Giú le mani da Kaká!

 Bár a telenovella végkifejletét még nem ismerhetjük, a tranzakció nagyságának és lehetőségének hírére máris világot láttak az első reakciók, lássuk, ki, hogy viszonyul a City 125 milliós ajánlatához, előrebocsátom, úgy tűnik nagy az egyetértés.

Arsene Wenger és Sir Alex Fergusson szinte kikelt magából az összeget hallván, a francia hangsúlyozta a gazdasági válság kellős közepén teljes képtelenség, hogy egy klub ennyit áldozzon egy játékosra és kijelentette, hogy bár a brazilt fantasztikus játékosnak tartja, a City ajánlatának nagysága teljesen elrugaszkodott a valóságtól.

Szintén Anglia, de ezúttal nem egy edzőtől, hanem egy ott játszó csillagtól, név szerint Fernando Torrestől idéznénk pár gondolatot, miszerint azt javasolja Kakának ne szerződjön a Cityhez, mert az nem az ő kvalitásaihoz mérhető klub egyenlőre. Azt mondta nem minden a pénz, hiszen, ha egy játékos később visszanéz pályafutására ott medálokat,megnyert kupákat akar látni, amivel elbüszkélkedhet fiának, nem pedig még jobb autókat, nagyobb házat stb., nagy diadalok nélkül egy klasszis pályafutása nem ér semmit. A spanyol szerint a Citynek még sokáig építkeznie kell, hogy ne a kiesés ellen harcoljon Angliában, hanem esélyesként köröket fusson a BL-ben és akkor talán majd megszerezhetnek egy olyan sztárt, mint Kaká, de addig ki akarna náluk játszani hasonló kvalitásokkal?

Olaszországból Giovanni Cobolli Gigli a Juve elnöke hallatta hangját, miszerint a zebrák egy percig nem gondolkodnának, ha ilyen ajánlatot kapnának Del Pieróért, ők azt szó nélkül söpörnék le az asztalról, hiszen 'Sandro jelenti a Juventust, azt semennyi pénzzel kiváltani nem lehet.

Miközben az edzők, játékosok nyilatkoznak és ezalatt a transzfer is újabb és újabb szakaszába lép, azért a szurkolók sem tétlenkednek, előbb először egy "giú le mani da Kaká" (el a kezekkel Kakától) feliratot fújtak ki a Milan székházára, majd délután, miután újabb hírek érkeztek,miszerint a Milan hajlandó rábólintani a City ajánlatára, több nagyobb petárda is robbant a székház bejáratánál.

Holnap mindenesetre biztosan okosabbak leszünk, egyrészről egy újabb nappal kerülünk közelebb a végkifejlethez, másrészről 20.30-tól Milan-Fiorentina, ami már izgalmakat hordoz innentől fogva a kezdőcsapat, valamint a keret kihírdetésénél is, illetve az olasz ultrákat ismerve a találkozó könnyen átcsaphat egy Kaká maradása melletti tüntetésbe, aminek intenzitása újabb izgalmakat tartogathat számunkra.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr93882875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.17. 12:32:29

Nagy balhé lenne Milanoba, ha sunyin elpasszolnák Kakát... A szurkolók már így is tüntetgetnek, mi lenne, ha be is következne a transzfer?! Olaszországban a vallás után a foci áll, nem babra megy a játék. Apropó vallás, Kakáról köztudott, h nagyon vallásos ember és szerintem neki nagyon sokat jelent az, h ennyien szeretik, hisznek benne Milanoban és tisztelik Itáliában. A pénz nála talán már nem oszt nem szoroz, persze óriási összegről van most szó, de... Nem tudom elképzeli, h ő szívesen menne a Cityhez... Ha létre jönne ez az igazolás az a foci sárba tiprása lenne, nagyon sokan elveszítenék a hitüket ebben a játékban. Én bízok abban, h az igazi nagy játékosokat még mindig nem lehet csak pénzért megvásárolni és van klubhűség, bár ha a Milan vezetői gondolkoznak az ajánlaton, vagy már esetleg el is fogadták, akkor miért legyen Kaká hűséges klubjához?! ... Egy világbajnok, BL győztes, aranylabdás, olasz bajnok, aki a világ egyik legeredményesebb és egyik legnívósabb klubjába játszik és istenként tisztelik, azt ne lehessen már egy majdnem kieső PL csapatnak megvennie, csak azért mert van pénze!! Tudom a pénz körül forog már a foci, de ahogy a Juventus élből elutasította a Buffonért tett 75 m €-s ajánlatot, akkor a Milan miért nem teszi ezt meg?! Buffon a Juvetusba vált a világ legjobb kapusává, ezt köszönheti a Zebráknak, a torinoiak pedig Buffon hűségét köszönhetik(és még sok minden mást), aki nem hagyta ott a süllyedő hajót anno, mikor a Serie B-be kényszerült az Öreg Hölgy. Kaká a Milanba vált világszárrá (nyilván tehetsége, a profi stáb, a profi körülmények, … miatt), a Milan pedig Kakának is köszönheti azt a rengeteg címet, amit az ő vezérletével nyertek a piros-feketék. Azért hoztam fel ezt a példát, mert minden klub szerintem ilyen játékosokról álmodik és ha egyszer megadatik, akkor azt nem szabad eldobni semmi áron se! Kaká bebizonyította 7 éven keresztül, h szereti jelenlegi klubját és mindent meg tett a sikerekért, most a Milanon a sor, h nekik ez mennyit ér! Kakának maradni kell és szerintem maradni is fog! Észhez térnek hamarosan Milanoban is.