Serie A 21.forduló, beharangozó

 A szerdai játéknap találkozóit elnézve rögtön megállapíthatjuk, micsoda hülyeség, hogy ma minden találkozót egy időpontban rendeznek, hiszen így a kifejezetten ígéretesnek tűnő párosításokból mindössze egyet követhetünk nyomon élőben. Olyan összecsapások elé nézünk ma pedig, mint például a Genoa milánói vendégjátéka, vagy a Fiorentia Napoli elleni rangadója és a kiemelkedő mérkőzések sora ezekkel a párosításokkal még korántsem ért véget.

                                                                   Kezdjük is rögtön az előbb említettekkel.

Milan - Genoa: (Sport2)

A Milan az idei évet egy döntetlennel kezdte Rómában, de ezen ponthullajtásán kívül két szép győzelmen van túl Ancelotti gárdája. Mindehhez kellett Beckham egyre javuló formája (akit már lehetőség szerint maguknál is tartanának Márciusban lejáró kölcsönszerződése ellenére Gallianiék), Kaká csapatban maradása, melyet hétvégén egyből két találattal ünnepelt, illetve Pato hetek óta tartó fantasztikus teljesítménye. Mindenesetre, ha Maldiniék komolyan gondolják a Scudetto megszerzését, akkor az ilyen nehezebbnek tűnő meccseket is hozniuk kell és mivel nem vár könnyű találkozó két riválisukra, egy esetleges győzelemmel akár nagyot foghatnának üldözöttjeiken.

A vendégek talán még maguk sem hiszik el, hogy immáron második hetüket kezdik Bl indulást jelentő pozícióban, viszont, ha szeretnék, hogy ez az álom ne csak pár pillanatig tartson, nagyot kellen javulniuk idegenbeli fellépéseiken. A megfelelő úton már kétségtelenül rajta vannak Militóék, hiszen legutóbbi három idegenbeli találkozójukon összesen kilenc pontot szereztek, de összességében mérlegük még mindig messze van az ideálistól.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál a már standard sérülteken kívül nincs újdonság, jó hír viszont, hogy Jankulovski eltiltása után visszatér a csapatba

A vendégeknél Palladino, Potenza, Paro, Scarpi, Gasbarroni és az eltiltott Ferrari kénytelen kihagyni a mérkőzést

Fiorentina - Napoli:

Két csapat, ami legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Két csapat, ami a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyért kűzd. Két csapat, ami legutóbbi vereségének okát a játékvezetőben látja. És két csapat, aminek szurkolói győzelmet várnak az utóbbi hetek rossz eredményeinek feledtetésére.

Korábban a Campionatoban ezek voltak a fix 0-0-ás, dögunalmas találkozók, ahol a csapatok egymástól való félelmének köszönhetően szinte semmi említésre méltó nem történt. Az utóbbi években viszont, Istennek hála, nagyot változott a világ és kifejezetten érdemes e találkozók kapcsán a képernyőre szegeződni. Remélhetőleg ma sem lesz ez másként, hiszen a két edző nyilatkozata is egyértelműen leszögezi, csapatuk a három pontért lép pályára.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiak továbbra sem számíthatnak a sérült Mutura, aki előreláthatólag jövő héten tér vissza a csapatba, míg Jorgensen még mindig az influenzából lábadozik. Visszatér viszont az eltiltását letöltő Comotto.

A vendégeknél három eltiltottat is találunk Hamsik, Gargano és Contini személyében, míg Iezzo hátsérüléssel bajlódik, nem lesz tehát könnyű dolga Rejának.

Roma - Palermo:

A két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, ráadásul ősszel a most vendég palermóiak 3-1-re győzni tudtak riválisuk ellen, így egy kifejezetten izgalmas találkozóra számíthatunk. Mindkét csapat nagyszerű formában van, a Roma idei négy bajnokijából hármat megnyert és csak a Milannal játszott pareggiót, míg a vendégek idei fellépéseikből 100%-ot produkáltak.

Az mindenestre a csapatba e mérkőzésen visszatérő Tottiék mellett szól, hogy a szicíliaiak mindössze két idegenbeli győzelmet arattak ezidáig e szezonban, figyelemreméltó azonban, hogy ezek egyikét a Juventus otthonában.

Hiányzók, visszatérők:

Panucci, köszönhetően a személye körüli problémáknak, ezúttal a keretben sincs, míg szintén kénytelen lesz kihagyni e találkozót hazai részről Tonetto és Montella is, mindketten sérülés miatt.

