Kjaer lehet Mexés utódja

 A Roma immáron szinte biztos, hogy távol marad a jövő évi BL küzdelmektől, s ez egybehangzó források szerint több kulcsjátékos nyári távozását is magával vonzhatja, a klub ugyanis nem engedheti meg magának, hogy a kieső eurótízmilliókat ne pótolja valamilyen módon. Több játékos neve is felmerült, mint esetleges távozó, s ugye mondani sem kell az újságírók is egyből rávetették magukat e témára, hiszen Donitól De Rossin át Vucinic-ig legalább kétszer eladtak már majd mindenkit, van azonban egyetlen név, amiben majd minden forrás kiegyezik, ez pedig nem más, mint Philippe Mexés neve.

Mexést egyébként is régóta emlegetik már a lehetséges nyári klubváltók között, a Milan ugyanis korábban többször is egyértelművé tette, hogy szívesen látná gyengélkedő védelmében a francia klasszist, de a hátvéd a korábbi próbálkozásokat még sorra visszaverte, mondván; nem kívánja elhagyni a farkasokat, nem csak a Milan, de egyik csapat kedvéért sem.

Most azonban új helyzet állt elő, s úgy hírlik nem csak a jövő évi kötelező vezéráldozatok miatt, hanem az idény során a védő által elkövetett rengeteg fegyelmezetlenség okán is, sem Spalletti, sem a római vezetőség nem bánná túlságosan, ha Mexés esne áldozatául a mérlegjavítási kísérleteknek, s immáron a védő is (valószínüleg a jövő évben elmaradó BL szereplés miatt is) újságírók kérdésére úgy fogalmazott; egyenlőre nem tud semmi biztosat mondani a jövőjéről, a szezon végén le kell üljön a vezetőkkel, hogy döntsenek a folytatásról.

S ez lesz az a döntés, ami az olasz sportlapok szerint már előre borítékolható eredményt hoz majd, a francia a nyári átigazolási szezonban Milánóba távozik, a Roma pedig a befolyt pénz egy részéből igyekszik majd megtalálni Philippe helyettesét. Ez a helyettes pedig jó eséllyel a Palermo 20 éves dán hátvédje Simon Kjaer lehet, aki valószínüleg az idei nyár egyik slágere lesz az olasz átigazolási piacon, hiszen több nagyobb klub, köztük pont a Mexést csábító Milan is, bejelentkezett már az utóbbi hetekben a korábban a Real Madrid által is megkörnyékezett játékosért. A Palermo és hírhedt elnöke Zamparini egyenlőre minden ajánlatnak ellenáll, de úgy hírlik, azért természetesen lenne az az ajánlat, ami meg tudná győzni őket a játékos továbbadásáról.

A kérdés maximum annyi lehet, hogy ez az elfogadható ajánlat lesz-e annyira vállalható a farkasok számára is, hogy a nagy nadrágszíjmeghúzás ellenére jó befektetésnek tartsák a játékos zserződtetését, de persze az sem zárható ki teljesen, hogy a dánért folytatott versenybe csak azért szálltak be a farkasok, hogy ezzel felhajtsák a Milan által is üldözött védő árát egy már nem elfogadható szintig, aminek következtében talán több pénzt kérhetnének a közjáték miatt mégis inkább Mexést választó vörös-feketéktől..

Folyt.köv. a következő hetekben, biztosan tartogat még néhány fordulatot, amolyan jó római szokásként ez a történet is.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr171109469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaki44 2009.05.08. 14:15:04

Ennyi erővel az első cigánygyereket az utcán leigazolhatnák ez már túl tesz mindenen, ugye Juve Diego vagy Ribery a nagy kérdés. Nem azért kéne épp megerősíteni a csapatot h jövőre a bajnoki címért küzdjön és megnyerje az első európai ligát? Áhh de ezért ki a felelős mondja már meg valaki rozi ennyire csóré és nem tud gondolkodni vagy egyszerűen ezt jó igazolásnak tartják ?

Calogero 2009.05.08. 14:18:20

@Szaki44: rendben van, nem egy Terryről beszélünk, de szerintem nem lenne rossz vétel. Mexésről sem tudtunk anno többet, csak, hogy nagy ígéret és, hogy több nagy csapat figyeli és végül Rómában kinőtte magát, bár az idei szezonban ő sem nyújtott túl emlékezeteset. Kjaer az idei szezonban a Palermo egyik legjobbja volt, persze mindig mellé lehet nyúlni az ilyen játékosokkal (ld Loria), de nem hinném, hogy ez esetben erről lenne szó

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.08. 14:24:35

Kjaer legalább olyan jó, mint Mexes! (egy védő soha ne legyen idegbeteg) Kétszer láttam, akkor legalábbis elképesztő volt, de az összes olasz forrás is nagyon oda van vele. Jó lenne a Romának, nagyon!

Szerintem a Milan, vagy a Juve elviszi, ha a Roma anygaiakban nem tud versenyezni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.08. 16:16:46

Na a mi Sanyink majd beülteti a ringlispilbe ezt a gyereket szeptemberben ;-).

Szaki44 2009.05.08. 19:05:30

Jó lenne lehet, de miért pont Mexes helyett ?? bőven elég lenne 20 évesen 3. számú kh-nak.