Hangolás az olasz - ír meccsre, két gigász edző összecsapása

 Nem kisebb párbaj szinesíti majd a szerda esti olasz - ír mérkőzést, mint két edzőlegenda, Marcello Lippi és Giovanni Trapattoni külön csatája. Utóbbinak ráadásul két komoly törleszteni valója is lenne Lippivel szemben, hiszen előbb 1994-ben a Juventus, majd egy évtizeddel később a válogatott vezetői döntöttek úgy, hogy Trapattonit a Squadra Azzurra jelenlegi trénerére cserélik.

Lippi azonban nem aggódik, mint sajtótájékoztatóján nyilatkozta, egészen biztos benne, hogy Trapban ezen ügyekből kifolyólag nem maradt harag, különben sem lesz könnyű dolga az ír válogatott edzőjének, az olasz nemzeti tizenegy elleni győzelemre felkészíteni más ország válogatottját nem egy kellemes küldetés és senkinek nem kívánja azt az érzést, amit majd az edző érezni fog a l'inno di mameli taktusai közben.

S, ha már Lippi sajtótájékoztatójánál tartunk, térjünk ki a többi érintett témára is, melyek között természetesen - mint a keret kihirdetése óta majd minden nap - ismét előkerült Cassano szereplésének ügye, mely ezúttal Di Natale sajnálatos sérülése és a Squadra Azzurra Antonio szülővárosában való szerdai fellépésének aktualitása okán válhatott ismét kérdésessé.

Lippi ezúttal sem kívánt érdemben reagálni az újságírók e témára irányuló kérdéseire, mint mondta nem tervez behívni senkit az előreláthatólag a szezon végére felépülő Di Natale helyére, ellenben ezúton is megkért mindenkit, hogy ne próbálja Bari város szurkolóit ellene, valamint a válogatott ellen hangolni Cassano ügyének okán.

Természetesen beszélt még a tréner a találkozó kínálta lehetőségről is, miszerint győzelme esetén akár 5 pontra is megléphetne a Nazionale legnagyobb riválisa elől, de mint mondta nem ez a csapat egyetlen esélye a továbbjutás kivívására, tehát akkor se essen kétségbe senki, ha a csapat esetleg döntetlenre végez majd, reméljük ezzel azért nem a várható taktikát festette fel elénk érzékletes módon az ősz mester.

Végezetül kitért még az edző ismét Pazzini debütálására is dícsérve a csatár kivételes képességeit, s kiemelve, hogy a további jó folytatás pusztán Giampaolón áll vagy bukik, hiszen a lehetősége adott a további bizonyításra. Illetve szóba került még Rossi esetleges szerephez jutása, illetve a várható kezdőcsapat is a szerdai összecsapás kapcsán, de mint a tréner nyilatkozta, egyenlőre túl korai lenne még bármit mondjon a kezdő tizenegyről, s ugyanez igaz a Villareal támadójának esetleges csapatba kerüléséről is, de mint a sajtótájékoztató alatt többször is célzott rá, várható néhány változtatás a szombati, győztes gárdához képest.

És egy utolsó kitérő ezúttal már valóban zárásként, mely egy igazi jó hír az Azzurri híveinek, Giorgio Chiellini a korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik mégis vállalni tudja a játékot Trapattoni fiai ellen, így a Squadra Azzurra szerencsére nem kell majd nélkülözze az EB óta talán nem túlzás, ha ezt mondom; védelme legfőbb oszlopát, a szerda este 20.50-kor kezdődő találkozón.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr741034542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 13:59:00

Lippi-Trap, igazi csemege, de igazán látványíos meccsre nem számíthatunk.

ulver 2009.03.30. 16:19:17

Ez egy igazi "taktikai csata" lesz, pocsék meccs, egy gól. Ide. Megpattanó lövéből.


Most vettem észre, hogy a braziloknál Julio Baptista beállt csereként, egy perc múlva meg gólt lőtt! Ezt igazán mutathatná Rómában is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 16:20:24

@ulver: Önbizalmat épp tankolhat belőle.

Calogero 2009.03.30. 16:27:08

Én bízom Lippiben, szép lassan újra visszakapjuk a régi csapatot, a 2006 körüli játékkal. Csatának nagy csata lesz az biztos, de azért Bariban a közönség csak belehajtja az Azzurrit egy komolyabb győzelembe. Pazzini állítólag kezd, jó lenne egy Rossi - Pazzini párost látni elöl

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.31. 19:34:15

Trap nagy ravasz: szerinte Cassanónak helye lenne a válogatottban! :))

Calogero 2009.03.31. 19:58:30

@mbemba: ja, olvastam én is, mindent bevet a szent célért :-)

Jut eszembe, Trapról egy remek írás mindenkinek, aki esetleg még nem olvasta :-)
olaszforum.blog.hu/2009/03/17/trapattoni_70_eves