A vendégeknél a régóta hiányzónak számító Budan mellett, ezúttal Balzaretti is kénytelen lesz pihenni eltiltása miatt.

Udinese-Juventus:

A hazaiak utóbbi hat meccsüket elvesztették, mindezeken 17 gólt kapva és mindössze négyet rúgva, míg a Juve, letudva korábbi krízisét, sorra nyeri meccseit a bajnokságban, sőt az előző fordulóban, ha csak 24 óráig is, de élreállt a pontvadászatban.

Ráadásul a két csapat utóbbi hat udinei találkozójából ötöt a vendégek nyertek, így mondhatni Del Pieróék győzni járnak a Friuliba. Hogy ennek ellenére mégsem számíthatnak könnyű mérkőzésre Ranieriék, az több, mint megérzés, Di Nataléék kifejezetten kellemetlen ellenfél, pláne hazai pályán és táblázaton elfoglalt helyük, illetve utóbbi heti rossz teljesítményük sincs arányban játékoskeretük erősségével.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál mindenki bevethető, míg a vendégek közül biztosan hiányzik majd Manninger és a körülbelül Juvébe igazolása óta sérült Andrade, illetve kétséges Chiellini játéka, míg Del Piero, Ranieri döntése okán, ezúttal a keretben sem szerepel, lehetőséget adva ezzel Giovinco számára. Jó hír még a bianconeroknak, hogy Trezeguet ezúttal már az utazó keret tagjaként érintve lesz az esti összecsapáson.

Catania-Inter:

Az Inter nem úgy kezdte az új évet, ahogyan azt a bajnoki címvédőtől elvárhatnánk, előbb döntetlen hazai pályán a Cagliari ellen,majd egy csúnya vereség Bergamóban. Fordulópontot talán a Roma Coppa Italiából való búcsúztatása hozhatott, hiszen azóta már a Sampdoria legyőzésén is túl vannak Zanettiék, igaz, nem túl meggyőző játékkal. A Juve azonban a nyakukban liheg, szóval nem engedhetnek meg maguknak még egy botlást Mourinhóék, akik Ibrahimovic visszatérése ellenére biztosan nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.

Nem számíthatnak azért sem,mert a hazaiak, kis csapatokra jellemzően, egészen kiváló hazai mérleggel rendelkeznek, múltheti vereségükkel együtt is csak kétszer kapituláltak Szicíliában.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál három eltiltott; Izco, Terlizzi és Carboni nem lesz biztosan a keretben.

Míg a vendégeknél a hét közben 3 hétre eltiltott Adriano mellett sérüléssel bajlódik Vieira, Materazzi és Chivu is.

Balotelli pedig újra kimaradt a keretből, a portugál döntése nyomán, s e kapcsán érdekes lehet, hogy a Gazzettán van egy szavazás, egyetértenek-e a szurkolók azzal, hogy a játékost ily szigorúan fogják klubjánál, s a szurkolók 74%-a ez idáig amellett szavazott, hogy jogos a büntetés, nehogy már egy még életkora révén keveset bizonyító, 18 éves játékos akarja diktálni a játékszabályokat az Internél.

Sampdoria - Lazio:

A hazaiak több, mint egy hónapja nem nyertek mérkőzést és lassan elkezdhetnek a kiesés miatt aggódni, hatalmas csalódást okozva idén szurkolóiknak. Egyetlen jó hír lehet számukra, hogy úgy tűnik visszatér a csapatba Cassano, aki klubja messze legjobb teljesítményt nyújtó játékosa az idei szezonban is.

A Lazio nagyon csúnya pofonba szaladt bele hétvégén, pont amikor már azt hihették szurkolóik, hogy a klub újabb jó sorozatba kezd bele, néhány jobb teljesítményüket látván. Ezzel szemben a Cagliari gálázott az Olimpicoban, s ez ki is váltotta a tifosok haragját, akik a kékek edzését zavarták meg, igyekezvén hangot adni elégedetlenségüknek.

Pedig kisebb hullámvölgyeket leszámítva nem is tekinthető rossznak a sasok idei szezonja és Genovába is joggal utazhatnak legalább az egyik pontért Pandevék.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál sok a kérdőjel, így azt sem lehet tudni Pazzini pályára léphet-e majd, míg visszatérő a már említett Antonio Cassano.

A vendégeknél Firmani eltiltását tölti e találkozón.

