Cagliari : Irány az UEFA kupa?

 Kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt már elérte a szezon előtt kitűzött biztos bennmaradást jelentő 40 pontos célt Szardínia csapata, de Signore Allegri természetesen nem kíván szabadfoglalkozást adni az idény hátralévő részére sem fiainak, mint a Corriere dello Sportnak sejtelmesen nyilatkozta, nem áll szándékukban világrengető célok kitűzése, szeretné, ha játékosai végre igazán élvezhetnék a játékot, s a futball szeretete miatt játszanának, természetesen, ha ez jövőre UEFA kupabeli szereplést eredményezne, az csak még szebbé tenné egyébként is csodálatos szezonjukat.

Mit is jelent ez pontosan? A Cagliari jelenleg a bajnokság hetedik helyén áll 42 ponttal, ami önmagában még nem feltétlenül lenne elég a jövő évi UEFA Kupában való szerepléshez, hiszen biztos kvalifikációt mindössze az 5.-6. helyezés megszerzése jelent, de ha a táblázatra nézünk, ez sem tűnik lehetetlennek, tekintve, hogy a hatodik helyen álló Roma is csak mindössze négy ponttal áll a szárd csapat előtt.

A másik forgatókönyv viszont talán még több reménnyel kecsegtet, hiszen ez alapján a hetedik hely megtartása is elég lenne Acquafrescáéknak ahhoz, hogy jövőre megmutathassák magukat a világnak, mindössze a Juventus kupagyőzelmét kellene kiimádkozniuk, hiszen Olaszországban, ha a Coppa Italia győztese a BL-ben indul, az UEFA szereplés joga automatikusan a bajnokság hetedik helyezettjére száll át.

Az persze, hogy ez a bravúr kivívása mennyire szolgálná a Campionato érdekeit nehéz eldönteni, tény, hogy az idei Cagliari kellemes színfoltja a bajnokságnak és egy-egy rangadón mutatott játékukkal méltán állnák meg helyüket Európában is, a kérdés csak az, vajon mennyire kapják szét nyáron ezt a gárdát, hiszen Acquafresca kapcsán már felröppent a hír, hogy az Inter jövőre visszarendeli magához a játékost és azt hiszem a Biondini, Matri, Jeda hármasból is többekre lecsapnak majd a Serie A top klubjai. Ne feledjük, előbbi kettő még csak mindössze 26, illetve 24 éves, illetve megkockáztatom Allegri is joggal pályázhat jövőre valamelyik nagyob klub kispadjára.

Bár persze lehet csak rémeket látok és reméljük nem esik majd szét teljesen az idei szezon egyik legnagyobb meglepetéscsapata, s ha esetleg képesek lesznek megtartani értékeiket, jövőre talán tényleg itt lenne az ideje, hogy a nemzetközi porondon is bizonyíthassák kivételes képességeiket az 1993-'94-es elődöntőig tartó UEFA menetelés után másfél évtizeddel újra.

UEFA Kupa 1993-'94-es szezon, elődöntő, első mérkőzés;



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr481022034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.