszerűen csodaszépre sikeredett, hanem csapatának, a Zaragozának e találat végül KEK győzelmet is eredményezett.

2. Az akkor még csak 21 éves David Beckham Wimbledon ellen szerzett nagyszerű gólja, a középpályás felnézett, látta, hogy az ellenfél kapusa Neil Sullivan kinnt áll kapujából és közel 50 méterről tökéletesen emelt a hálóőr felett a kapuba.

3. Xabi Alonso fantasztikus lövése a Newcastle ellen 2006-ban jó 60 méterről, mely szépségét cseppet sem kicsinyíti a tény, hogy a szarkák kapusa nagy kétségbeesésében megcsúszott, mielőtt a labda a hálóba ért.

4. Jöjjön most a poszt ihletője, Giuseppe Mascara vasárnap délutáni találata, gyönyörű kivitelezés, egy fantasztikus meglátás után.

 

5. Végül pedig Diego gólja annak bizonyítására, hogy bizony néha nem éri meg a kapust felküldeni fejelni, bármilyen rosszul is áll a szekér.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr12973760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.03.02. 14:56:47

A tanulság az, hogy kihagytam Maradona gólját, egyébként meg, ha esetleg tényleg innen merített én nem bánom, legalább nő kicsit a színvonal arrafelé :-D

Unimuck 2009.03.02. 16:08:11

:D Leszedték a hozzászólásom, amiben megemlítettem, h ez a második olyan cikk, ami fura módon a Dajén előbb lett megírva és lényegében ugyanaz lett leírva az NSO-n is, ami a Dajén :P