Atalanta - Bologna:

Két, a múlt heti vereség után csalódott, de ettől függetlenül kitűnő formában lévő csapat találkozik Bergamóban, ahol a hazaiak azért mindenképpen esélyesnek számítanak 7-1-2-es hazai mérlegüknek köszönhetően. Kitűnő alkalom ez a revansra a hazaiak kapusának Coppolának, aki 2000 és 2003 között három évig volt a vendégek hálóőre, de Pagliulca mellett egy percnyi lehetőséget sem kapott a bolognaiaktól.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál Vieri bajlódik sérüléssel.

Míg a vendégeknél Mudingayi eltiltás miatt lesz kénytelen a lelátóról nézni a mérkőzést, viszont bemutatkozhat új csapatában a Fiorentinától érkezett Osvaldo.

Cagliari - Siena:

A bajnokság üde színfoltja, az évek óta az egyik legunalmasabb focit játszó Siena ellen, mindenki döntse el, hova húz a szíve. Pedig nem úgy indult ez a bajnokság, hogy egyszer majd még követendő példaként emlegetjük a haziakat, na de ki emlékszik már az első 5 forduló 5 vereségére, amikor olyan diadalok feledtették mindezt,mint például a Lazio kiütése, vagy az Inter elleni idegenbeli döntetlen.

A jó sorozat folytatására meg is van minden esélye Biondiniéknek az idegenben nem túl acélos Siena ellen.

Torino - Reggina:

A Torino új sportigazgatója igyekszik éber maradni az átigazolási piacon és bár komolyabb új szerzemény még nem érkezett (Pelé végül a Porsmoutht választotta), azért arra figyelt Foschi nehogy a Panucci utódját kereső Roma Natalit elcsábítgassa az idén csak vergődő Torinóból.

A vendégek túl vannak egy olyan olaszos edzőcserén és most újult erővel próbálnak idei szezonban már e csapattal megbukó trénerükkel lendületet venni és elkerülni valahogy a kiesőzónából. Néhány pont begyűjtésére azért e 6 pontos mérkőzésen lehet esélyük, más kérdés, ha az ilyen meccseket sem hozza a Toro, akkor hogy akar bennmaradni, szóval izgalmas találkozó elé nézünk.

A hazaiaknál nagyon sok a hiányzó, míg a vendégeknél csak egy jelentős távolmaradó lesz, viszont az a csapat egyik legjobbja, Brienza.

Chievo - Lecce:

Két ezidáig vergődő, de most beindulni látszó kiscsapat meccse lesz ez, amiből akár egy egész jó találkozó is kikerekedhet végül, gondoljunk csak a Lecce legutóbbi 3-3-as, Torino ellen mérkőzésére.

Jó előjel az is, hogy a két csapat Veronában legutóbb tavaly találkozott, még a Serie B-ben és egy egészen izgalmas találkozón végül 3-3-ra mérkőztek a felek.

 

* aki szeretné streamen nyomonkövetni a találkozókat annak érdemes körülnéznie a rojadirecta.com , illetve a myp2pforum.eu weboldalakon, ma este minden találkozó 20.30-kor kerül megrendezésre.

Illetve még itt egy video az őszi mérkőzésekről, a minőség nem a legjobb, de felfrissíteni az emlékeket és egy kis kedvcsinálónak szerintem egész jó;

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr50908151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.28. 13:29:22

A Capitano visszatért, a csapat pedig ma este a 4-be fog újra beköszönni, úgyhogy remélem nyer a Milan és akkor már csak tartani kell a formát szezon végéig! Az Inter szerintem megbotlik ma este, de egyébként is tippelek pár meglepetésre

Unimuck 2009.01.28. 13:42:06

@Cucchiaio: Adná az ég, hogy Szicíliában megfázna az Inter és a Juve Udineből elhozná mind a három pontot :) Nagyon durva meccsek lesznek ebben a hétközi fordulóban.

Calogero 2009.01.28. 15:37:55

Ezúton is sorry kedvenc focis blogomak az önreklámért..
Ha esetleg valaki nem ismerné; nst.blog.hu/ a legjobbak e témában :-)

Calogero 2009.01.28. 21:07:00

Mekkora gólt lőtt Beckham! lehet tényleg érdemes lenne megtartani

Unimuck 2009.01.28. 23:07:17

Dávid is újra belekóstolt a fociba és tetszik neki, nem is akar vissza menni Amerikába állítólag. Hát igen, mikor kiment ki is esett a foci vérkeringéséből.