Aquafresca: "Megnyerhettem volna a meccset csapatomnak"

 Ki gondolta volna, hogy az egyébként abszolút simának tűnő Inter - Cagliari egyből ekkora meglepetést hoz a bajnokság újraindulásának első játéknapján?

Úgy tűnik egy klub biztosan, hisz roppant érett játékkal , kitűnő egyéni teljesítményekkel és kifejezetten eltalált taktikával, a Cagliari nem csak, hogy döntetlent ért el Milánóban, de nyugodtan mondhatjuk győzelmet is érdemelt volna.

  <> A szárdok semmi jelét nem adták annak, hogy teli nadrággal érkeztek volna a Giuseppe Meazzába és ezen az Inter aztán annyira le is döbbent, hogy jó egy félidőn keresztül szinte nem is támadott. Volt ugyan egy veszélyes Cruz fejes és Zanetti is próbálkozott egy lövéssel, de azért ez nem az a játék volt, amit a címvédőtől elvártunk volna.

A 2. félidőben aztán próbált magasabb fokozatba kapcsolni a nerazzurri, de ekkor kezdett mindenkinek a szeme kerekedni, ugyanis ahelyett, hogy a piros-kékek a kapujuk elé szorultak volna, elkezdték lekontrázni a hazaiakat, akik közül Samuel annyira ledöbbent e szemtelenséget látván, hogy egy keresztbe ívelt labdánál utolsó emberként egyszerűen fenékre ült, Aquafresca pedig köszönte szépen, élt a lehetőséggel.

Mourinho egyből cserélt kettőt és Muntariék próbáltak még nagyobb fokozatba kapcsolni, de amellett, hogy az Inter elkezdett komolyabb helyzeteket kialakítani, a Cagliari ziccerek sorát gyártotta Cesar kapujánál.

De a hazaiak szerencséjére ezek mind kimaradtak, ellenben a túloldalon Crespo zseniális szólója után (vajon miért nem játszik?), Zlatan egyenlített.

Már vártuk az ekkor szokásos 95. percben jövő Inter szabadrúgás-gól variációt, ami ezúttal is jött természetesen, a bíró azonban (jogosan) azt les miatt érvénytelenítette.

Így ért hát véget ez a nagyszerű találkozó, ami után Aquafresca szomorú a kihagyott 100 %-os ziccere miatt, Mourinho pedig csapata játéka végett sajnálkozhat.

A portugál a gyenge játék okát Maicon és Stankovic hiányában látta, illetve csapata olykor lassú mozgásában, amit a vendégek remekül használtak ki. Egy biztos, van hova javulnia az Internek a Manchester elleni párharcig, illetve, ha ez ilyen komoly formahanyatlással járhat elit klubjaiknál, lehet elgondolkodhatna a FIGC a 3 hetes szünet szükségességén.

A nap másik mérkőzésén a Genova nagyon sima győzelmet aratott, ezzel ideiglenesen feljött az 5. helyre, ami elsőre talán meglepően hangzik, de aki látta már idén Sculliékat játszani, egy pillanatra sem lepődik meg.

 

Genoa - Torino 3-0 ( Biava 18., Jankovic 48., Motta 85.)

Inter - Cagliari (Ibrahimovic 76., illetve Aquafresca 65.)

Címkék: serie a 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr77870641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.