Del Piero újra villant, a Lecce hozta a forduló meglepetését

 Lehetett fokozni a tegnap esti szardíniai bravúrt, mégpedig egy egészen váratlan diadallal, a Lecce Firenzében fektette kétvállra a violákat. A Juventus Del Piero 6. idénybeli szabadrúgásgóljával győzte le a Sienát, míg a délutáni mérkőzések közül kiemelkedett még az 5-5 gólt hozó Reggina - Lazio és Palermo - Atalanta is.

A Juventus egészen pontosan egy csapatnyi sérülttel várta a délutáni összecsapást és bár nem léphetett így pályára többek között Camoranesi, Salihamidzic, Chiellini és a még mindig nem 100 %-os Buffon és Trezeguet sem, a zebrák így is könnyű mérkőzésre számíthattak. Hogy mégsem lett az, az köszönhető elsősorban a bátran játszó Sienának, illetve a 3 hetes pihenőt kissé megsínylő hazai formának. Del Pieroról kijelenthetjük, hogy a világ legjobb szabadrúgáslövöjévé nőtte ki magát, hiszen 34. percben lőtt gólját ezúttal is pontrúgásból, 25 méterről szerezte, ami az idei idényben már 6. szabadrúgásgólját jelentette. A Juve elpuskázott jónéhány helyzetet, de a meccs végén egy szót sem szólhattak volna, ha a Siena 1 ponttal távozik, hiszen az utolsó percekben két komoly lehetőség is adódott a vendégek előtt. Ettől függetlenül nem érdem nélkül nyertek a hazaiak és faragtak így 2 pontot a tegnap botló Inter előnyéből.

A forduló legnagyobb meglepetését a Lecce firenzei győzzelme hozta. A mérkőzés elég egyszerű képlet szerint zajlott, a Fiorentina az első perctől támadott, a Lecce pedig nagyon ügyesen kontrázott és 2 tökéletes (igaz lesgyanús) kontrával hozta a mérkőzést. A hazaiak baját ráadásul tetézi, hogy megsérült Mutu is, ráadásul a helyére csereként beállt Osvaldot aztán a mérkőzés hajrájában reklamálásért ki is állították.

A Lazio már a 120. másodpercben hátrányba került Reggioban, amikor is Corradi értékesítette a hazaiaknak jogosan megítélt büntetőt. 20 perc kellett a vendégeknek, hogy fordítsanak és, hogy a parádésan játszó Pandev megszerezze első két találatát. Mellette meg kell említeni még a szokás szerint klasszisként játszó Zaratet is, aki elsősorban a második gól előkészítésénél jeleskedett. A 2. félidőben megpróbált mindent a Reggina, de hiába egyenlítettek Cozza révén, Pandev újra betalált, s ezzel a fővárosiak 3 ponttal távozhattak Reggio Calabriából.

Nagyon jó mérkőzést hozott a Palermo - Atalanta is, ahol a hazaiak, az első félidő után úgy tűnt könnyedén fektetik két vállra Del Neriéket. A szünet után azonban ledolgozta kétgólos hátrányát a bergamói csapat, de a hajrában villant Cavani és, ha végül nagy nehezen is, de otthon tartották a 3 pontot a szicíliaiak.

A Napoli - Catania végül közel sem hozott olyan sima hazai győzelmet, mint azt előzetesen sokan várták volna, végül egészen a hajráig kellett várni, hogy a Napoli ellenfele hálójába találjon. Ekkor egy szépen kijátszott akció végén Maggio gurított az üres kapuba.

Az Udinese - Sampdoria nagy csatát és végül egy 1-1-es döntetlent hozott. Bár a hazaiaknak égető szüksége lett volna a 3 pontra, hogy megszakítsák utóbbi heteik rossz sorozatát, végül be kellett érjék döntetlennel miután Delvecchio vezető góljára, Domizzi tudott válaszolni a 2. félidőben.

A Bologna - Chievon Di Vaio folytatta parádés idényét, nem véletelenül hozták hírbe az utóbbi hetekben az Interrel is, más kérdés, hogy találata így is csak egy döntetlenhez volt elég, aminek ha jól sejtem, egyik csapat sem örül igazán.

Ennyit a délutáni eredményekről, este a forduló mérkőzése Rómából, 20.15-től.

Juventus–Siena 1–0 (Del Piero 34.)
Napoli–Catania 1–0 (Maggio 80.)
Palermo–Atalanta 3–2 (Miccoli 22., Bresciano 39., Cavani 81., ill. Floccari 65., Ferreira Pinto 78.)
Reggina–Lazio 2–3 (Corradi 4. – 11-es, Cozza 63., ill. Pandev 14., 21., 76.)
Bologna–Chievo 1–1 (Di Vaio 45. – 11-es, ill. Pellissier 43.)
Fiorentina–Lecce 1–2 (Felipe Melo 24., ill. Giacomazzi 6., Castillo 28.)
Udinese–Sampdoria 1–1 (Domizzi 62., ill. Delvecchio 57.)
Címkék: serie a 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr78871531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.14. 19:02:02

Del Piero a király! Na meg ez az oldal! ÉLJEN A DEJE.BLOG.HU!!! :)
Forza Juve!