Serie A : 30.forduló - néhány érdekesebb nyilatkozat

Jöjjön itt most néhány érdekesebb nyilatkozat a hétvége találkozóit követően, lássuk hogyan látta csapata, vagy éppen a játékvezető teljesítményét egy-egy érintett.

Elsőként jöjjön Del Neri, aki az Atalanta - Fiorentina (1-2) találkozó után állt mikrofonvégre; "Büszke vagyok a csapatomra, de nem tölt el ilyen büszkeséggel a játékvezetés színvonala. Mai teljesítményünkkel győzelmet érdemeltünk volna egyenlő feltételek mellett. 40 pontot szereztünk már idáig a szezon során és sokkal több tiszteletet érdemelnénk a játékvezetőktől, mint amit kaptunk, a mérkőzés során például 8 sárga lapot és egy pirosat osztott ki a bíró játékosaimnak, míg a vendégeket összesen egyszer büntette egy sárga lappal. Mi csak a mindenkinek kijáró tiszteletet szeretnénk megkapni, ami ezen a találkozón történt az felháborított, egyenlő bánásmód járna mindenkinek."

Prandelli egyenlőre még nem reagált az Atalanta mesterének kemény szavaira (bár lehet nem is kell és a szövetség teszi ezt majd meg helyette), legutóbbi, vasárnap délutáni nyilatkozatában pedig leginkább elégedettségének adott hangot, mint mondta egy nagyon nehéz mérkőzésen vannak túl, de borzasztó elégedett, mert csapatától azt kapta, amit előzetesen is kért és amit az utóbbi hetekben is szeretett volna látni, küzdelmet, elszántságot az utolsó pillanatokig, ami meg is hozta eredményét.

Hasonlóan jó hangulatban állt az újságírók elé érthető módon Gasperini, a Genoa mestere is, s a következőket nyilatkozta; "Egy borzasztó fontos 3 ponttal térhetünk most haza, amit nagy szenvedések árán és el kell ismerni egy kis szerencsének is köszönhetően tudtunk begyűjteni. Ismét a találkozó hajrájában sikerült eldöntsük a mérkőzést, ami elsősorban a kispadon ülő (és a csapatban rejlő) nagyszerű tartalékoknak köszönhető, a mérkőzések végén szerephez jutó játékosaink mindig képesek egy nagy pluszt a találkozókhoz hozzáadni." - utalva ezzel a csereként beállt Thiago Motta hajrában szerzett győztes találatára.

A hétvége szenzációja kétségkívül a Chievo Juventus elleni pontzerzése volt, s a találkozó főszereplőjének számító, három gólt vágó Pellissier érthető módon roppant boldogan beszélt az újságírók előtt; "Győzhettünk volna, de a Juve valahogy csak visszahozta a meccset, szerencsére az egyenlítésünk végül nem maradt el. Hihetetlen örömmel tölt el, hogy gólokat tudtam lőni a Zebrák ellen, ami egy játékos számára mindig egy kivételes dolog, az pedig, hogy háromszor is bevettem a világ legjobb kapusának hálóját csak még szebbé teszi ezt a fantasztikus délutánt. A csapat hisz és hinni is fog mindvégig a bentmaradásban." - tegyük hozzá, nagyon úgy tűnik az utóbbi hetek nagyszerű eredményei révén nem is lesz probléma a jövő évi Serie A-s tagság megtartásával.

A Cagliari folytata nagyszerű idei szereplését ezúttal a Catania csapatának legyőzésével, s a mérkőzés után Allegri az érdeklődők előtt ismét megerősítette azon álmát, hogy szeretné az UEFA kupáig vezetni együttesét; "Nagy csatát vívtunk a Cataniával, s a győzelmet elsősorban elszántságunknak köszönhetjük, ami jelzi mennyire motiváltak  játékosaim. A szezonnak mint láthatják számunkra még nincs vége, minthogy az UEFA kupás helyezés kivívása lebeg mostmár célként a szemünk előtt. Jövő héten a Fiorentinához utazunk és egész Szardíniát extázisba ejthetnénk, ha sikerülne a bravúr kivívása." - s nem csak hogy Szardíniát, de azt hiszem egész Genovát és Rómát is az ünneplők között tudhatnák legalább egy döntetlen elérésével.

A Milan csapata, ha a döntést az utolsó pillanatokig húzva is, de legyőzte a Lecce tizenegyét, s mivel két cserejátékos hathatós közreműködése révén születtek a gólok, így természetesen nem maradhattak el az Ancelottit méltató nyilatkozatok. Íme Galliani eismerő szavai; " A találkozót ezúttal Ancelotti nyerte meg a csapatnak, méghozzá azzal, hogy az első félidei szenvedés után volt mersze a másodikban 4-2-4-et játszatni a csapattal, Patóval és Ronaldinhóval a két szélen. Ez aztán megteremtette a lehetőségeket a gólszerzésre, s végül ki is használtuk ezeket." - és bár az elnök mondandójával nehéz lenne vitatkozni, azért kiváncsi lettem volna véleményére akkor is, ha az utolsó pillanatokban nem érkezik Ronaldinho megváltást jelentő szerencsés fejese.

A Roma két tizenegyes góllal kerekedett felül a Bolognán, s a mindkét büntetőt gólra váltó Francesco Totti ezúttal elsősorban önmaga nagyságát igyekezett kiemelni; "Számtalan szemtelen kijelentés jelent meg a sajtóban az utóbbi időben személyemet illetően, de mai teljesítményemmel ismét boldoggá tettem önmagamat és a csapatot is. Még mindig évekre elegendő energia van bennem, hogy a pályán bizonyítsak a kétkedőknek." - nyilatkozta a Capitano, aki aztán a szerződés hosszabbítása ügyében is üzent a szurkolóknak, mondván ne aggódjanak, hamarosan pont kerül az ügy végére.

Végül pedig jöjjön a forduló talán legnagyobb nyertesének, José Mourinhonak néhány szokatlanul őszinte szava az Inter udinei győzelmét követően; "Egy lépéssel közelebb vagyunk a Scudettóhoz, de a végső szó még nem lett kimondva, hiszen rengeteg még a hátralévő fordulókban megszerezhető pont. Természetesen boldog vagyok, hogy növeltük előnyünket egy előzetesen nagyon nehéznek tűnő hétvégén, de végül a Chievo nagyszerű mérkőzést játszott Torinóban, mi pedig egy kis szerencsével, egy öngólnak és egy talán meg nem adott büntetőnek is köszönhetően elhoztuk a három pontot. A mérkőzés összképe alapján talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de büszke vagyok a csapatra a kűzdeni tudásáért, ami végül 3 pontot eredményezett." -  nehéz is lenne bármit is hozzátenni e nyilatkozathoz, talán annyit maximum, hogy a portugál szavai ellenére azt hiszem itt az ideje, hogy idén is újra fejet hajtsunk és gratuláljunk a kék-feketék híveinek, újabb bajnoki címük begyűjtéséhez.

*forrás goal.com



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr671049253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 13:01:56

Ez a nyilatkozat poszt nagyon jó ötlet, várom a következőket. Egyébként én is azt mondom, hogy ha Capitano játékba tudna lendülni és végig tudna játszani két hónapot, mint ősszel, akkor ismét a Serie A egyik legjobb játékosa lenne, mint ősszel. Ha jövőre véigtudná játszani a szezont (ha végigjátsza, biztos jóformában játsza végig), akkor Lippi még a vébére is kivihetné. Ha továbbra is így jönnek a sérülései, akkor viszont azt hiszem lemondhatunk lassan a klub történetének legjobbjáról.

Calogero 2009.04.06. 14:04:17

Az még, hogy Totti ennyi idősen le-le sérülget az hagyján, de az, hogy aki esetleg képes lett volna valamilyen szinten pótolni őt(úgy értem a csapat mozgatásában), az gyakrabban van a rendelőkben, mint a pályán, na ez az igazi baj. Azt hiszem Aquilani örök ígéret marad, valakit igazolnunk kell, a neki szánt szerepre és az nem 2 millió euróba fog kerülni.. és akkor most vagy pénzt szülnek valahonnét Sensiék, vagy esetleg átadják a helyüket másnak, mert ezen a Roma következő 5-10 éve múlhat

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 14:23:28

@Calogero: Hát igen, Aquilani sérülékenysége nagy gáz. És Sensiékkel kapcsolatban is igazad van. De én a kiesés ellen is Roma szurker leszek, ha úgy alakul.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.06. 17:35:24

A Del Neri-nyilatkozat megfog, mert ő még a chievós időkben, egyetértésben a vezetőkkel, egyszer sem mondott semmit a játékvezetésről. Egy szót sem!
Gondolom, most sem hobbiból mond ilyeneket! :((

Mourinho ,,talán" nélkül kellett volna mondja azt, amit mondott. Pedig, hogy ment az Udine. Ilyen játékkal meglehet a Bréma!

madbalee 2009.04.06. 20:08:03

Pellissier nyilatkozatában ez a világ legjobb kapusa szöveg azért kicsit már unalmas. Buffon az egyik kedvenc olasz játékosom, de az elmúlt 1 évben Julio Cesar messze a legjobb a Serie A-ban. Inter utcahossz előnyéhez neki nagyon sok köze van.

Calogero 2009.04.06. 23:20:30

@madbalee: ez tényleg így van, az Inter hatalmasat nyert vele, talán pillanatnyilag nem is csak a Serie A, hanem a világ legjobbja. Az Inter azért egyébként sem áll rosszul játékosokkal, ezért sem értem miért szerepelnek mindig le Európában. Talán jövőre még 1-2 újabb sztárral..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 23:25:32

@Calogero: Mondjuk azért a Man Uniteddel pechük volt, de hogy ősszel nem tudták megnyerni a hígfos csoportjukat, az annál érthetetlenebb.

Calogero 2009.04.06. 23:30:37

Hát igen, az inkább nagyobb gáz. Na de az előző évek is... Bár persze azt rá lehet fogni Mancinire. Kéne a nerazzurriba nagyon egy igazi fantasista, szerintem kb ez hibádzik, de az valamiért sosem kerül szóba a nyári igazolásoknál